המבחר הוא רב, הזמן קצר ולא קל להתמצא. לפניכם המלצה אחת לכל יום בפסטיבל הג’אז של לונדון.
יום ו’, 9/11. מופע של הפסנתרן הצעיר, טיגראן האמאסיאן, המשלב באופן ייחודי בין ג’אז למוזיקה ארמנית עממית. נגינתו מלאת רגש וסוחפת ועל אף גילו הצעיר הוא זוכה לשבחים מצד ענקי ג’אז ידועים.
יום ש’, 10/11. בלילה זה, כמדי לילה, מתקיימת הופעה בלתי צפויה של אורחי הפסטיבל במועדון רוני סקוט’ס (ו’-ש’, החל מ-01:00. ב’-ה’, החל מ-11:00).
יום א’, 11/11. ערב מוצלח עם הגיטריסט, ג’ון מקלפלין, ולהקתו, המימד הרביעי, המבצעים ג’אז-רוק אנרגטי. על אותה במה יופיע גם הקלרניתן הבריטי-אסייתי, ארון גוש.
יום ב’, 12/11. פרוייקט חדש ומעניין של הגיטריסט, ביל פריסל, שיבצע במשך כ-75 דקות מוזיקה מקורית על רקע סרט המבוסס על נהר המיסיסיפי, שעלה על גדותיו בשנת 1927 והשפיע על החברה והתרבות האמריקנית. באותו יום יופיעו גם הרבי הנקוק וראווי קולטריין (הבן של).
יום ג’, 13/11. מבין המופעים החינמיים בפסטיבל, מומלץ לצפות ולהאזין לסיילוס – הרכב צעיר המשלב בין ג’אז, היפ-הופ ומוזיקה אלקטרונית.
יום ד’, 14/11. מלבד הופעות, הפסטיבל מציע גם מספר סדנאות מעניינות, כמו סדנת ג’אז לילדים בני שנתיים עד חמש, אותה ינחה הוויברפוניסט, אורפי רובינזון.
יום ה’, 15/11. אספרנצה ספולדינג היא זמרת צעירה ששרה תוך כדי נגינה על בס וסגנונה משלב בין שפות שונות וסגנונות רבים. המעריץ הידוע ביותר שלה הוא הנשיא אובמה, שהזמין אותה להופיע באוסלו, לאחר שקיבל שם את פרס נובל לשלום ב-2009. שנתיים אחר כך זכתה ספולדינג בגראמי כאמנית החדשה הטובה ביותר.
יום ו’, 16/11. לצד הענקים המופיעים ביום זה – גיטריסט הפלמנקו, פאקו דה לוסיה, והמתופף האגדי, ג’ק דג’ונט – רוח צעירה ורעננה יותר נושבת מכיוון איסטנבול סשנס של הסקסופוניסט, אילן ארסהין. אל ארסהין מצטרפים חברים ממועדון הג’אז הניו יורקי, נובלו, שאותו הוא ייסד, ובו הם נוהגים להיפגש ולאלתר (מופיע גם ב-18/11).
יום ש’, 17/11. אמנם צ’יק קוריאה מופיע באותו ערב, אבל אמן לא פחות מכובד ממנו הוא המוזיקאי הברזילאי, אגברטו ג’יסמונטי, שנוהג לנגן את יצירותיו בעיקר על גיטרות מרובות מיתרים ופסנתר. הווירטואוזיות בהופעותיו מהפנטת. על אותה במה יופיע הטריו של הפסנתרן, ג’ון לו, שכולל גם את המתופף הישראלי, אסף סירקיס.
יום א’, 18/11. זמרת הפופ/סול, מייסי גריי, מצטרפת אל הסקסופוניסט, דיוויד מוריי, ואנסמבל של 15 נגנים בחגיגה של בלוז וסול. בנוסף לשיריה של גריי ויצירותיו של מוריי, הם יעבדו מחדש קטעים מרפרטואר מגוון, הכולל שירים של הראפר, קניה ווסט; הבלוזיסט, ווילי דיקסון; ואפילו של להקת מטאליקה.