אפרת‭ ‬שמש‭ ‬אידלסון

אפרת שמש אידלסון – סוליסיטור, מתמחה בהגירה לממלכה, Branch Austin McCormick LLP.
es@branchaustinmccormick.com

ויזת עובד מיומן – Skilled Worker visa

ויזת עובד מיומן היא ויזת העבודה הראשית של הממלכה. בין אם אתם מעסיקים המעוניינים להעסיק עובד מיומן או מגישי בקשה פרטיים המגישים בקשה לוויזת עבודה דרך ספונסר, חשוב לדעת את הדרישות הקבועות בחוקי ההגירה  כדי להימנע מבעיות או עיכובים בבקשה בהום אופיס, משרד הפנים הבריטי.  בקשה שנדחתה תגרום לאובדן דמי הבקשה, הזמן שהושקע בהגשת הבקשה, והגעת העובד לממלכה תתאחר. 

בטור זה, נותן חסות זהו מעסיק שמציע ספונסרשיפ לעובד. עובד מיומן/המבקש/מחזיק האשרה מתייחס למהגר שמבקש לעבוד בממלכה.  

מערכת ההגירה לממלכה הבריטית עברה רפורמות משמעותית לאחר הברקזיט, כאשר מקצועות רבים נפתחו לעובדים בתפקידים ובתעשיות שונות. זה הופך את הבחירה במסלול ויזת עובד מיומן ליותר חשובה אבל קצת יותר מבלבלת והניווט בחוקי ההגירה הוא לא קל לקורא.

מהי ויזת עובד מיומן? 

ויזת עובד מיומן מאפשרת למעסיקים לתת חסות לעובדים שאינם אזרחים או בעלי אישור אחר לגור בממלכה לעבוד בממלכה בתפקידים המצויינים בחוקי ההגירה. הוויזה פתוחה לאנשים אשר משיגים 70 נקודות על ידי עמידה בדרישות זכאות מסוימות כגון רמת כישורים ושכר, בקיאות בשפה האנגלית וקבלת הצעת עבודה מתאימה ממעסיק בממלכה עם רישיון חסות תקף (ספונסרשיפ ליייסנס). ויזת עובד מיומן מאפשרת גם לבני זוג נשואים או לא וילדיהם התלויים להגיש בקשה להצטרף למבקש הוויזה העיקרי בממלכה. ויזת עובד מיומן ניתנת לתקופה של עד חמש שנים, לאחר מכן העובד עשוי להיות זכאי להגיש בקשה לתושבות קבע בממלכה.

מהן דרישות ויזת עובד מיומן? 

 המבקש נדרש לצבור סך של 70 נקודות כדי להיות זכאי לויזת עובד מיומן. סף 70 הנקודות הנדרש עבור ויזת עובד מיומן מורכב מ-50 נקודות לקריטריונים חובה או 'בלתי סחירים' (למשל, הצעת העבודה, שליטה בשפה האנגלית ורמת הכישורים הנדרשת לתפקיד המוצע), ו-20 נקודות לקריטריונים הנחשבים כ'סחירים'.

שכר מינימום לויזת עובד מיומן עבור בקשות שהוגשו לאחר 4 באפריל 2024, הוא £38,700, כאשר אין הנחה בשכר. זו אפשרות A בחוקי ההגירה. בנוסף לעמידה ברמת השכר השנתית הרלוונטית, על השכר של העובד לעמוד ברמת השכר השעתית שהיא £15.88 עבור אפשרות A, והן בשכר המקובל בשוק לתפקיד הספציפי. משרד הפנים קבע את ספי המינימום בחוקי ההגירה:  סף אחר החל על מבקשי ויזת עובד מיומן חדשים המגישים בקשה ראשונה, וסף שני החל על מחזיקי ויזת עובד מיומן קיימים המגישים בקשות כגון הארכות או שינוי מעסיק.

כפי שצויין לעיל, סף השכר עבור רוב המבקשים החדשים הוא £38,700. זהו עלייה על הסף הקודם של £26,200. סף מוזל נמוך יותר של £30,960 חל על תפקידים המפורטים ברשימת השכר החדשה בחוקי ההגירה או אם המבקש הוא נכנס חדש לשוק העבודה. מבקשים זכאים הנסמכים  על תואר דוקטור רלוונטי למקצוע יצטרכו כעת להרוויח £34,830, ואלה הנסמכים על תואר דוקטור STEM רלוונטי, הסף המינימלי החדש הוא £30,960.

למבקשי ויזת עובד מיומן קיימים השכר עודכן ל £29,000 חל מ-4 באפריל 2024; זה כאמור עבור מחזיקי ויזת עובד מיומן המגישים בקשות חדשות, כגון הארכות או שינוי מעסיק.

