מרצים מאשימים את הלובי הישראלי בביטולו של כנס בבית הספר למשפטים באוניברסיטת סאות’המפטון שנועד לדון בחוקיות, והלגיטימציה של ישראל.
רשויות אוניברסיטה ביטלו את הכנס שאמור היה להתקיים במשך שלושה ימים מטעמים בטיחותיים. אולם אנשי האקדמיה ציינו כי קציני המשטרה אמרו שהם יכולים לשלוט בהפגנות ולהבטיח את שלומם של האירוע.
אחד המארגנים, פרופ ‘אורן בן-דור, ישראלי לשעבר שקורא לישראל ישות ציונית צדקנית הבטיח דיון ציבורי לא מפלגתי, אך מנהיגי קהילה יהודים בכירים רואים בכנס כחוסר לגטימציה לישראל. ממארגני הכנס נמסר שהם נקטו בפעולה משפטית לבטל את החלטתה של האוניברסיטה לביטול הכנס.
בכנס היה אמור להתקיים דיון בבעיות הקשורות ביצירה ובאופייה של המדינה היהודית, כאשר פוליטיקאים הצטרפו למנהיגי הקהילה היהודית אשר ביקשו מסגן דיקאן האוניברסיטה לבטל את הכנס.
שאול צדקא כתב בעלונדון על הכנס בסאות’המפטון, באמצע אפריל, יתארחו פינקלשטיינים רבים, שחלקם יגיע אפילו מקליפורניה הרחוקה. הג’ימבורי של הדרום לא יתעסק בזוטות, כמו פיתרון שתי המדינות או המצור ברצועת עזה, אלא נושא פניו למחוזות שאפתניים יותר. הוא ישאל את הקהילה הבינלאומית האם ישראל צריכה בכלל להתקיים, והוא יזדקק לשלושה ימים כדי להשיב את מה שכבר ידוע מראש, בהתחשב בזהותם של המרצים: לא, ישראל אינה אמורה להתקיים. החיזיון יישא את הכותרת התמימה לגיטימיות, אחריות והוצאה מהכלל, וכותרת המשנה מגדירה את הפסטיבל כראשון מסוגו ואפילו כפורץ דרך, שלא לדבר על אירוע היסטורי על הדרך לצדק ולשלום בר?קיימא בפלסטין ההיסטורית.
השר, אריק פיקלס כתב לאוניברסיטה, ואמר: יש קו עדין בין ויכוח הלגיטימי האקדמי למשפט הבינלאומי ולפעולות של ממשלות, ולהכפשה של השמאל הקיצוני של ישראל אשר לעתים קרובות יורד לאנטישמיות גרידא.
ועד הנציגים היהודים שהפציר באוניברסיטת סאות’המפטון לבטל את האירוע והנשיא שלה, ויויאן ויינמן אמרו: הכנס תומך במונחים קיצוניים ומשך דוברים ‘רעילים’, ולכן עלול לגרום לעלייה באנטישמיות ובמתח בקמפוס.
שגרירות ישראל מסרה כי היא מברכת על ההחלטה על ביטול הכנס, שמטרתו היה להטיל ספק בלגיטימיות של מדינה אחת בקהילת עמים. זהו מקרה מובהק של קמפיין פוליטי קיצוני במסווה של תרגיל אקדמי, וצריך להכיר בכך שכיבוד חופש הביטוי אין פירושו חוסר סובלנות.