מקודשת לי או לא? יתרונות וחסרונות של חתונה באנגליה

עד כמה החוק האנגלי מבדיל בין זוגות נשואים ובין בני זוג שלא התחתנו? יתרונות וחסרונות של חתונה באנגליה

כשמסתכלים על ההיסטוריה האנושית, רואים שנישואים היו הדרך המקובלת ביותר שבה קמו זכויות לבני הזוג. היום המצב קצת מסובך יותר והאופציות להגדרת קשר זוגי הן מגוונות יותר, והחוק לעיתים התקדם עם המצב החדש ולעיתים לא. אני לא יכולה לומר לאף אחד אם להתחתן או לא, אבל כדאי לדעת מה יכול לקרות אם כן מתחתנים.

זכויות באנגליה בעקבות חתונה

באנגליה קיימת הבחנה משמעותית בין זוג נשוי ובין זוג לא נשוי. ההבחנה עד כדי כך גדולה, שמי שאינו נשוי – אין לוה את אותן זכויות. במצב כזה, הזכויות קמות מטעם המשפט האזרחי ולא במסגרת חוקים שמעגנים את דיני המשפחה – לדוגמה, החוק שמסדיר את החלוקה הפיננסית בין בני הזוג.

בניגוד למה שקורה בישראל, קיום משק בית משותף באנגליה אינו קונה זכויות. חוסר קיומן של זכויות כאלו גורם לבעיות כאשר מתגרשים או נפרדים, לדוגמה בנושא מזונות. זכויות אישה נשואה למזונות קיימת בין אם ישנם ילדים או לא, בניגוד לאישה שאינה נשואה שלא תוכל לקבל מזונות עבור עצמה. בישראל המצב יותר טוב, מכיוון ששם ישנו מעמד ידועה בציבור שמקנה זכויות.

באנגליה, אישה שאינה נשואה עם ילדים תוכל לקבל מזונות עבור הילדים, אבל החוק מתייחס לצרכי הילדים בלבד. דוגמה לכך קרתה לאחרונה לא׳. א׳ גר עם חברתו במשך חמש שנים ובמהלכן נולדה להן ילדה. א׳ קנה דירה בתקופה הזאת ודאג למחסורן של חברתו וילדתו. בשלב מסוים, החלו חילוקי דעות בין בני הזוג וא׳ לא רצה להמשיך לגור עם חברתו באותה דירה. חברתו סירבה לעזוב במטרה לקבל חלק מהדירה. החוק קבע שחברתו הייתה צריכה לעזוב את הדירה וא׳ לא מחויב לדאוג לגג מעל ראשה, אלא לצרכי הילדה בלבד. בסיכומו של דבר, חברתו קיבלה סכום כספי חודשי שכלל השתתפות בדיור לילדה וכספים עבור צרכיה. אולם אם הזוג היה נשוי, האישה הייתה זכאית מתוקף דיני המשפחה לחלק מהדירה, למרות העובדה שהבית רשום על שמו.

עלונדון אצלכם במייל ובדואר
הרשמו עכשיו

גירושים באנגליה: בנושא הילדים, החוק לא מבדיל בין לזוג נשוי או לא

דוגמה אחרת היא כאשר בן הזוג זקוק למשהו מסוים למען קיום עצמאי לאחר הגירושין, כמו במקרה של מ׳. מ׳ היתה נשואה עשר שנים והפסיקה לעבוד מכיוון שבן הזוג החליט שהוא מרוויח מספיק והיא העדיפה להישאר בבית ולגדל את הילדים. כשהחליטו להתגרש, מ׳ רצתה להתחיל לעבוד, אולם לשם כך הייתה צריכה ללמוד קורס שאורך שנה ודורש מימון. משום שהיו נשואים, ניתן היה לחייב את בעלה של מ׳ בתשלום הקורס. (לאחר שהוכחנו שהצורך קיים ושהבעל יכול לשלם). אם הזוג לא היה נשוי, מ׳ לא הייתה יכולה לקבל מימון עבור הקורס.

כאן המקום לציין שכאשר מדובר בנושא הילדים בגירושין (בין אם מדובר בדאגה לכספים לילדים ובין אם הסדרי ראייה) החוק לא מבדיל בין ילדים של זוג נשוי או לא. יחד עם זאת, החוק מגביל את זכויות בני הזוג, מפני שהמחויבות של בן הזוג לתשלומים מסתיימת כשהילד הופך לבגיר בגיל 18, ואז למעשה ייתכן מצב שבו אחד מבני הזוג יישאר ללא בית מעל ראשוראשה.

אחד הפתרונות הוא הסכם פרידה שבו מוסדרים זכויות הזוג למקרה של פרידה. הסכם כזה נושא תוקף של חוזה ויכול לספק הגנה חלקית. אולם לא לכל זוג זה מתאים, לכן כדאי להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בדיני משפחה, שיוכל להעריך את מצבכם ולומר מה הפתרון המתאים ביותר עבורכם.


אולי תאהבו לקרוא עוד כתבה בנושא חתונה באנגליה:

להתחתן או לא להתחתן? זאת השאלה

שלומית גלזר היא בעלת רישיון עריכת דין בישראל (החל מ־2003) ובאנגליה (החל מ־2008), שהתמחתה בדיני משפחה ובתיקי גירושים וילדים. משרדה, Glaser Jones Law, הוקם ב־2013 בשיתוף עם בעלה, פרופ׳ טים ג׳ונס, שצבר ניסיון של למעלה מ־30 שנה בתחום המשפט האנגלי. המשרד מורשה ומוסדר על ידי הרשות הרגולטורית של עורכי הדין באנגליה ובוויילס (SRA).
Glaser Jones Law
96 Kensington High Street, W8 4SG
020-7993-7173
07875-337-350
shlomit@glaserjoneslaw.co.uk
www.glaserjoneslaw.co.uk

* אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי.
*‭ *‬כתבה‭ ‬שיווקית

למאמרים נוספים מאת שלומית גלזר-ג'ונס
תגיות:
גירושים באנגליה
גירושים בבריטניה
גירושים בלונדון
חתונה באנגליה
חתונה בבריטניה
חתונה בלונדון
להתחתן באנגליה
להתחתן בבריטניה
להתחתן בלונדון
משפחה באנגליה
משפחה בלונדון
עורך דין באנגליה
עורך דין משפחה
עורך דין משפחה באנגליה
עורך דין שמתמחה בדיני משפחה

כתבות נוספות של שלומית גלזר-ג'ונס

קרא עוד