סף שכר לעובדי בריאות וטיפול 

סף השכר למחזיקי ויזת עובד בריאות וטיפול עולה גם כן, והחל מ-4 באפריל 2024 הוא £23,200 (עלה מ-£20,960) או סולם השכר הלאומי לתפקיד, הגבוה מביניהם. עובדים המגישים בקשה לתפקיד שאינו על סולם שכר לאומי יצטרכו לעמוד בסף שכר שנתי כללי של £29,000. ייתכן שיהיה למבקש גם סף נמוך יותר כאשר מתקיימים דרישות ספציפיות שאותם לא אפרט פה. 

דרישת חסות (ספונסרשיפ)

20 נקודות חובה חייבות להיות מושגות ביחס לחסות תעסוקתית, ספונסרשיפ. על המעסיק להחזיק ברישיון חסות בתוקף עם דירוג A והוא נדרש גם לשלם את ה immigration skills change  (זהו מאין מס שנתי שמעסיק משלם על העסקת עובד זר). משרד הפנים גם יבחן אם המשרה והתעסוקה הן אמיתיות, כלומר שהמעסיק אכן זקוק לתפקיד (genuineness) . 

בנוסף, העובד חייבת לקבל תעודת חסות תקפה על ידי המעסיק לתפקיד שהוא מגויס אליו certificate of sponsorship.

לפני שהעובד יכול להגיש את בקשת הוויזה שלו, על המעסיק הבריטי שלו להנפיק לו תעודת חסות (CoS) כדי לאשר שהוא עצמו והתפקיד עומדים בדרישות הזכאות לחסות. ה-CoS הוא מספר ייחודי שמבקש ויזת עובד מיומן יצטרך לספק בבקשה הויזה למשרד הפנים. רק נותני חסות מורשים יכולים להנפיק CoS. כיום ישנם שני סוגי תעודות חסות: תעודת חסות מוגדרת ותעודת חסות לא מוגדרת:

Undefined CoS

  • עובדים שכבר נמצאים בממלכה עם היתר שהייה בתוקף שמגישים בקשה לעבור לקטגוריית עובד מיומן ממסלול הגירה אחר, או שמבקשים להחליף מעסיק.
  • כאלה המגישים בקשה תחת אחד ממסלול הוויזה האחרים מתוך בריטניה או מחוצה לה.

Defined CoS 

  • עבור בקשות ויזה חדשות לעובד מיומן שמוגשות מחוץ למדינה.

לקבלת CoS צריך להגיש בקשה למשרד הפנים. אם זו בקשה ל undefined, זה הקצאה שנתית למעסיק שניתן להגיש בקשה להגדלה דרך הגשת בקשה נוספת במהלך השנה. בבקשה צריך לספק פרטים על התפקיד והשכר הספציפיים. מספר ה-CoS יהיה תלוי בגורמים כגון גודל כוח העבודה של נותן החסות ואופי העסק. כל CoS שלא בשימוש יוסר מה-SMS בסוף כל תקופה של 12 חודשים. 

לציין שהדבר לאחרונה לא פשוט ולא חלק. משרד הפנים מבקש עוד ועוד מידע על העובד, התפקיד והחברה וגורם לעיכובים במתן ה CoS הלא מוגדר 

דרישת מיומנות לוויזת עובד מיומן

מחזיקי ויזת עובד מיומן יכולים לעבוד רק בתפקידים מתאימים שמופיעים ברשימה בחוקי ההגירה. כדי להיות זכאים, התפקיד חייב להיות ברמת RQF 3 ומעלה שזה שווה  ערך לרמת A-level. כאשר משרד הפנים בוחן תפקידים לזכאות לוויזת עובד מיומן, הוא משתמש בקודים של עיסוקים סטנדרטיים (SOC). כדי לקבוע אם העבודה זכאית למסלול עובד מיומן, נותן החסות צריך לזהות את קוד ה-SOC הרלוונטי לתפקיד. ניתן לעשות זאת באמצעות כלי קידוד העיסוק של ה-ONS. תיאור העבודה ברשימה צריך להתאים לתפקיד של מבקש הויזה. משרד הפנים עשוי לבקש מידע נוסף על התפקיד כדי לוודא שלא נעשה שימוש בקוד SOC בלתי נכון. זה יכלול הגשת ראיות נוספות שהמבקש יש לו את הכישורים והניסיון הדרושים לתפקיד בקוד ה-SOC הרלוונטי. משרד הפנים יכול לסרב לבקשת ויזת עובד מיומן אם נקבע שהתפקיד או הכישורים והניסיון של המבקש אינם תואמים את קוד ה-SOC הרלוונטי ואת דרישת רמת המיומנות.

