התקפה חריפה נגד מדיניותה של בריטניה כלפי איראן הושמעה מכיוון בלתי צפוי שירין עבאדי, האיראנית היחידה שזכתה עד כה בפרס נובל. לדבריה, הממשלה בלונדון, כמו אחרות במערב אירופה, מעדיפות להתעלם מהפגיעה הממושכת בזכויות האדם באיראן שהגיעה לשיאה עם גניבת הבחירות, רצח אנשי אופוזיציה וכליאתם של רבים אחרים. היא הוסיפה כי המערב מתרכז באיום הגרעיני ומזניח את הפשעים שמבצע המשטר האיראני נגד בני עמו. מדינה לא דמוקרטית מסוכנת הרבה יותר מפצצה גרעינית.
עבדאי גינתה את השתתפותו של השגריר הבריטי בטקס השבעתו של הנשיא לתקופת כהונה שנייה וקראה למערב להחזיר הביתה את שגריריו בטהראן, להוריד את דרג הנציגות הדיפלומטית שם ולהקפיא נכסים איראנים בבנקים מערביים. הפוריין אופיס דחה את קריאתה ואמר כי הממשלה האיראנית היא זו שהייתה רוצה לסגור את השגרירות הבריטית. הוא הדגיש כי הממשלה הביעה את מחאתה בכך שנמנעה מלשלוח לנשיא את המכתב המסורתי כמקובל לאחר כל ניצחון בבחירות. ערוצי התקשורת צריכים להיות פתוחים. מספר ימים קודם לכן גינה שר החוץ דויד מיליבנד את נאום הכחשת השואה של אחמדינג’אד ביום ירושלים המתקיים באיראן בכל שנה, לפני תום צום הרמדאן.
עבדאי נמצאת עתה באירופה. בתה לומדת בבריטניה ובנה לומד בארהב והיא מתכוונת לחזור לאיראן בעוד חודשיים. היא סיפרה כי השירותים החשאיים בארצה מזמנים את אחיה ובעלה לחקירות רבות והם אף איימו על חייה.
בריטניה עמדה במרכזה של ביקורת נוקבת גם מצידה של ארצות-הברית בשל הגילויים שהתפרסמו לאחר שחרורו של מחבל לוקארבי. מסתבר כי הבריטים חתמו לאחרונה על חוזים לאימון סוכנים לובים ולהכשרת רופאים לובים. זאת כאשר הלובים עומדים בסירובם לפצות את נפגעי שיתוף הפעולה בין לוב לבין המחתרת האירית. במהלך ביקורו של גורדון בראון בעצרת האום בניו-יורק, התפרסם כי הוא ניסה חמש פעמים להיפגש עם ברק אובמה, אך נדחה בכולם.