מעטים שמים לב בימים אלה למשפטם של מחבלי ה-21.7. ארבעה קיצונים מוסלמים ניסו, כזכור, לחקות את גל הפיגועים שהיה בלונדון שבועיים קודם לכן, אך נכשלו במשימתם. הם, ועוד שניים מהמתכננים, עומדים לדין ולא במפתיע טוענים כי הם חפים מפשע. בסך הכול רצו להזעיק את דעת הקהל בבריטניה לנעשה בעיראק. מטעני החבלה שלהם לא התפוצצו וכולם נתפשו לאחר מרדפים, מארבים ובקשת הסגרה אחת.
מהדיונים הראשוניים עולה כי מנהיג החבורה, מוקטה איברהים, אמר לחבריו טרם הפעולה כי ייפגשו בגן עדן. נאשם אחר, יאסין עומאר, מצא לנכון להתחתן במסגד פינצ’לי ארבעה ימים לפני הטבח המתוכנן בקו ויקטוריה של הרכבת התחתית. אשתו המיועדת לא נכחה בטקס, כמקובל באיסאלם, והיא יוצגה על ידי אביה החורג. בבתיהם של כמה מהנאשמים נמצאו קלטות המתעדות את 9.11 בניו-יורק ו-7.7 בלונדון, כמו גם קלטות המנציחות את הוצאתו להורג של העיתונאי היהודי, דניאל פרל, בפקיסטן ואת ניק ברג בעיראק. הקלטת, הנקראת הכופר המזוהם, לוותה במוסיקת רקע של ראפ מוסלמי. מהמושבעים נחסכה הצפייה בהרג עצמו – והם חזו בקליפ עד השנייה בה הונחה הסכין על צווארם של הנרצחים. התובעת במשפט סיפרה להם כי אחרי ההוצאה להורג של בני ערובה נוספים, הציגו הרוצחים את ראשו של אחד מהם וביתרו לחתיכות גופה של אחר.
במשפט ריחפה כל העת דמותו של המטיף המוסלמי הידוע, אבו חמזה אל מסרי, המרצה עתה עונש מאסר של שבע שנים באשמת הסתה לרצח. מן העדויות עולה כי כמה מאנשי החוליה ביקרו אותו כמה פעמים במסגד פינסברי פארק הידוע לשמצה. גם בקלטות שנמצאו הושמעו כמה מפנינותיו של האיש. קלטת אחרת מנציחה את טבח הילדים בעיר הרוסית בסלאן, וברקע נשמע קולו של אבו חמזה האומר: שנה אחת בשדה הקרב טובה יותר מ-70 שנות תפילה….
אבל לא בכך הסתיימו מעלליו של אבו חמזה, למרות שכבר למעלה משנה הוא מבלה מאחורי סורג ובריח. החודש התברר כי ההגנה המשפטית שלו עלתה למשלם המיסים הבריטי כמיליון פאונד. הסכום הדמיוני הזה שולשל לכיסי משרד הפרקליטים המגן עליו הקרוי ‘אראני ושות’. הפרקליטה, מודאסאר אראני, מגינה על חברי אל קאעידה אחרים, ובשבעת החודשים האחרונים הגישה לרשויות המשפט חשבון של 506,460 פאונד. הבסיס השבועי שלה הוא 17,000 פאונד, אגב, עבור אבו חמזה שהוא אסיר מצפון.
רעלה טרללה
הגב’ מודאסאר חובשת מטפחת ראש גדולה, אבל גם אם הייתה מכסה את פניה ברעלה, ספק אם הייתה מתבקשת להסיר אותה בבית המשפט. זאת למרות העובדה שקבוצה של שופטים בכירים בבריטניה מבקשת לאסור הופעה של פרקליטות, עדות ונאשמות ברעלה המכסה את הפנים כולם. שופט אחר בבית דין לענייני הגירה הפסיק דיון משפטי לאחר שעורכת-דין סירבה להסיר את רעלתה. למרות זאת, ארגון הפרקליטים הגדול במדינה אינו סבור כי הרעלה מפרה את הכללים ונראה כי מסתמנת פשרה לפיה כל שופט ושופט יחליט כל רעלה לגופה.
הנוצרים חזירים, היהודים קופים
איפה לומדים את המשוואה הזאת? ב’אקדמיה עש המלך פאהד’. היכן? בשכונת אקטון במערב לונדון. כיצד הדבר נודע לנו? מפיו של קולין קוק, מורה בריטי שפוטר מעבודתו לאחר שהתריע על סידרה של מעשי מרמה במבחני הבגרות במוסד. קוק, התובע את בית ספר על פיטוריו, טוען גם כי המורים הסעודים הופלו לטובה לעומתו, ואף הוסעו לעודד את נבחרת הכדורגל של סעודיה במהלך המונדיאל שהתקיים בשנה שעברה בגרמניה. ואגב, מי לומד באקדמיה הזו? כן, ניחשתם. ילדיו של אבו חמזה.
קצרים:
*** גם במדריד עומדים נאשמים מוסלמים לדין. באמצע פברואר נפתח משפטם של המעורבים במעשי הטבח של ה-11 במרץ, 2004 בהם נהרגו 191 נוסעי רכבות. על פי חקירת המשטרה עולה כי ההרג ההמוני תוכנן עוד לפני המלחמה בעיראק ועוד לפני שיגורם של חיילים ספרדים למלחמה זו.
*** המוסלמים בבריטניה היום, הם כמו היהודים שחיו בגרמניה הנאצית. הציטטה הזאת שייכת למוחמד נאסים, יור המסגד המרכזי בברמינגהם.
**** ולשם שינוי, חדשה אופטימית. סטודנטים יהודים ומוסלמים משתי אוניברסיטאות בדרום-מערב אנגליה, החלו לשדר בצוותא בתחנת רדיו אינטרנטית משותפת הנקראת סלאם-שלום. יש תקווה.




