דרישת השפה האנגלית 

רמת האנגלית הנדרשת היא רמה מינימלית B1 ויש להיבחן בקריאה, כתיבה, דיבור והבנת הקריאה. רוב מבקשי ויזת עובד מיומן יצטרכו להוכיח שהם עומדים בדרישת השפה האנגלית, אלא אם כבר עשו זאת כחלק מבקשת הגירה קודמת לממלכה או אם הם אזרחים של אחת ממספר מדינות פטורות או אם הם מחזיקים בתואר אקדמי ברמת תואר ראשון שנלמד באנגלית. יש עוד כמה דרכים להוכיח ידע בשפה אבל הם יותר נישתיים ולא אפרט עליהם כאן. 

דרישת היכולת הכלכלית

המבקש חייב להראות שהוא עומד בדרישה הכלכלית, ויש לו מספיק כספים כדי לפרנס את עצמו בחודש הראשון הממלכה עד שהוא מקבל את המשכורת הראשונה שלו. המבקש חייב להראות שיש לו לפחות £1,270 בחשבונו בעת הגשת הבקשה,  £285 עבוד בן הזוג,  £315 עבור הילד הראשון ועוד £200 עבור כל ילד נוסף.  סכום זה חייב להיות ברשותו לפחות 28 ימים רצופים. המבקש יצטרך לספק הוכחות לחסכונות שלו, אלא אם הוא נמצא בממלכה 12 חודשים עם מעמד חוקי, או אם נותן החסות שלו מסכים לכסות את עלויותיו עד £1,270 במהלך החודש הראשון שלו בממלכה. האישור הזה ניתן בתוך ה CoS, זה פשוט סעיף שהמעסיק מסמן כשהוא ממלא את הבקשה ל CoS.

דרישת בדיקת רקע פלילי: 

חלק מהמבקשים עשויים גם להידרש להראות תעודת רישום פלילי, אם העיסוק שלהם דורש זאת.

אנשי מקצוע בתחום הבריאות 

אנשי מקצוע בתחום הבריאות המחפשים לעבוד בתפקידים במגזר הבריאות או הטיפול בממלכה צריכים לבחון את ויזת עובד הבריאות והטיפול. מסלול זה נועד במיוחד לעיסוקי מגזר הבריאות כגון אחים ואחיות מוסמכים ומוסמכות,  רופאים ורופאות ,אנשי ונשות מקצוע בטיפול למבוגרים ורבים נוספים. הוא מציע מספר יתרונות למחזיקי הוויזה על פני ויזת עובד מיומן, כגון דמי בקשה נמוכים יותר ופטור מתשלום אגרת הבריאות (IHS). הבדל של אלפי פאונדים לכל מבקש ותלוי.

איך להגיש בקשה לוויזת עובד מיומן 

כדי להגיש בקשה לוויזת עובד מיומן, על המבקש להגיש בקשה מקוונת, יחד עם הראיות ולשלם את דמי הבקשה הרלוונטיים. ניתן להגיש בקשות עד 3 חודשים לפני יום התחלת התעסוקה המיועדת של העובד בממלכה, כפי שצוין בתעודת החסות. על המבקש להגיש בקשה מקוונת בתוך שלושה חודשים מהקצאת תעודת החסות שלו. לכל תעודה יש מספר ייחוס ייחודי שיצטרכו להגיש. הם גם יידרשו להגיע לפגישה במרכז הויזה (בישראל המרכז נמצא בתל אביב) לרישום המידע הביומטרי שלהם ולהגיש מסמכים שונים לתמיכה (אלא אם כן הם מגישים בקשה עם דרכון האיחוד האירופי).

מסמכים תומכים לוויזת עובד מיומן 

יחד עם טופס הבקשה, המבקש יצטרך גם להגיש מסמכים להוכחת זהותו וזכאותו. לא ניתן לפרט את המסמכים כאן שכן זה תלוי בבקשה הפרטנית. משרד הפנים יעריך את בקשתם על סמך כמה נקודות צברו תחת מערכת הנקודות. חשוב לציין שהצעת עבודה אמיתית עם תעודת חסות תקפה אינה מבטיחה הענקת ויזת עובד מיומן. העובד הפוטנציאלי חייב עדיין לעמוד בכל הקריטריונים הרלוונטיים האחרים. משרד הפנים יבחן גם כל עילה כללית לסירוב, כולל רישום פלילית והפרות הגירה קודמות.

כמה עולה ויזת עובד מיומן?

הגשה מחוץ לבריטניה - עד 3 שנים - £719 ויותר מ-3 שנים ועד 5 שנים - £1,420.

הגשה מחוץ לממלכה – עד 3 שנים – £719 ויותר מ-3 שנים ועד 5 שנים – £1,420.הגשה מתוך הממלכה (מעבר, עדכון או הארכה) – עד 3 שנים – £827 ויותר מ-3 שנים ועד 5 שנים – £1,636.

ביטוח בריאות £1,035 למבוגר לשנה, £744 לילד לשנה, הסכום בכללותו משולם בהגשת הבקשה.

