במרחק שעה מתל אביב ובסוף כביש 6, מסתתרת פינת חמד ירוקה – מועצה אזורית מגידו. למרות כל הכבישים המקיפים אותה, נותרה מגידו ריאה ירוקה אחרונה בין חיפה לתל אביב, ולאט לאט הופכת להיות הסנטרל פארק של מדינת ישראל : 180 אלף דונם של נוף בתולי, שקט כפרי, ועדרי בקר וצאן מלחכים עשב במרחבי אין סוף ירוקים. כך נראה השטח כל השנים וכך חשוב שיישאר גם בעתיד.
ארגון אונסקו העולמי הכיר בייחודה של מגידו ולפני כשנה הוכרז שטח המועצה כמרחב ביוספרי ברשת המרחבים העולמית של הארגון. נושאי איכות הסביבה והקיימות מהווים חלק בלתי נפרד מחיי היום יום של התושבים והמועצה. מרחב ביוספרי הוא כלי, שיטה ומתודה לניהול משאבי טבע ושטחים פתוחים. ארגון אונסקו העולמי מנהל בעולם רשת מרחבים ביוספריים המונה כ590 מרחבים. בישראל ישנם 2 מרחבים מוכרזים : שמורת הכרמל והמרחב הביוספרי רמת מנשה הנמצא בשטחי המועצה האזורית מגידו.
האתגרים הגדולים שעומדות לפני המועצה והתושבים: יצירת מנגנוני עבודה מוסכמים במועצה ומחוצה לה, שעצם צורת פעילותם ודרכי עבודתם, יבטיחו את קיומו של דיון קיימות אין סופי השוקל כל הזמן את צורכי הפיתוח מול חובת השמירה על משאבי הטבע.
יצירת אורחות חיים מוסכמים של הפרט, הקהילה והאזור שהם תנאי ליצירת מרחב חיים מקיים. מגידו מציעה למטייל בתחומה שפע של אטרקציות לכל המשפחה. בתקופת החורף נצבע האיזור בירוק ופריחה מרהיבה מקיפה אותו. האיזור שופע בפינות חמד יפיפיות, מסלולי טיול ירוקים שמתאימים לכל גיל ופיסות היסטוריה מרתקות:
תל מגידו (תל אל-מ?ת?ס?ל?ם – תל המושלים) הוא מהחשובים ומהמרשימים באתריה הארכיאולוגיים של ישראל. ממצאי החפירות ותעודות מצריות קדומות הראו שההתיישבות במגידו החלה באלף הרביעי לפנהס (התקופה הכלכוליתית).
תל מגידו הנמצא על גבעה בתחילתו של העמק לוקח את המבקר במסע הזמן של הנופים ודפי ההיסטוריה במקום ניתן למצאו סיורים מודרכים פינות ישיבה והסעדה. בתקופת הפסטיבל תיערך בתל פעילות ייחודיות לכל המשפחה : סיורים רגילים, בגן לאומי מגידו
מדי שבת בתאריכים 23/2 2/3 16/3 . סיורים מומחזים ב- 25.2 – שושן פורים, במסגרת אירועי שבוע אהבה לסביבה – ללא תשלום, בשעה 11:00
ליצירת קשר: 04-6590316.
מצפור אוכברג :
אתר הנצחה מקסים ומרגש לזכרו של יצחק אוכברג ובו גם תצפית ייחודית לנוף של מגידו .
יצחק אוכברג היה יהודי אוקראיני שעשה חיל בעסקים בדרום אפריקה.
בימים שלאחר מלחמת העולם הראשונה פעל אוכברג באוקראינה להצלת מאות ילדים יהודים. הוא קיבץ ואסף כ 200 יתומים, העבירם לדרום אפריקה ודאג לכל מחסורם עד הגיעם לבגרות.
בזמן הפסטיבל יוצבו במקום שירותי הסעדה והשכרת אופניים לרכיבה במסלול מותאם לכל המשפחה. הכניסה חופשית.
ממלכת ירוק תיירות ביוספרית
פעילות ולינה בקרוונים בשטח.
חווית טבע ייחודית עם לינה בקרוונים במרחב הביוספרי במגידו שאין שני לו בארץ. החוויה מיועדת לקבוצות וכוללת לינה בשטח בקרוונים המוצבים במתחמים קסומים ונגישים שהוכנו במיוחד. החוויה המתמשכת כוללת הפעלות, כתבי חידה ותוכן ברוח המרחב הביוספרי ומורשת האזור, בליווי מדריך/שחקן תיאטרון.
כחלק מהחוויה יסופקו גם מרכיבי מזון וכלים לבישול עצמי של הארוחות עי הקבוצה, בסגנון מלקטים וציידים בטבע. טלפון ליצירת קשר: 054-9845202
מוזיאון ג’וערה
מוזיאון תולדות ארגון ההגנה. בבית אבן בן 200 שנה, בלב בסיס צבאי שוכן לו מוזיאון המספר אודות בסיס האימונים המרכזי של ארגון ההגנה. האנשים יספרו את הסיפורים באמצעות הפעלות ומשחקים.
היכן – בסיס הגדנע ג’וערה (על כביש 9653 ממזרח לקיבוץ עין השופט)
טלפון ליצירת קשר: 04-9597402
סיורים בעין השופט
חצר המשק של עין השופט, יישוב חומה ומגדל שהוקם ב שנת 1937 היא שילוב של מבנים ישנים בעלי אופי מודרניסטי, נוף גבעות ירוק, ואווירת קיבוץ המשלבת ישן וחדש.
את הסיורים בסליק ובמחלבה ניתן להתחיל באסם המשוחזר והמיוחד שנבנה לפי תכניתו של האדריכל הידוע מיסטצ’קין, בימי ראשית הקיבוץ, ושוחזר ב 2007 לפי הסגנון המקורי.
במבנה נעשה שימוש בלבנים אדומות- שהיו מקובלות אז (השלטון הבריטי, לא…) וביציקת בטון חשופה, ובצורתו מתייחס האסם, לדברי האדריכל, למבנים המונומנטאלים העתיקים שבאזור המזרח התיכון והסהר הפורה. לכל הטיולים יש להירשם מראש בקו ליער, מוקד המידע של קקל, 1-800-350-550.
תאריכי הפסטיבל : 23.2, 2.3, 9.3, 16.3
כמו כן, ניתן להוריד אפליקציה שתנחה את המבקרים לאן לנסוע ומה כדאי לראות בשטח. האפליקציה פסטיבל בדרך הטבע תעזור לכם לבחור מסלולי טיול, אטרקציות, מקומות בילוי ואוכל ועוד….היכנסו וצאו לטבע.
עוד כתבות על מבחר טיולים, אירועים, ובילויים, במה כדאי? וכן ב היום