איקטילאת הואשם בסחר ואחזקת סמים ובהלבנת כ-80 מיליון פאונד במהלך תקופה של שנתיים. הוא וחבריו פעלו תחת מסווה של חברה לגיטימית בשם Royal Oak Taxis המשכירה ומתקנת מוניות שחורות. הכספים הגיעו מסוחרי סמים באנגליה – הוא נהג לקבל מהם שקים גדולים של כסף מלוכלך, שאותם העביר לחנות להחלפת כספים באיזור בייזווטר, שבמערב לונדון. שם הוא וחבריו המירו את שטרות הפאונד לשטרות של 500 אירו.
במדינות שונות בעולם וגם בישראל אותרו נכסים שונים הקשורים לרשת הסמים – קרקעות, רכוש וחשבונות בנק. איקטילאת, המתגורר ביוסטון, השתמש בכספים שהרוויח לקניית מכוניות יוקרתיות עם לוחיות רישוי מותאמות אישית, קנה קרקע בספרד תמורת 750 אלף פאונד ותכנן להוציא שני מיליון פאונד נוספים לבניית וילה מפוארת במקום. אחיינו של איקיטלאת, עסלאם איבראהים (26), השתייך גם כן לכנופיה ונשפט לארבע וחצי שנים על חלקו בהלבנת הכספים.
סיימון פורד (41) הוכר בשנת 2005 כגיבור לאומי, כאשר סיכן את חייו בפעולות החילוץ של האוטובוס שהתפוצץ בכיכר טאוויסטוק. פורד סבל מבעיות נפשיות, התמכר לקוקאין והפך לשותף ברשת הסמים. הוא נתפס על חם בעת שחילק מנות גדולות של קוקאין ונשפט ל-14 שנה בבית הסוהר.