בקשות ויזת עובד מיומן נשקלות בדרך כלל עד 8 שבועות אם מגישים בקשה מתוך הממלכה, או עד 3 שבועות אם הבקשה נעשית מחוץ לממלכה. ייתכן שניתן לשלם עבור שירות מהיר, תלוי מהיכן מוגשת הבקשה.

כמה זמן נמשכת ויזת עובד מיומן?

 ויזת עובד מיומן ניתנת בדרך כלל עד 5 שנים. בשלב זה, מחזיק הוויזה יצטרך להגיש בקשה להארכת הוויזה או אם הושלמה הדרישה של 5 שנים, הם עשויים להיות זכאים להגיש בקשה לתושבות קבע בממלכה. אין הגבלה על מספר הפעמים שניתן להאריך את ויזת עובד מיומן, כל עוד העובד ממשיך לעמוד בדרישות הוויזה.

אם מחזיק הוויזה מחליף חסות או עבודה, הם יצטרכו להגיש בקשה לתקופת שהייה חדשה.

במקרים רבים ניתן להגיש בקשה למעבר למסלול עובד מיומן מתוך הממלכה, בתנאי שהתקיימו תנאים מסוימים. הכללים יהיו תלויים בעיקר בסוג הוויזה שמבקש הפרט לעבור ממנה. מחזיקי ויזת סטודנט, למשל, חייבים בדרך כלל להשלים את לימודיהם לפני שיוכלו לעבור לוויזת עובד מיומן, אלא אם העבודה מתחילה לאחר סיום הקורס או שהם למדו בקורס דוקטורט לפחות 24 חודשים. מעברים חייבים עדיין לעמוד בכל דרישות הזכאות לעובד מיומן.

עבודה נוספת עם ויזת עובד מיומן 

מחזיקי ויזת עובד מיומן רשאים לבצע עבודה נוספת (כולל עבודה בהתנדבות) בתנאי שהם עדיין מועסקים ומבצעים את התפקיד הממומן העיקרי שלהם. התפקיד הנוסף יכול להיות עד 20 שעות בשבוע וצריך להיות באותו קוד עיסוק ורמת עבודה כמו העבודה הממומנת הראשית שלהם. 

האמור במאמר אינו מהווה יעוץ משפטי, ואין להסתמך על הכתוב.

עו״ד אפרת שמש

עכשיו זה רשמי: הממשלה פרסמה הצהרה חדשה על שינויים בחוקי ההגירה לממלכה

המסמך, בן כמעט 300 עמודים, הוא הצהרת השינויים השנייה שמתפרסמת עד כה השנה. ההצהרה מפרטת כמה מהרפורמות המשמעותיות עליה הכריזה הממשלה בעבר כחלק מהמדיניות שלה לצמצום הגירה ובלימה של ניצול לרעה, לדבריהם, של מערכת ההגירה לממלכה.  

השינויים העיקריים הנוגעים לקוראי עלונדון עוסקים בהגדלת רף השכר הכללי ו"תעריפים" גבוהים יותר למקצועות ספציפיים למבקשי ויזת עבודה, ושינויים בדרישת ההכנסה המינימלית למבקשי ויזת בן/בת זוג. 

אני מביאה כאן את השינויים העיקריים שכמו תמיד אינם מהווים תחליף לקריאה של החוקים עצמם ו/או קבלת ייעוץ מגורם מוסמך. 

שינויים במסלול ויזת עבודה

כבר בדצמבר 2023 הודיע השר הממונה על שינויים במסלול זה כדי לעודד עסקים להשקיע בכוח העבודה הקיים בממלכה במקום להסתמך על הבאת עובדים זרים. 

החל מ- 04/04/2024 דרישת השכר המינימלי רף השכר הכללי למבקש ויזת עבודה תעלה מ-26,200 ליש"ט ל-38,700 ליש"ט. 

עובדים בתחום בריאות וטיפול, או במקצועות שבהם התעריפים נקבעים באמצעות סולם שכר לאומי, פטורים מדרישות השכר החציוני החדשות.

במקום זאת, סף כללי ממשיך לחול, והוא מוגדל מ-26,200 ליש"ט ל-29,000 ליש"ט. 

רשימת משכורות חדשה להגירה

רשימת מקצועות המחסור  (shortage occupation) מוחלפת ברשימת שכר הגירה חדשה, כדי להבהיר שהערכים ברשימה הם אלה שבהם הממשלה רואה לנכון להציע בהם רף שכר מוזל, זאת במקום הרשימה של כל המקצועות הסובלים ממחסור בכוח אדם.

