כיום עוסקת הילית חרמון בו זמנית בקידום שלושה פרוייקטים כאלה בלונדון. הראשון עוסק בהקמת שלוחה לונדונית של הקרן רוחניות לילדים שפועלת בארהב ובישראל, ושאירוע הפתיחה שלה מתוכנן לחודש אוקטובר. השני, פרוייקט לונדוני מטעם עמותת בני אברהם שמיועד לקידום תוכניות חינוכיות משותפות לישראלים ופלסטינים גם מחוץ לישראל – ופרוייקט נוסף אותו יזמה בעצמה, ושנועד לקירוב בין נשים פלסטיניות וישראליות בלונדון.
חרמון, דור שישי בארץ מצד האם, חולמת על דו-קיום בין ערבים ויהודים כמו בזמנים בהם סבה של אמה, שהיה המוכתר של כפר חיטים ודיבר באופן שוטף עברית וערבית. למרות שהוא עצמו שכל בן במלחמת השחרור- ביקש להיקבר ליד קבר חברו הערבי שנפטר ערירי כיוון שהבטיח לו שגם במותו לא ישאיר אותו לבד.
הוריה, נגה ומשה, הכירו בלונדון, נישאו ושבו לישראל. אולם חזרו ללונדון כשהילית הייתה בת 11. יש לה שתי אחיות: לימור (37) ושלי (29).
לאחר שסיימה לימודי מנהל עסקים בלונדון סקול אוף אקונומיקס עבדה חרמון שלוש שנים כיועצת פיננסית. מאחר וחיפשה לעשות משהו עם נשמה – היא המשיכה ללימודי תואר שני ביחסים בינלאומים בתחום הסכסוך הישראלי-ערבי וזכויות האישה. את ההתמחות, היא מספרת, עשתה בניו-יורק, ב- Department of Education and Social Affairsשל האום, ועבדה במחקר מטעם יוניפם, חברה-בת של האום, העוסקת בקידום מעמד האישה בעולם.
כשחזרה ללונדון ביקשה לעסוק בנושאים הקרובים לליבה, וקיבלה משרה בדסק מזרח אפריקה בארגון Womankind Worldwide שם עבדה בכתיבת כתבות ובניית פרוייקטים לימודיים. הייתי בישראל בזמן הפיגוע במלון פארק, מספרת חרמון, ואז הרגשתי שהייעוד שלי הוא לשנות דברים אצלנו. היא הציעה לארגון בו עבדה להקים מחלקה שתעסוק בנושא הנשים היהודיות והערביות במזרח התיכון, והחלה בכתיבת פרוייקט העוסק בנשים משני צדי המתרס; כיצד משפיע העימות על אמהות, כיצד מגדלים ילדים תחת קונפליקט ועוד – אך פרשה מהארגון בשל חוסר תקציבי.
את הפרוייקט שנקרא: Mothers Callingהיא ממשיכה כיום באופן עצמאי. שותפותיה לפרוייקט הן אחיותיה, אריאל ליהמן וננסי חכים הישראליות, נדה מטא הפלסטינית וקרול קסברי האמריקאית. הפרוייקט, מבטיחה חרמון, ייערך באביב הבא בלונדון ותשתתפנה בו 12 נשים, ישראליות ופלסטיניות. התוכנית תכלול סדנה בת שבוע עם הרצאות בנושאי סובלנות יהודית, מוסלמית ונוצרית, דיונים בנושא מושג האמהות בתרבויות השונות, ולימוד טכניקות ריפוי בהילינג מחוויות טראומטיות. את הסדנה, שתתועד בסרט, תנחנה פרופסור אריאלה פרידמן ומנחה נוספת תהיה פלסטינית. חשוב שהפרוייקט ייערך רחוק ממקום הקונפליקט, אומרת חרמון, כך ניתן לראות הדברים בפרספקטיבה. הנשים שתיבחרנה תהיינה בעלות השפעה בחברה בה הן חיות: מורות ונשות עסקים. אנחנו עדיין מחפשות חסויות, ודנות באפשרות לשיתוף פעולה עם גורמים במשרד החוץ הבריטי שהביעו עניין בפרוייקט.
חרמון מחפשת בעזרת מייסד עמותת בני אברהם, אמיר תדמור, דרך לקיים בלונדון אירוע שייועד להגברת המודעות לשלום בקרב ערבים ויהודים גם מחוץ לישראל. בני אברהם היא עמותה הפועלת לקירוב לבבות בין בני שלוש הדתות, יהודים, ערבים ונוצרים באמצעות תורת הקבלה היהודית וסופיזם, המיסטיקה המוסלמית.
כפעילה ב’מרכז הקבלה’ בלונדון, היא עוזרת למנהלת הפרוייקט, בתיה סולומון, לקיים קורסים לילדים מטעם קרן רוחניות לילדים שיתחילו בחודש הבא. למעלה מ400- ילדים יהודים, מוסלמים ונוצרים, ו-800 מבוגרים השתתפו באירוע הפתיחה של הקרן בישראל שנערך בחודש ינואר השנה ב’חוות רונית’ בשפיים. הקרן מנסה להראות לעולם כי שני עמים בעלי רקע שונה ועבר רווי מלחמות, מסוגלים לפעול ולשהות יחד בשלום ובהרמוניה. גם הזמרת מדונה, שבתה משתתפת בפרוייקט של הקרן בלוס-אנג’לס, ממליצה על התוכנית.
בקיץ האחרון, מספרת חרמון, שימשה כמדריכה באירוע הבינלאומי אולימפיס, אולימפיאדת שלום שקיבצה ילדים ממדינות שונות, ביניהן יוון, קפריסין, יוגוסלביה לשעבר, ישראל ושטחי הרשות הפלסטינית לשם שיתוף פעולה והיכרות הדדית. השינוי בתפיסה מתחיל מלמטה, מסבירה חרמון. עלינו לאהוב אחרים כמו את עצמנו, להיות רגישים לאחרים כמו לעצמנו. הדרך לשנות את הגישה היא לאהוב ולהתבונן בצד השני כפי שאתה מתבונן בעצמך. זו מלחמה על כל אדם. נר שמדליק עוד נר. בסוף נוצרת להבה גדולה. חכמת הקבלה היא הכוח שמניע את העולם וגם אותה, היא מודה. באמצעותה יש סיכוי להשיג הרמוניה ושלווה במזרח התיכון.