את סבב פגישותיו פתח בלייר עם ידידו נשיא המדינה, שמעון פרס כשהשניים מחמיאים זה לזה על תפקידם החדש. פרס אמר שאיננו ממעיט בקשיים, אך נוצרה אפשרות אמיתית לקדם את השלום וכי בלייר מביא איתו את היכולת והמוטיבציה. פרס קרא לקהילה הבינלאומית לסייע לבלייר במלאכתו, והוסיף אנחנו נעזור לך, כי זה עוזר גם לנו.
במהלך ביקורו נועד בלייר גם עם יור האופוזיציה והליכוד, בנימין נתניהו, שהעלה את סוגיית התחמשות אירן בנשק גרעיני המאיימת על שלום האזור והעולם כולו, ואמר שהחברה הפלשתינית שסועה ולכן יש צורך לבודד כלכלית את החמאס ולהביא לנפילתו. בלייר הסכים איתו ואמר שהוא מקווה כי התקדמות בתהליך המדיני באזור תעזור ליצור קואליציה של גורמים מתונים נגד אירן.
משרת החוץ ציפי לבני, הוא שמע שישראל מאד מעוניינת לקדם את התהליך
המדיני עם אלמנטים מתונים בחברה הפלשתינית.
בצהריים נועד בלייר עם יור הרשות הפלשתינית אבו מאזן, ודן עמו בהתפתחויות האחרונות באזור. אבו מאזן הביע תקווה שהפלשתינים יוכלו לנצל את קשריו הטובים של בלייר עם מנהיגי ארהב וישראל כדי לקדם את השלום.
את הביקור בישראל חתם בלייר בארוחת ערב במעונו של רהמ אהוד אולמרט, שהדגיש בפניו ששיתוף פעולה בין הפתח לחמאס יפגע קשות בתהליך השלום, וכי ניתן להתקדם בתהליך המדיני עם ההנהגה הנוכחית.
השניים אמרו שבכוונתם לגייס אנשי עסקים שישקיעו בשיפור הכלכלה הפלשתינית.
בלייר נראה במיטבו. דאגתו היחידה נבעה מהאיום להשבתת נמלי התעופה בארץ, שעלול היה לעקב את טיסתו לחופשה בת שבועיים למחרת הביקור בישראל.