דרישות שכר חדשות למסלולי עבודה אחרים

רף השכר הכללי במסלול של עובד בכיר או מומחה (global mobility) מוגדל מ-45,800 ליש"ט ל-48,500 ליש"ט.
רף השכר הכללי במסלולי מתאמן בוגר (ניידות עסקית גלובלית) גדל מ-24,220 ליש"ט ל-25,410 ליש"ט.
רף השכר הכללי במסלול ה-Scale-up גדל מ-34,600 ליש"ט ל-36,300 ליש"ט.
עבור עובדים במסלול עובדים עונתיים, שחייבים לקבל שכר בהתאם לעובדים מיומנים, דרישת השכר עולה מ-26,200 ליש"ט ו-10.75 ליש"ט לשעה ל-38,700 ליש"ט ו-15.88 ליש"ט לשעה.

הגדלה לדרישת ההכנסה המינימלית במסגרת מסלול בן הזוג (ויזת משפחה) 

ההצהרות מפרטות את הגידול המתוכנן בדרישת ההכנסה המינימלית עבור אלה במסלולי משפחה של חמש שנים (appendix FM).

דרישת ההכנסה המינימלית הזו לא הוגדלה כבר למעלה מעשור, ולפי משרד הפנים היא כבר לא משקפת את רמת ההכנסה הנדרשת למשפחה כדי להבטיח שהיא עצמאית ואינה צריכה להסתמך על כספי ציבור.

שינוי זה מטיל דרישת הכנסה מינימלית חדשה של 29,000 ליש"ט למועמדים חדשים למסלולים, שתיכנס לתוקף ב-11 באפריל 2024. זהו הצעד הראשון להתאים את הדרישה הכספית למסלול זה עם רף השכר המינימלי הכללי החדש לעובדים מיומנים.

כמו כן, לא יהיה עוד מרכיב ילד נפרד לדרישת ההכנסה המינימלית. זאת על מנת להבטיח שאזרחים בריטים לא יזכו ליחס פחות טוב ממהגרים הנדרשים לעמוד ברף העובד המיומן הכללי כשיעור קבוע, ללא קשר לילדים כלשהם שמקבלים חסות.

לציין שהשינוי הזה לא יכול על מבקשים שכבר הגישו את הבקשה או שכבר נמצאים על המסלול הזה ובתנאי שזה אותו בן/בת הזוג. 

אז מה אני מציעה? מיש שחושב שלא תהיה לו בעיה לעמוד בתנאים החדשים, לא צריך לשנות תוכניות. למי שחושש, ניתן להגיש את הטופס המכוונן לפני ה 11/04/2024 ואז לתאם את הפגישה הביומטרית לתאריך שמתאים למבקש. 

עו״ד אפרת שמש

אפרת שמש אידלסון – סוליסיטור, מתמחה בהגירה לממלכה, Branch Austin McCormick LLP.
es@branchaustinmccormick.com

עילות סירוב לבקשת הגירה

אתחיל בכך שלא ניתן לסרב בקשת הגירה על סעיף טכני כמו איות שגוי, טעות בתאריך לידה או תשובה שגויה של כן במקום לא. כל זאת נכון אלא אם כן זה נעשה כדי ליצור מצג שווא ולהסתיר מידע. במצב של חשד כזה, מקבל ההחלטה חייב לבדוק את המידע ולוודא האם באמת יש כאן מצב של הסתרת מידע מכוונת ומטרה להטות את התשובה של מקבל ההחלטה. 

בכל מקרה של סירוב, מכתב הסירוב יפרט את הסיבה לסירוב, את האפשריות העומדות בפני המסורב (זכות ערעור כן או לא) והאם יש איזשהו ban ולכמה שנים הוא ניתן. בחלק מהקטגוריות, במקרה של סירוב, מקבל ההחלטה חייב לשקול נימוקים של זכויות אדם (בדרך כלל Article  8) וחייב לכתוב שזה נשקל ולמה זה לא גבר על הסיבה לסירוב. 

העילות שבגינן ניתן לסרב בקשת הגירה נמצאות בחוקי ההגירה מתחלקות בגדול לשתיים; 

Suitability and Eligibility.

Suitability 

מתייחס למעשים של המבקש במישור ההתנהגותי: היסטוריית הגירה לממלכה ולכל מקום אחר בעולם, רישום פלילי, מצב רפואי (סירוב נדיר יחסית), מעורבות בארגוני טרור, תמיכה בארגוני טרור וכדומה. יש גם סעיף כללי שמאפשר סירוב אם המבקש נחשב אדם שאינו רצוי לציבור 

Conducive to public good 

החוקים האלה יופיעו תחת קטגורית ההגירה הספציפית  או שהקטגוריה עצמה תפנה ל General Grounds of Refusal (Part 9 of the Immigration Rules)

Eligibility 

אלו הקריטריונים של הקטגוריה הספציפית, מה הדרישות שבהן מבקש הבקשה צריך לעמוד ואילו הוכחות הוא צריך להגיש. 

למשל, בחלק מהקטגוריות צריך להראות יכולת כלכלית: האם יש למבקש את היכולת הכלכלית המצוינת בחוקים? האם יש לו הוכחות מתאימות? 

