החיים שלי היו גיהינום, בעלי שלט בי באופן מוחלט, על כל הוצאה שהוצאתי להחזקת הבית נדרשתי להציג לבעלי קבלה, הוא בדק כל שיחה יוצאת מהבית, ובאם חשב ששוחחתי יותר מדי בטלפון, ניכה את הסכום מהכסף שהקציב לי להוצאות הבית. אפילו את כרטיסי הנסיעה שלי באוטובוס נדרשתי להראות לו ולהסביר לאיזה צורך נעשתה הנסיעה. יום אחד הוא החליט שאסור לי לצאת מהבית והעלים את כל זוגות הנעליים שלי, כך שלא יכולתי לצאת.
זהו סיפורה של עירית (שם בדוי), שהגיעה למקלט לנשים מוכות בלונדון כדי לבקש עזרה. סיפורה של עירית, על התעללות ממושכת מצד בן-זוגה שאף מנע ממנה מלבקר את הוריה ובני משפחתה, היכה אותה מכות יבשות שאינן מותירות סימנים ואנס אותה בברוטליות, הוא רק אחד מהסיפורים הרבים והעצובים של נשים מוכות בהן מטפל המרכז בחסות ארגון הצדקה היהודי: ‘ג’ואיש ווימן אייד’.
עפ הסטטיסטיקה, אחת מכל ארבע נשים סובלת מאלימות במשפחה. האלימות מתבטאת בצורות שונות: פיזית, מילולית, אמוציונלית, רגשית, מינית וכלכלית. כ-90 אחוז מהילדים למשפחות הללו עדים לאלימות ו-70 אחוז מהם נופלים, אף הם, קורבן לאלימות. 30 אחוז מהילדים המוכים הופכים בבגרותם לבעלים מכים ו-25 אחוז מהפשעים באנגליה הם פשעים מסוג אלימות במשפחה – פשע הגדל במימדים מפחידים.
השנה חוגג האירגון 12 שנים לקיומו, כמקלט יהודי וכשר לנשים מוכות – היחידי מסוגו בבריטניה ובאירופה בכלל.
המקלט נבנה לפני שבע שנים בשיתוף ארגון בלידס, שהחזיק עד אז, קו טלפון כמענה לאלימות במשפחה. ‘ג’ואיש ווימן אייד הקימו קו טלפון כלל-ארצי ובשלב הבא פתחו מקלט לנשים מוכות.
קבוצת נשים התארגנו. רבות השקיעו מכספן הפרטי כדי ליצור בסיס להשקעה. הן מצאו מקלט, וציידו אותו בכל הנחוץ. המקלט עשוי להכיל עד שמונה נשים ו-12 ילדים. הוא מציע לדיירות מטבח כשר במיוחד כדי לאפשר גם לנשים חרדיות במיוחד להמשיך לשמור מצוות. המקלט מעסיק עובדת שמטפלת בילדים, ושירותי ייעוץ לנשים הסובלות מאלימות, אך בוחרות להישאר בתא המשפחתי. במקלט עומדים לרשותן שירותי ייעוץ משפטי, שירותים סוציאלים, עזרה במציאת דיור וכמובן תמיכה רגשית עד לעזיבתן את המקלט למקום משלהן.
המקלט מקבל נשים מכל רחבי בריטניה, במקרים חריגים ניתנת עזרה ראשונית לנשים גם מחוצה לה. מיקום המקלט נשמר בחשאיות, כדי להבטיח את שלומן של הנשים המתגוררות בו. נשות הארגון בנו תכנית המיועדת לבתי-ספר, בנושא. הצוות המקצועי דובר שפות נוספות, כמו: עברית, ספרדית וגרמנית. פעמים רבות מגיעות נשים וילדיהן ללא ציוד אלמנטרי, בעקבות איום מיידי על חייהן. הארגון דואג להן לביגוד, לחיתולים ולציוד – בנוסף למזון וקורת-גג. נשות הארגון, שכאמור מקיימות את המקלט מתרומות, תשמחנה לקבל כל תרומה ועזרה.
ניתן ליצור קשר בטלפון: 8060 020-8445