1
חברת הנדלן, ‘טופלנד’, בבעלותם של האחים אדי וסול זכאי, נתנה את חסותה לאירוע של ה’ג’ואיש קר’, אירגון הצדקה השני בגודלו בבריטניה. הגיעו כ-750 אנשי עסקים, רובם בעסקי הנדלן ובנקאים. הנואם-אורח היה בוריס ג’ונסון, אשר שיבח את העמותה על עזרתה לנזקקים ופנה אל הבנקאים שהיו באולם ואמר שהדרך להשקיט את מצפונם המיוסר על הבונוסים הגבוהים שקיבלו השנה, יהיה על ידי כך שיתרמו את הכסף לאירגון.
[PIC=5126:center]
2
הסרט הישראלי, ‘סיפור גדול’, זכה להצלחה בהקרנת הבכורה בבריטניה, בערב הגאלה של פתיחת הקולנוע היהודי-בריטי ה-13. מאחר והסרט עוסק במתאבקי סומו, נערכה בקולנוע ‘ויו’ בווסט אנד קבלת פנים בסגנון יפני. אולם ברגע האחרון, משלחת מהשגרירות היפנית בלונדון שהייתה אמורה להגיע ביטלה את הופעתה. נשאר הרבה סושי.
3
המפיק הישראלי, ארנון מילצ’ן, הוא אחד ממפיקי סרט האנימציה, ‘מר פוקס הפנטסטי’, שפתח את פסטיבל הסרטים של ה-BFI. את הסרט מדובבים השחקנים ג’ורג קלוני ומריל סטריפ, שהגיעו במיוחד להקרנת הבכורה בלונדון. עד לאחרונה מילצ’ן חילק את זמנו בין לוס אנג’לס ללונדון ולאחרונה קבע את מקומו בישראל. באותו פסטיבל זכה ‘עג’מי’, סרטם של ירון שני וסכנדר קובטי בפרס סרט הביכורים הטוב ביותר, וגם סרטו של יואב שמיר, ‘השמצה’, זכה בפרס הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר.
4
עוד צבי מיתר, המתגורר בלונדון, נבחר ליור חבר הנאמנים של האקדמיה בצלאל. הוא החליף את אהרן דוברת זל אשר נפטר בסוף שנת 2008. מיתר ידוע בתרומותיו למוסדות רבים ברחבי העולם ובישראל, על ידי הקרן המשפחתית ומתן מלגות.
5
למרות החרם באקדמיה הבריטית מצד ארגוני מרצים, הוזמנו השנה 18 בוגרי ‘שנקר’ להתמחות בלונדון במשך חודשיים בתחום העיצוב התעשייתי. בסיום ההתמחות נערך לכבודם אירוע בבית סוורובסקי בחסות הבעלים, נדיה סוורובסקי, תומכת גדולה של המכללה. בין האורחים הרבים היו: אבשלום גור, בעצמו בוגר ‘שנקר’; פרופסור עמוס ויינברג, נשיא ‘שנקר’ ושוש אברס, המקשרת בין חבר הנאמנים הישראלי לבריטי, שזכתה לכינוי האימא הישראלית של הסטודנטים.
[PIC=5115:center]
6
גלריית שטרן פיסארו הוותיקה עברה לרחוב סיינט ג’יימס בפיקדילי. הגלריה מציגה את עבודותיהם של 17 אמני משפחת פיסארו ומנציחה מורשת של ארבעה דורות אימפרסיוניסטים – החל מקאמי פיסארו ועד לנינה שלו, לליה פיסארו, הנשואה לדוד שטרן. לליה יוצרת בעיקר ציורי שמן ופסטל של נופי צרפת, ארץ מולדתה, ושל נופים כפריים אנגלים, שהוצגו בערים רבות ברחבי העולם. בערב הפתיחה הגיעו מישראל להופיע נגני להקת ‘הקולקטיב’ – נדב לוזיה, דניאל שהם, ועידן רבינוביץ’.
[PIC=5117:center]
7
אלכס שטילוב בן ה-22 זכה במדליית ארד באליפות העולם להתעמלות מכשירים בלונדון. שטילוב הוא המתעמל הראשון שזכה במדליית אליפות עולם, לאחר שהשיג את התוצאה 15.575 בתרגיל הקרקע. לפני כחצי שנה שטילוב זכה במדליית ארד גם באליפות אירופה שנערכה באיטליה. לאחר הישג זה הוא נחשב למועמד משמעותי לזכייה במדליה באולימפיאדת לונדון ב-2012. שטילוב צפוי לקבל מענק בסך של כ-8000 פאונד מהוועד האולימפי.
8
טדי שגיא, שאת הונו הרוויח מעסקי הימורים באינטרנט עם חברת פלייטק, הודה שאין לו והוא לא משתמש בדואר אלקטרוני.
9
באירוע של חלוקת הפרסים לרפואה פרטית לשנת 2009, שנערך בסיגנון האוסקר והתקיים במלון אינטרקונטיננטל בפארק ליין, זכתה רשת מרפאות השיניים EndoCare, במקום הראשון בקטגוריית Best Specialist Referral Practice. דר עדי מורן, מומחה לטיפולי שורש ברשת ‘אנדוקייר’, סיפר כי הרשת הייתה גם ברשימה הסופית של קטגוריית Best Patient Care. המארח בטקס היה סר פול ברספורד.
