הפגישה בין שני המנהיגים נערכה במעונו של אולמרט בירושלים. השניים הרעיפו ביניהם שבחים, כשאולמרט מגדיר את בלייר כידיד אמת לישראל, מנהיג בעל אומץ ונחישות פוליטית, ואחד הלוחמים הגדולים בעולם שידע לעמוד נגד הטרור גם בזמנים שלא היו נוחים לו מבחינה פוליטית. הוא שיבח את בלייר על מאמציו הבלתי נלאים ומעורבותו לקידום המומ הישראלי פלשתיני, ואמר: התפקיד שבריטניה ממלאת בהנהגתו של טוני בלייר חשוב ומרכזי ליציבות במזרח התיכון, וההיסטוריה תודה לך ותעלה על נס את תרומתך.
אולמרט הבטיח להתניע את התהליך המדיני עפ מפת הדרכים, ואמר שבכוונתו לפגוש את יור הרשות הפלשתינית, אבו מאזן, ללא תנאים מוקדמים – בתקווה שזו תועיל לשחרר את החייל החטוף, גלעד שליט. הוא הדגיש שלא יתכנו קיצורי דרך בישום השלום מבלי שנתגבר על הטרור שמונע כל סיכוי להתקדמות – וחזר על הצעתו הפומבית להסדר עם לבנון, שאיתה אין לישראל שום סכסוך.
אני רוצה להביע את הערכתי לדרך שבה אתה מנהיג את מדינתך. במצבים הללו, ובמיוחד במצב בו אתה נתון, לא פשוט לנהל ולקבל את ההחלטות. אתה ראוי לכל סימפטיה מצדי ולהזדהות, חלק בלייר מניסיונו האישי. בלייר חזר על עמדותיו, כי יציבות במזרח התיכון חשובה לעולם כולו ולא רק למדינות האזור, ומה שישראל עושה בלבנון או בשטחים נוגע גם לרחשים בארצו.
אני בטוח שרוב האנשים כאן, לצד רוב האנשים בבריטניה רוצים לראות מזרח תיכון יציב ודמוקרטי. עבדנו קשה כדי להגיע להפסקת אש על בסיס החלטת מועצת הביטחון 1701. בלייר הביע את ביטחונו שההחלטה גם תיושם ותהווה התקדמות אסטרטגית לקידום השלום באיזור.
לשאלה אם נשקלות סנקציות נגד איראן, השיב בלייר שקיים תהליך במועצת הביטחון, ולא נשלול החלטה בעניין זה.
העיתונאים ביקשו לקבל מבלייר הבהרות על הכרזתו האחרונה לפרוש בתוך שנה. בלייר סרב להתייחס לענייני פנים ודחה כציניות את הטענות שמסעו לאזור נועד להדוף את הביקורת הגוברת על מדיניותו המזרח תיכונית, ואת הביקורת על חוסר יציבות פוליטית בבריטניה כיום.
אני יודע שאנשים יגידו שאני כאן בגלל וועידת המפלגה הקרבה, אך האמת היא שאני מעורב בנושא מזה שנים, ואף פעם לא אוותר על המאמץ שאני משקיע. הכריז.
בביקורו בארץ נפגש טוני בלייר גם עם השרים ציפי לבני, עמיר פרץ ושמעון פרס, ועם משפחות החיילים החטופים – שביקשו ממנו סיוע בקבלת אות חיים מילדיהם. מישראל יצא רהמ הבריטי ללבנון.