תחילתה של הדרך בהר הקפיצה בנצרת והיא מסתיימת בכפר נחום. שלוש שנים מחייו הקדיש ישו להטיף ולהפיץ את בשורת האמונה באלוהי ישראל בקרב מי שהיה מוכן לשמוע, ולעיתים גם מי שלא היה מוכן. את עיקר זמנו חילק בין נצרת עיר הולדתו לבין האיזור הפורה של צפון-מערב הכנרת.
המסלול משלב מסע של אדם אחד בגליל לפני אלפיים שנים עם מסע של תרבות מקראית מקומית לעולם הגדול. השטח הוא כספר פתוח להבנת העבר. בברית החדשה יש ארבעה ספרי בשורה. ספר הבשורה החמישי הוא הארץ עצמה ונופיה.
משרד התיירות פיתח את דרך הבשורה במשך כחמש שנים והשקיע, יחד עם קקל, כשלושה מיליון שח במטרה להעשיר את המוצר התיירותי של ישראל ולהביא לפריחה כלכלית בגליל. פרוייקט נוסף שאותו קידם משרד התיירות והסתיים לפני כשנה, הוא שביל סובב כנרת בעלות של 2.5 מיליון שח, העובר מהגן הלאומי כפר נחום עד לגשר אריק.
מסלול זה מיועד להעשיר את מוצר התיירות של ישראל עבור התיירות הנוצרית, המהווה למעלה מ-65% מתנועת התיירות הנכנסת לישראל, ולאפשר לישראלים מקום בילוי חדש וייחודי. במסגרת העבודה, הוכשרה מערכת נתיבי תנועה מודולרית, המעמידה לרשות התייר מסלולים שבהם ניתן לשלב סיור רגלי, רכיבה על סוסים, באופניים וכן שיט לאורך הכנרת. הנתיבים בשטח סומנו בעזרת שילוט ייחודי והוקמו תחנות רענון ומנוחה לאורך הדרך.
על פי הערכת משרד התיירות, פיתוח דרך הבשורה יביא להעלאה משמעותית במספר המבקרים הישראליים והתיירים באיזור, ימשוך בעלי עסקים ויזמי תיירות ויביא להקמת עסקים חדשים שימוקמו על דרך הבשורה ויעניקו שירותים שונים למטיילים בה.