בפגישתה של שרת החוץ הבריטית מרגרט בקט עם ראש הממשלה אהוד אולמרט במעונו בירושלים, העלה אולמרט את הצורך במניעת מצב בו ננקטים צעדים משפטיים כנגד קצינים ישראליים המבקרים בבריטניה (כפי שכמעט וקרה עם האלוף דורון אלמוג בספטמבר 2005), ודרש ממנה להנהיג חקיקה שתמנע את מעצרם בתחומיה.
כמו כן, דנו השניים בהתפתחויות האחרונות במזרח התיכון. בנושא הפלסטיני, הזכיר ראש הממשלה אולמרט את החלטת הקוורטט, על-פיה מחויבת ממשלת הרשות הפלסטינית להכיר בישראל ולהפסיק את הטרור והתמיכה באלימות. אולמרט גם הדגיש את החשיבות שתנאים אלו יהיו מקובלים עלידי כל ממשלה ברשות הפלסטינית.
השניים דנו ביישום החלטה 1701 בלבנון ובבעיה של הפרות ההסכם עי החיזבאללה בסיועה של סוריה. אולמרט הבהיר שהוא מעוניין בשלום עם הסורים, אך זהו הממשל הסורי שאיננו מעוניין בשלום בשלב זה.
בגזרה האיראנית, טען אולמרט שאיראן טרם השיגה יכולת גרעינית, ועדיין ניתן למנוע ממנה להתחמש על ידי הטלת סנקציות אפקטיביות. הוא ציין את האפשרות ללכת במסלול שעוקף את מועצת הביטחון ומונהג על ידי מדינות העולם. שרת החוץ התרשמה שישראל חשה מאוימת עי איראן והביעה הסכמה מלאה לחשיבות הסנקציות באמצעים בלתי אלימים.
בסיכום הפגישה, הביעה שרת החוץ בקט את הערכתה הגדולה של בריטניה להמשך מדיניות האיפוק הישראלית, המחזקת, לדבריה, את מעמדה של ישראל באיחוד האירופי ומסייע לבריטים בבלימת יוזמות אנטי ישראליות באיחוד.