בחודש שעבר, אילון שלח מכתב לוועדה האולימפית הבינלאומית וביקש, בשם משפחות קורבנות מינכן, שתיערך הנצחה רשמית הכוללת דקת דומייה. עברו 40 שנה מאז הטבח במינכן, ב-5/9/1972, כאשר 11 נציגים מהמשלחת האולימפית הישראלית נלקחו כבני ערובה ונרצחו בידי מחבלים מקבוצת הטרור, ספטמבר השחור.
נשיא הוועדה, ז’אק רוג, דחה את הבקשה הישראלית וכתב במכתבו כי הוועדה האולימפית הבינלאומית ערכה מחווה רשמית לזכרם של האתלטים במספר אירועים שונים ותמשיך לעשות כך בתיאום הדוק עם הוועד האולימפי הישראלי. רוג הוסיף כי זיכרון הקורבנות של הטבח הנורא במינכן 1972 לעולם לא יימחה בקרב המשפחה האולימפית, ומסר כי הוא מתכנן להשתתף בטקס שייערך בלונדון על ידי הוועד האולימפי הישראלי.
אילון מסר בתגובה, כי תשובתו (של רוג) אינה מקובלת, משום שהיא דוחה את הרעיונות המרכזיים של אחווה גלובלית, שעליה האידיאל האולימפי אמור להיות מושתת. לדבריו, הדחייה אומרת לנו, כישראלים, שהטרגדיה הזו היא שלנו ולא טרגדיה של משפחת האומות. זוהי גישה מאוד מאכזבת ואנו מקווים כי החלטה זו תשתנה כדי שהקהילה הבינלאומית תוכל לזכור, להרהר וללמוד את השיעור ההולם מהכתם השחור הזה של ההיסטוריה האולימפית.
אילון העביר את מכתבו של רוג למשפחות הקורבנות ומסר להם כי במהלך השבועות הקרובים משרדו ישיק קמפיין שינסה לשנות את החלטת הוועדה הבינלאומית.
אנקי שפיצר, אלמנתו של אנדריי שפיצר, מסרה לגרדיאן כי מאבקם לא תם ויימשך עד טקס הפתיחה. הוועדה האולימפית הבינלאומית סירבה לכך כבר 40 שנה, אבל אני עדיין מקווה שהם ישנו את דעתם, היא אמרה.