אם אין, מקבל ההחלטות נדרש לעשות כמה דברים:

1. אם חסרה ראייה אחת בלבד שעלולה לגרום לסירוב, הוא צריך לבקש ממגיש הבקשה לספק אותה. זה נקרא בחוקים;

Evidential flexibility 

2. הוא רשאי לבקש הבהרות או ראיות נוספות אם הוא רואה לנכון. 

3. ברוב הקטגוריות, מקבל ההחלטה חייב לשקול זכויות אדם במיוחד Article 8 הזכות לחיים פרטיים וחיי משפחה 

4. אם יש יותר מסיבה האחת לסירוב, הוא יכול לסרב את הבקשה בלי לבקש שום הבהרה

פספורט, דרכון, סירוב לויזה לבריטניה.

במקרה של סירוב, מה הצעדים הבאים? 

  1. לא כל סירוב גורר זכות ערעור. רק מסלולים שיש בהם מרכיב של זכויות אדם גוררים זכות ערעור. 

2. אם אין זכות ערעור, כמו למשל בויזת עבודה או סטודנט, אז תינתן אפשרות להגיש Administrative Review -

זה תהליך של ערעור פנימי שבו טוענים שמקבל ההחלטה עשה טעות טכנית בדרך כלל, למשל, לא קרא את הראייה נכון, התעלם ממסמך שהוגש וכדומה. 

הבעיה בתהליך הזה שהוא לוקח המון זמן, בין 6 ל 12 חודשים ואף יותר ולכן לפעמים עדיף להגיש בקשה חדשה, עם כל הכעס והכאב על ההוצאה המיותרת.

3. ערעור, אם יש זכות שכזו בחוק, זהו גם הליך לא קצר ולוקח בממוצע 12 חודשים והעלות היא גבוהה. אם התיק מסובך מומלץ לשכור עורך דין מוסמך שינהל את התיק. בנוסף, יש תיקים שצריך לשכור את שירותיו של בריסטר (Barrister ) כדי שיטען בשם המערער בבית משפט. 

איך להתנהל במצב של סירוב? 

קודם כל להבין מה סיבת הסירוב והאם יש טעם להגיש בקשה בשלב זה. אם הסירוב נקבע בשל מסמכים לא מתאימים וניתן להשיג אותם יחסי מהר אז להגיש. אבל, אם מקבל ההחלטה לא מאמין לראיות שהוגשו, למשל, מערכת היחסים לדעתו היא לא אמיתית וכנה, במקרה הזה יש לשיקול ערעור כי אם פקיד אחד לא האמין, מי אמר שהשני כן יאמין?

עו״ד אפרת שמש

שינויים מהותיים בחוקי ההגירה לממלכה


בתחילת דצמבר 2023, ההום אופיס חשף את תוכנית חמש הנקודות שמביאה שינויים מהותיים בחוקי ההגירה של הממלכה. 
התוכנית נועדה בעיקר לצמצם את מספרי ההגירה, המשקפת לצערנו את עמדת הממשלה, לשמור על הגירה מבוקרת ומאוזנת. למרות שהפרטים המלאים עדיין לא פורסמו, המתווה שסיפק שר הפנים מדגיש שינויים משמעותיים במדיניות המשפיעה על קטגוריות ויזה שונות. זו סקירה חלקית של השינויים שבדרך כלל נוגעים לקוראי עלונדון. 

מה הם חמשת השינויים?


1. Care workers לא יורשו להביא תלויים (כלומר, בני משפחה וילדים) לאשרתם. שינוי זה כבר נכנס לתוקף .
2. משכורת המינימום הבסיסית למתן ספונסרשיפ לויזת עובד תעלה מ-26,200 ליש"ט ל-38,700 ליש"ט (אך לא עבור אשרת עובדי הבריאות והסיעוד, כולל care workers או לעובדי חינוך). השינוי הזה יכנס לתוקף  באפריל 2024.
3. שינויים ברשימת מקצועות במחסור (shortage occupation) יביא לצמצום משמעותי במספר המשרות בהן ניתן יהיה לתת ספונסרשיפ לעובדים מתחת לשכר המינימום הבסיסי (שזוהי המטרה העיקרית של הרשימה). שינוי זה יכנס לתוקף  באפריל 2024.
4. ההכנסה המינימלית הנדרשת בהגשה בקשה לאשרת בן זוג תעלה בשלבים מ-18,600 ליש"ט ל-29,000 ליש"ט באביב 2024, ובסופו של דבר בסביבות 38,700 ליש"ט בתחילת 2025.
5. הגוף המייעץ להגירה של ההום אופיס יבחן את אשרת הבוגרים (graduate visa) - זהו אישור עבודה פתוח לשנתיים למי שיסיים תואר מלא בממלכה.


