תערוכה חדשה המתקיימת במוזיאון פרוייד בלונדון, החודש, מסבירה שהקשר בין בעיות ההווה לפחדים מעתיד אפוקליפטי איבד כל פרופורציה ומדגישה את ההשפעות של הפוליטיקה על התפתחות התרבותית בחברות השונות. בתערוכה, אגב, מציגים גם שני אמנים ישראלים, ואחד פלסטיני – קוקטייל בדוק המעלה ממילא את סף הפרנויה.
ובכל זאת, למרות התחזיות הקודרות שדיווחו על פיגועים צפויים בלונדון בזמן חופשת חג מולד וראש השנה האזרחית – עולם כמנהגו (עדיין) נוהג: הילדים חזרו לביהס והמבוגרים לשיגרה. אבל אוטוטו מגיעה חופשת חצי שליש ואיתה הדילמה: מה עושים עם הילדים, במיוחד בימי החורף? מסתבר שבלונדון יש ה מ ו ן מה לעשות. ליקטנו עבורכם מספר לא מבוטל של מקומות ופעילויות פחות מוכרות, למרות שאם עדיין לא לקחתם את הילדים למקומות המומלצים בספרי תיירים – זה הזמן לעשות זאת.
החודש – למי שעדיין לא פיתח תכונה אנגלית של תכנון חופשה שנה מראש – זה הזמן לחשוב על חופשת פסח בישראל. אחד הדברים שמרגיזים ישראלים בלונדון, היא העובדה שכאשר הם מגיעים לישראל ומכניסים לקופת המדינה מטבע זר (וחזק), הם אינם נהנים מהטבות מס, כמו התיירים הזרים שאינם מחזיקים בדרכון ישראלי, על שרותי התיירות שהם צורכים: בעיקר לתשלומים עבור בתי מלון והשכרת רכב. מדוע לתיירים ישראלים אין פטור ממעמ?
עד כאן, זה הוא רק חלק קטן ממגוון הכתבות והמדורים שכללנו בגיליון זה. אני תקווה שתשמרו על עצמכם, ואל תשכחו להתעטף כשאתם יוצאים מהבית בימים הקרים.