10
ערב מרגש במיוחד נערך בבית השגריר, רון פרושאור, לכבוד 30 שנות פעילות של הרב אלימלך פירר (55). מטרת הערב הייתה לחשוף את מעשיו הנדיבים של הרב ולגייס כספים לעמותת ‘עזרה למרפא’. את האירוע אירגן אפי הרשקוביץ והגיעו כ-70 אורחים שתרמו ביד נדיבה. את החסות לאירוע העניקו ליזיקה ועמי שגיא, ובנם טדי שגיא, יחד עם יגאל אהובי. אורח הכבוד היה העיתונאי, יאיר לפיד.
[PIC=5121:center]
הרב פירר, חרדי חסיד בעלז, נשוי ואב לעשרה המתגורר בצנעה בבית בו נולד בבני ברק, החל את פועלו ההתנדבותי עוד כשהיה אברך בכולל. הרב פירר התגייס לעזרה במצוקה של חבר שנדרש להשיג מכשיר רפואי מתקדם לביתו. הוא סייע להשיג את המשאבים הנדרשים ואף דאג לייבא את המכשיר. מקרה זה דחף אותו להקים אירגון להשאלת ציוד רפואי, הביקושים והפניות הרבות לעזרה הובילו להקמת אגודת ‘עזרה למרפא’ בשנת 1979. על אף שלא רכש השכלה רפואית פורמלית, הוא צבר בכוחות עצמו ידע רב, ומייעץ לפונים אליו ומפנה אותם אל הרופאים המתאימים להם לפי הערכתו בארץ או בעולם, תוך שהוא מסייע בסידורי ההטסה וההגעה.
[PIC=5122:center]
הרב פירר אף מקיים שירותי השאלה של ציוד רפואי. מספר המבקשים את סיועו עצום והוא נחשב לאחד מהיועצים הרפואיים המבוקשים בארץ. הרב פירר עובד ללא הפסקה שישה ימים בשבוע: עורך כמאה שיחות טלפון ביום, נותן עצות לאנשים רבים ועושה סיבוב רופאים בבתי חולים עם מקרים קשים. את כל שירותיו הוא נותן בחינם ליהודים וגויים כאחד, כנציג החולים מול הרופאים. מקורביו טוענים שהאיש פשוט גאון.
[PIC=5120:center]
הרב פירר קיבל הוקרות ופרסים רבים על פועלו, ביניהם: פרס ישראל על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה לשנת תשנז; דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת בר-אילן, 1996; דוקטור לשם כבוד מטעם מכון ויצמן למדע, 2001; דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת חיפה, 2008; פרס יושב ראש הכנסת, 1990; אות נשיא המדינה למתנדב, 1993; פרס בגין מטעם מרכז מורשת מנחם בגין, 2005; פרס Cedars Sinai Medical Center מלוס אנג’לס, ארהב על שירות יוצא מן הכלל לאירגון הרפואי בישראל – זאת בנוסף לתעודות הערכה רבות מבתי החולים, מאישי ציבור בארץ ובעולם ומהנעזרים הרבים.
11
פרופ’ משה ארנס הגיע ללונדון כדי להרצות בפני קהל מגוון שהורכב ממוזמני ‘צוותא’, השייך ל’ספירו ארק’, ותומכי ליכוד-חירות בלונדון. בין האורחים היה גם ידידו של ארנס, שלום נמרוד אריאב, איש חיל האוויר ומנכל התעשייה האווירית לשעבר, שכיום מתגורר במייפר.
האירוע נערך בבית פרטי במיל היל והשתתפו בו כ-50 איש. נושא ההרצאה דן בדוח גולדסטון והמלחמה בטרור. לשאלה על אפשרות שחרורו של גלעד שליט, ענה ארנס כי הוא לא מקנא במקבלי ההחלטות לגבי ביצוע העסקה בנידון.
[PIC=5116:center]
ארנס, יליד ליטא, פוליטיקאי, דיפלומט ומהנדס מטוסים, היה נציב ביתר בארצות הברית בשנים של קום המדינה וחבר במשלחת האצל לצפון אמריקה. בישראל היה חבר גרעיני ההתיישבות של ביתר חד-נס ומבוא ביתר. בין פועלו הציבורי העשיר שימש כמנכל התעשייה האווירית, חכ מטעם תנועת הליכוד, שר הביטחון ושר החוץ.
השנה יצא לאור ספרו, ‘דגלים מעל הגטו – סיפורו של מרד גטו ורשה’. הספר הוא פרי מחקרו על המחלוקת האידיאולוגית בין תנועות הנוער הסוציאליסטיות, שהקימו את האירגון היהודי הלוחם (איל) בפיקודו של מרדכי אנילביץ’, לבין ביתר הרוויזיוניסטית, מתוכה הוקם האירגון הצבאי היהודי (אצי), בפיקודו של פאבל פרנקל, כששני האירגונים פעלו בנפרד, ללא תיאום בזמן מרד גטו ורשה.