סיום המלחמה בעזה ותחילתן של פעולות הומניטריות לסיוע לאוכלוסיה האזרחית, הציבה את איגוד השידור הבריטי במרכזה של סערת רוחות חדשה, בה מעורבים ראשיו מצד אחד וארגונים, שרים וחברי פרלמנט מצד שני. ה-בי.בי.סי מסרב לשדר פנייה לתרומות לשיקום עזה.
לטענתם תהיה זו פגיעה באובייקטיביות של התאגיד, שכן המדובר בהתרחשות שנוייה במחלוקת שעדיין מתגלגלת בשטח. עוד נטען כי הדרך הטובה ביותר לשרת את תושבי הרצועה היא לדווח על מצבם של העזתים מה שנעשה על הצד הטוב ביותר. כמו כן הושמעו טענות כי אין לדעת אם אכן התרומות תגענה ליעדן.
לעתים נדירות, משדרות רשתות הטלוויזיה פניות כאלו לציבור הרחב, לל תשלום וביוזמת ארגונים זכויות אדם, כשירות לאוכלוסיית הצופים ללא תשלום. על פרסום המגבית למען ילדי הרצועה השיבו בחיוב ערוץ 4 ו-ITV, אולם מנהל ה-בי.בי.סי , מרק תומפסון, סירב עד כה להיענות לפנייה ולהיכנע ללחצים ממשלתיים.
אחד הלוחצים הוא דאגלס אלכסנדר, השר לפיתוח בינלאומי, שדחה בתוקף את טיעוני האיגוד וקרא להם להקרין את התשדיר ללא היסוס. שר אחר, בן בראדשו, כינה את הסירוב בלתי מתקבל על הדעת. טוני בן, הפרלמנטר לשעבר, הביע זעם על ההחלטה וניצל ראיון עמו ברדיו 4 כדי לקרוא את הפנייה בשידור חי.
המחאה החלה לצבור תאוצה וכמה מפעילי ה’קואליציה נגד מלחמה’ ארגנו הפגנה וצעדת מחאה במרכז לונדון. הם עמדו מול בנין ה-בי.בי.סי במרכז לונדון והשליכו נעליים ובהן תחובות סיסמאות כתובות.
יצויין כי הפרשה מעסיקה את הכותרות הראשיות של עיתונים רבים ויומון אחד אף הקדיש לה את מאמר המערכת שלו.
במכתב לכלי התקשורת הסביר מרק תומפסון, מנכל הבי.בי.סי שהאירגון נמנע לשדר את הפניה משום שכרגע אין דרך להבטיח שהסיוע יוכל להגיע לתושבי עזה, אם כי בעיה זו עשויה להיפתר בקרוב ושהשידור יסכן את עמדתו הנייטרלית של הארגון בסיקור האירועים בעזה.