שינויים בויזת סטודנט


מינואר 2024, סטודנטים בינלאומיים בממלכה לא יוכלו עוד להביא תלויים באשרת הסטודנט שלהם, אלא אם כן הם לומדים תוכנית מחקר לתואר מתקדם (דוקטורט למשל). כמו כן, החל מה-17 ביולי 2023 סטודנטים בינלאומיים אינם מורשים עוד לעבור לאשרת מסלולי העבודה אלא אם כן סיימו את הקורס.


שינויים באשרות תייר

מסלול זה פחות רלוונטי לישראלים בשל העובדה שישראלים לא נדרשים לבקש אשרת תייר מראש.

אבל יש שינוי שכן יעניין את הקוראים, והוא שינוי הנוגע ל Permitted activities: זו רשימת ההתקשרויות שבגינן ניתן לקבל תשלום גם כשנמצאים בממלכה על אשרת תייר. המבקש היה יכול לבקש את האשרה הזו מראש או עם כניסתו לממלכה (ישראלים למשל). עד השינוי הנוכחי, ניתן היה לקבל אשרת תייר לצורך התקשרות בתשלום עד חודש ימים ואז היה צריך לעזוב. היום אשרת התייר ניתנת לשישה חודשים אבל ההתקשרות בתשלום חייבת להסתיים בתוך חודש מההגעה לממלכה. 

בנוסף, ניתן לקבל תשלום אם התייר הוא דובר שמגיע לנאום חד פעמי או בסידרה בכנס למשל, ואקדמאים וחוקרים יכולים לשתף פעולה במחקר שמובל מהממלכה.  

נוודות דיגיטלית

עוד שינוי לאשרת התייר היא עבודה מרחוק, נווד דיגיטלי. אבל לפני שכולנו צוהלים שימו לב שהשינוי הוא לא משמעותי; השינוי אומר שמבקר יכול לעבוד מרחוק אצל מעסיק בחו"ל, אך אסור שזו תהיה המטרה העיקרית של ביקורם בממלכה.

שימו לב שאין שינוי בזמן השהייה בממלכה (עד חצי שנה),  לא ניתן להשתמש בשירותי הרפואה הציבוריים או להשכיר דירה לטווח ארוך כי הויזה לא מאשרת right to rent. בכל מקרה כדאי לזכור שחוקי ההגירה עדין אוסרים על מגורים בממלכה דרך ביקורים דחופים. 

לסיכום, תוכנית חמש הנקודות של ההום אופיס מצביעה על שינוי משמעותי במדיניות ההגירה של הממלכה, המכוונת לצמצום ההגירה. התוכנית מכילה מגבלות חדשות על מגוון רחב של אשרות. מי שמעוניין להיכנס לממלכה חייב להכיר את החוקים החדשים ולהבין את השפעתם על תהליך ההגירה.

אפרת שמש אידלסון – סוליסיטור, מתמחה בהגירה לממלכה, Branch Austin McCormick LLP.
es@branchaustinmccormick.com

המשיכו לקרוא בעלונדון: איך חיים בלונדון בשגרע

מהי אשרת פליט לפי האמנה הבינלאומית וחוקי הממלכה

בימים טרופים אלו רבים שואלים אותי על אשרת פליט. אקדים ואציין שמבחינה אתית אסור לנו לייעץ על אשרת פליט למי שנמצא מחוץ לממלכה. לכן, התור הזה יעסוק במידע כללי על מעמד פליט בממלכה. בקשת מקלט היא זכות משפטית בינלאומית המעוגנת בהסכמים בינלאומיים שונים, לרבות אמנת האומות המאוחדות מ-1951 בדבר מעמד הפליטים. הממלכה, כמו מדינות רבות אחרות, חתומה על הסכמים אלה ויש לה חוקי מקלט ותהליכים משלה להגנה על אנשים בהתאם להסכמים אלה, כולל חלק מיוחד בחוקי ההגירה. 

Article 1 of the 1951 Convention defines a refugee as someone who "owing to well-founded fear of being persecuted for reasons of race, religion, nationality, membership of a particular social group or political opinion, is outside the country of [their] nationality and is unable or, owing to such fear, is unwilling to avail [themself] of the protection of that country; or who, not having a nationality and being outside the country of [their] former habitual residence, is unable or, owing to such fear, is unwilling to return to it."

מבקש מקלט הוא אדם שעזב את מדינתו עקב חשש מבוסס ואמיתי מפני רדיפה, אלימות או סכנה על בסיס גזע, דת, לאום, שייכות פוליטית או חברות בקבוצה חברתית מסוימת. מבקשי מקלט מחפשים מקלט במדינה אחרת, כמו בממלכה, ומבקשים רשמית הגנה על פי חוקי המקלט של אותה מדינה. 

