פוליטיקאים פלסטינים הביעו זעם על כך שהשגריר, טום פיליפס, הזמין לביתו ברמת-גן שלושה ממנהיגי המתנחלים בגדה המערבית כדי לחגוג עמו את יום ההולדת של המלכה. השתתפותם של השלושה הגיעה לידיעתם של הפלסטינים כמה ימים לאחר קיומה של המסיבה והם הגישו מחאה חריפה, אף כי לא רשמית, למשרד החוץ הבריטי. כידוע, עמדתה של בריטניה הייתה (וככל הנראה נותרה) שההתנחלויות אינן חוקיות וכי הן מהוות מכשול לשלום.
נוכחותם של ראשי מועצת ישע בקבלת הפנים הפתיעה אפילו את משתתפיה האחרים, אולם השגרירות הבריטית הסבירה זאת ברצונה לדעת מה מתרחש בימים אלה בתוך ההתנחלויות. היא הדגישה כי אין בצעד זה כדי להעיד על שינוי במדיניות הבריטית לפיה ההתנחלויות מנוגדות לחוק הבינלאומי.
בהנהלת ישע הביעו קורח רוח מההזמנה ואחד מראשיה, דני דיין, אמר כי אנחנו מייצגים חלק חשוב ואינטגראלי מהאוכלוסייה הישראלית בהיותנו מונים 300,000 איש. אנו שמחים על כך שהשגרירות הבריטית מכירה בעובדה זו.
לא ברור אם המהלך של פיליפס נעשה בעצה אחת עם משרד החוץ הבריטי, אולם הוא נחשב לחסר תקדים בנוף הדיפלומטי הישראלי, שכן ראשי המתנחלים הוזמנו לאירוע חברתי ולא לשיחה פוליטית במשרדו של השגריר. אפילו השגרירות האמריקאית נמנעה עד כה מעשיית מחווה שכזה.
יש הרואים בכך איתות בריטי כי בהסדר הקבע לא יהיה מנוס מהכללת היישובים היהודים בתחומי הקו הירוק. אחרים רואים בכל ניסיון לאזן את הרושם שנוצר לאחר שמשרד הפנים הבריטי שרבב לרשימת הטרור שלו את משה פייגלין, דמות מפתח במפלגת הליכוד ומתנחל בעצמו.
סאיב עריקאת, השר לשעבר ומקורבו של אבו מאזן, הביע הלם מהידיעה. הוא אמר כי ההתנחלויות אינן חוקיות וכי מדיניות זו לא השתנתה. …אולם להזמין את הנציגים שלהם למסיבות… אני חושב שהממשלה הבריטית צריכה להשיב על שאלה זו.