הפדרציה הציונית בבריטניה נאלצה לבטל את המופע המרכזי של הקהילה היהודית לרגל יום השנה ה-61 לעצמאות ישראל, בגלל החלטה של מנהלי אולם התיאטרון בו הוא אמור היה להתקיים, ב’בלומסברי’, לא לאפשר ללהקה צבאית לעלות על הבמה, והעבירה אותו לאולם אחר בפינצ’לי (ה’ארט’ס דפו’) .
החלטתם התקבלה לאחר פנייה של מספר ארגונים שטענו כי לאחר המבצע הישראלי בעזה אין לאפשר מופע כזה באולם. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאפשר להם להופיע כאן, הודו מנהלי האולם הנמצא באזור האוניברסיטאות הסמוך לכיכר ראסל. הסיבה העיקרית לביטול המופע היא ההופעה המיועדת של להקה צבאית במהלכו.
כריס דויל, מנהל הארגון להבנה ערבית-בריטית, השדולה הפרו-ערבית הגדולה ביותר במדינה, כינה מופע כזה חולני והבהיר כי ארגונו היה נחוש למחות בכל דרך אפשרית כנגד מה שכינה הופעה של להקה שהצבא שלה נחקר עצה על ידי האום בחשד לביצוע פשעי מלחמה. קיום האירוע משול למופע של שירה וריקודים על קבריהם של 400 ילדים שהצבא הישראלי הרג בינואר האחרון, הוא אמר. זוהו גרוטסקי שהצבא הישראלי מוזמן להופיע בלונדון לאחר מה שהתרחש בעזה.
גם ארגון ‘יהודים למען צדק לפלסטין’ הצטרף למחאה וכינה את המופע מתועב. אחד מראשיו, דן ג’ולדסון, גינה את הפדרציה על יוזמה ואמר כי היא לא מבינה שמופע כזה אינו מתקבל על הדעת. הוא האשים אותה בכך שאינה מתחשבת ברגשותיו של הרוב הרוצה הסדר סביר לסכסוך במזרח-התיכון.
הפדרציה עצמה הוקיעה את הביטול והעתיקה את המופע למקום אחר. דובריה אמרו כי מצער להיווכח כיצד אירוע המתקיים כל שנה מוחרם על ידי בעלי האולם. הם מסרו כי הביטול גרם לדרישה מוגברת של כרטיסים עבור האירוע המתוכנן להתקיים ביום העצמאות הקרוב.



































