בקבלת פנים שהתקיימה במועצה המלכותית ליחסי חוץ בלונדון, אמר שמעון פרס, כי המלחמה בלבנון לא הייתה רק עימות בין ישראל לחיזבאללה, אלא חלק מניסיון איראני ליצור הגמוניה שיעית במזרח התיכון. השילוב של יכולת גרעינית ופנאטיות דתית מסוכן לעולם כולו. פרס אמר עוד, כי ישראל מסכימה למדינה פלסטינית לצידה שתחיה עימה בשלום, אך לא נחזיר שטחים כדי שיהפכו למרחבי שיגור של טילים על ישראל. בתשובה לשאלה בעניין יחס ישראל לסוריה אמר פרס, כי הנשיא בשאר אסאד מארח בדירתו טרוריסט ידוע, חאלד משעל, שמונע התקדמות מדינית וגם את שחרור גלעד שליט, שאפילו ממשלת החמאס מסכימה לו. אילו אביו, חאפז, היה בא לקמפ דיוויד עם סאדאת, רמת הגולן הייתה כבר שנים בידיו. הסורים הם סרבני השלום, אמר פרס.
במסיבת עיתונאים שקיים במלון ריץ, אמר פרס, כי במצב הביטחוני שנוצר לאחר פינוי לבנון וההינתקות מעזה, יישומה של תוכנית ההתכנסות אינו עומד על הפרק. לדבריו, ממשלת ישראל לא מממנת את התרחבות ההתנחלויות, אך אינה יכולה למנוע את גידולן הטבעי. אנחנו לא יכולים להרוג את עצמנו פעמיים. פעם על ידי הטילים של הפלסטינים ופעם עי המתנחלים שלנו. זו הבעיה של אולמרט, זאת הייתה הבעיה של ברק ונתניהו, וזו הייתה הבעיה של בגין. אם יורים, לא מדברים.
על האיום האיראני אמר פרס כי זו לא בעייה של ישראל אלא של העולם. מה מקור כוחה של אירן? הוא שאל, חולשת הקהיליה הבינלאומית, ומה מקור כוחם של החיזבאללה והחמאס? חולשת העולם הערבי. לגבי היוזמה הסעודית, אמר פרס כי אם קיימת יוזמה כזו, היא צריכה להיות פומבית ולא מאחורי הקלעים.

בעת ביקורו בבריטניה של המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, מציג השר את פרויקט עמק השלום בפני שרת החוץ הבריטית, אקדמאים, שגרירים, ואנשי תקשורת. חזונו למזרח תיכון חדש יתבסס על יוזמות כלכליות פרטיות באיזור סחר חופשי בין ים סוף לים המלח. המגמה כיום היא של כלכלה גלובאלית ולא של מדינה. אם יתכנו הזדמנויות כלכליות באיזור, אולי הן תהיינה חזקות יותר ממצב של מלחמה.
ממסיבת העיתונאים יצא שמעון פרס למנצ’סטר, שם ניפגש עם שרת החוץ, מרגרט בקט, במהלך וועידת הלייבור. בקט אמרה למשנה לרהמ, כי היא מסכימה עם עמדתו לפיה גירעון איראן איננה בעיה ישראלית אלא כלל עולמית. רובו של העולם מבין שזו בעייתו אם כן, עדיין לא ברור ולא הוחלט כיצד להגיב על כך. בהתייחסו למלחמת לבנון השנייה אמר פרס, שנסראללה חי באשליה כי פגיעה באוכלוסייה הישראלית תמוטט את ישראל. נסראללה הופתע לגלות מרות כאשר אזרחי ישראל הוכיחו כושר עמידה יוצא דופן והתגובה הצבאית הישראלית הוכיחה לו, כי עשה מקח טעות.



































