אלפיים מפגינים ובהם פרו-פלסטינים רבים, השתתפו ביום ראשון בהפגנה נגד הפעילות הצבאית הישראלית ברצועת עזה שבמהלכה נהרגו עד כה, לפי דיווחי פלסטינים, למעלה מ-300 פלסטינים ומאות אחרים נפצעו. במהלך ההפגנה התרחשו התכתשויות בין שוטרים למפגינים. יותר מעשרה מפגינים נעצרו.
הייתה זו ההפגנה האלימה ביותר באירופה ונטלו בה חלק גם פעילים בריטים לא ערבים שהביעו הזדהות עם החמאס. כמה עשרות מהמפגינים ניסו לטפס על השער המוביל לשגרירות הישראלית, אולם הם נהדפו על ידי כוח משטרתי גדול שהוזעק למקום. אחד מהם אף שפך צבע אדום על הגדר.
ההתכתשות עם נציגי החוק החלה כאשר מאות מהמוחים חסמו את התנועה בשני הנתיבים של הרחוב המרכזי בשכונת קנסינגטון ומנעו מהקונים הרבים להחנות את מכוניותיהם ולהגיע לחנויות. השוטרים ניסו תחילה לשכנע את המפגינים להתגודד על המדרכות, אולם נאלצו להשתמש בכוח כאשר לא נענו. כמה מהמתפרעים טענו כי המשטרה השתמשה בכוח בלתי סביר והייתה אשמה בתקריות שהתפתחו במקום.
למרות הזמן הקצר שעמד לרשותם של המפגינים הם הצליחו להביא לאזור גם שני נואמים, חבר הפרלמנט לשעבר, טוני בן, וחבר הפרלמנט הנוכחי, ג’ורג’ גאלאווי, שהאשים את גורדון בראון בכך שבראון מאשים את הקורבנות בעוד ישראל הורגת מאות. הוא קרא לציבור שומעיו לטפל בישראל כמו בדרום-אפריקה של האפרטהייד.
הבוקר הודיע יור הארגון ‘ידידי אל אקצה’, איסמאעיל פאטל, כי הוא ועמיתיו יציבו משמרות מחאה ליד בניין השגרירות עד לסיומו של המבצע. המשטרה, מצידה, נערכת בכוחות מוגברים לאפשרות שהמפגינים ינסו לבצע ניסיון פריצה נוסף. ביום ראשון הקרוב צפוי מפגן המונים אנטי-ישראלי בכיכר טרפלגר.


































