תחת הכותרת בין מאבק לאסקפיזם תזמין הפקולטה ללימודי אסיה והמזרח התיכון החל מה-21.1.16, מדי יום חמישי, במשך שמונה שבועות רצופים, שמונה בוגרים להקרנת סרטיהם שנעשו בביהס ועבודותיהם בתעשייה, לשיחה על יצירתם והקשריה החברתיים, הפוליטיים והקולנועיים. באירוע הפתיחה ישתתפו מנהל בית הספר רנן שור והבוגרת תמר קיי, הזוכה בפסטיבל אידפא באמסטרדם על סרטה התיעודי בית האילמת.
בסרט עוקבת הבמאית, תמר קיי, ילידת 1985, מירושלים וצאצאית למקימי הישוב היהודי בחברון, אחר אם ובנה – היא, חירשת, והוא ילד אנרגטי, המתווך בינה ובין העולם, על החיים בלב חברון, על התפר שבין הצד הישראלי לפלסטיני, בבניין שננטש על ידי דייריו הפלסטינים.
כל שנה אנו מזמינים לקיימברידג’ מספר יוצרים ישראליים משפיעים מתחומי האמנויות השונים, אומר דר ירון פלג מקיימברידג’, יוזם המחווה. השנה, לראשונה בתולדות הפקולטה ללימודי אסיה והמזרח התיכון, החלטנו להזמין קבוצה של שמונה יוצרים שונים ומגוונים המבטאים את היצירה האיכותית שיצאה מסם שפיגל. יש לנו עניין רב בדרך בה התגבש הקול הייחודי של כל אחד מהבוגרים בבית ספר ולאחריו, בהקשרים פוליטיים, חברתיים ותרבותיים. המפגשים הם ללא תשלום, ואנו מצפים לקהל שיגיע לדיאלוג פתוח לא רק מקיימברידג’ אלא גם מלונדון ומרחבי אנגליה.
לביהס כ-700 בוגרים והשמונה שנבחרו מייצגים יוצרים מהמחזור הראשון ועד האחרון, בעשייה עלילתית ותיעודית, קולנועית וטלוויזיונית. הבוגרים הם: דוד אופק (בת ים ניו יורק, 30 שח לשעה), דר דן גבע, (עקבות בירושלים מחווה לדוד פרלוב), טליה לביא, (אפס ביחסי אנוש), נדב לפידהגננת), אלעד קידן, (היורד למעלה), יעל קיים, (ההר), יהונתן אינדורסקי,(שטיסל) ותמר קיי (בית האילמת).
זה מאוד מרגש, אומר רנן שור, מנהל ביהס. ל’סם שפיגל’ היו עד היום כ-190 רטרוספקטיבות בעולם. אבל מה שמרגש הוא שהפעם זה קורה באקדמיה, בהקשרים רחבים יותר, מחוץ ל’בועת הקולנוע’, וש’הדשא’ בן 700 השנה של קיימברידג’ מצדיע ל’דשא’ בן 25 מירושלים. כך נכתב באתר בית הספר לקולנוע ע?ש סם שפיגל.
לאירוע של סם שפיגל בפייסבוק