עדכון בנוגע לכתבה: לאחר פגישה בין מועצת הוורינג עם The London Jewish Forum, מועצת הקהילה היהודית של אסקס והרבנים המקומיים סופרין וסנדרלנד, החליטו המועצה לשנות את דעתם בנוגע לביטול החנוכיה המסורתית, ולתת אור ירוק להתקנתה, כבכל שנה. לפי פרסום של האתר הרשמי של המועצה, ראש המועצה ריי מורגון הקשיב לטענות שהועלו בפניו והחליט לקיים את חגיגות החנוכה כמתוכנן.
“Havering Council” בלונדון החליטה שלא להתיר הקמת חנוכייה בחזית בניין העירייה לכבוד חג החנוכה, עקב חשש להחרפת המתחים בין הקהילות השונות באזור. לפי פרסומים בJewish News, ראש מועצת הוורינג, שבמזרח לונדון, קיבל החלטה זו על רקע עלייה בתקריות של פשעי שנאה לאחר פיגועי חמאס ב-7 באוקטובר.
דימיטרי מבזוס, נציג של המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית, מביע דאגה עמוקה ואכזבה גדולה לגבי ההחלטה: ״אני מבין את חששות המועצה בנוגע לסכנת ונדליזם ולמתחים הקיימים, אבל מדאיג לראות החלטה שנראית כאילו היא מפחיתה בערך ציון חג יהודי חשוב.״ הוא מדגיש גם שחשוב לציין ולקדם סולידריות וכבוד במגוון הדתות והתרבויות בקהילה. ״בהחלטתם נגד התקנת חנוכייה, המועצה עלולה, גם אם בצורה לא מכוונת, לשלוח מסר שהקהילה היהודית המקומית אינה נתמכת או מוגנת כהלכה.״ הוא מוסיף ש״האתגרים בעקבות האירועים בשבועות האחרונים מציבים אותנו בהתמודדות עם אתגרים רבים וגם עם פשעי שנאה, חשוב למצוא פתרון שלא יאפשר לפגוע בעקרונות החירות הדתית והמגוון התרבותי, ולהבטיח שכל הקהילות ירגישו שהן מוערכות ומוגנות. ההחלטה לבטל את התקנת החנוכיה מעוררת גם דאגות בנוגע לחיזוק סטריאוטיפים ולהדחקה של המסורת היהודית. חשוב לשקול את השפעותיהן הרחבות של החלטות כאלו על הקהילה.״
הוא מזמין את המועצה לשקול מחדש את ההחלטה ולמצוא פתרונות חלופיים שיבטיחו קיום חגיגה בטוחה ומשמעותית של חג החנוכה, בזמן שהיא פועלת באופן פעיל כדי למנוע פשעי שנאה באיזור. ״כך תוכל המועצה לאשר מחדש את ההתחייבות ליצירת סביבה מכילה והרמונית לכל התושבים.״ כדבריו.
המועצה הציעה חנוכיה זמנית ואירוע לציון פתיחת החג, כחלופה לחנוכיה שדולקת לאורך כל ימי החנוכה. הרב המקומי מחב”ד, אריה סופרין, היה אמור להדליק את המנורה, ובית הכנסת ברומפורד תכנן אירוע מיוחד ב-12 בדצמבר.
המצב הנוכחי מעורר דאגה רבה בקרב הקהילה היהודית ובקרב ההנהגה הציבורית. התפתחות זו נתפסת כדוגמה מדאיגה ליהודים ולתומכיהם בחופש הדת ובחגיגת החגים בציבור באופן בטוח וכבוד.