הנה כמה נקודות מפתח שמגדירות עוד יותר מי הוא מבקש מקלט:

1. מבקשי מקלט חייבים להיות בעלי פחד אמיתי ומבוסס מפני רדיפה אם ישובו לארצם. רדיפה יכולה ללבוש צורות שונות, כולל פגיעה פיזית, מאסר, אפלייה או איומים על חייהם או על חירותם.

2. אין מקום בטוח לחזור אליו: מבקשי מקלט בדרך כלל אינם יכולים למצוא ביטחון בתוך מדינתם או מממשלתם. הם מיצו את כל הדרכים הסבירות להגנה בארץ המוצא. 

3. המדינה עצמה יכולה להיות הגורם המאיים או ללא רצון או יכולת לסייע לנרדפים. אם המדינה פועלת להגן על הנרדפים, אז סביר להניח שאין הצדקה לבקשת הגנה ממדינה אחרת.

4. מבקשי המקלט לא יכולים להיות בטוחים בשום חלק ממדינתם ורילוקיישן פנימי לא יכולה להיות אפשרות בטוחה עבורם. 

5. מבקשי מקלט חייבים להגיש בקשה רשמית לקבלת מעמד של מקלט או פליטים במדינה הבטוחה הראשונה שאליה הם מגיעים. אם הם עצרו בדרך לממלכה במדינה אירופאית אחרת למשל, אז צריכה להיות סיבה מאוד טובה למה הם לא ביקשו מקלט במדינה ההיא.

6. הבקשה חייבת להיות מוגשת בהזדמנות הראשונה שבה המבקשים נעשו מודעים לסכנה במדינתם, ובשאיפה שזה ייעשה בכניסה לממלכה.

7. הבקשה והתהליך כוללים ראיונות והגשת ראיות לגבי הסכנה הספציפית למבקשי המקלט.

8. מעמד זמני: בזמן הטיפול בבקשה, לרוב מקבלים מבקשי מקלט מעמד משפטי זמני, המאפשר להם לשהות במדינה המארחת. בממלכה, זה מכונה לעתים קרובות סטטוס "מבקש מקלט". בדרך כלל, המעמד הזה לא כולל אישור עבודה. אם בקשתם תצליח, הם עשויים לקבל מעמד של פליט, המציע הגנות נרחבות יותר.

8. זכויות: למבקשי מקלט יש זכויות, לרבות הזכות לחיות בבטחה, גישה לשירותי בריאות, ובמקרים מסוימים לקבל תמיכה כספית. עם זאת, הזכויות המדויקות והתמיכה הזמינות עשויות להשתנות ממדינה למדינה.

חשוב לציין כי לא כל מבקשי המקלט יקבלו מעמד של פליט, שכן תהליך הקביעה מבוסס על נסיבות אינדיבידואליות ורמת הסיכון העומדים בפניהם במדינת מולדתם. מי שמקבל מעמד של מקלט או פליט מקבל את הזכות החוקית לחיות ולעבוד במדינה המארחת, ולספק להם ביטחון והזדמנות לשקם את חייהם. 


אפרת שמש אידלסון – סוליסיטור, מתמחה בהגירה לממלכה, Branch Austin McCormick LLP.
es@branchaustinmccormick.com

הגירה לבריטניה
הגירה לבריטניה

אולי תאהבו לקרוא עוד כתבה על הגירה לבריטניה:

https://alondon.net/new-site/%d7%90%d7%96%d7%a8%d7%97%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%98%d7%99%d7%aa/

הדרכים להתאזרח

תהליך קבלת אזרחות בריטית חקוק בחוק האזרחות British Nationality Act 1981. בשנתיים האחרונות, החוק הזה עמד לפני כמה שינויים וסקירה רחבה תתפרסם כאן עם אישור הפרלמנט. בשונה מחוקי ההגירה, זהו חוק לכל דבר ועניין שאינו תלוי בחוקי ההגירה. למשל, מותר לצאת ולהיכנס כשבקשת התאזרחות עומדת ותלויה. האיסור על יציאה מהממלכה, בזמן שהבקשה עומדת ותלויה, חלה רק על בקשות תחת חוקי ההגירה. כעיקרון, התאזרחות היא לא זכות שעומדת למהגר, ולהום אופיס יש המון מרווח החלטה - לטוב ולרע. הטור הזה יעסוק רק בהתאזרחות של בגיר (Naturalisation) ולא אתייחס כאן לרישום קטינים (Registration).
בקשת התאזרחות תלויה בשני דברים עיקריים:
1. מעמד של תושב קבע בממלכה לתקופה של 12 חודשים במעמד קבע, או פחות תלוי במצב משפחתי. 2. עמידה בדרישות אופי (Good Character). שתי הדרישות הללו הן כמובן בנוסף לדרישות הכלליות, כמו ידיעת השפה האנגלית, ידע כללי על הממלכה ותושבות רציפה של חמש או שלוש שנים, תלוי במצב המשפטי. מי שמחזיק בתושבות קבע יכול לגור בממלכה ללא הגבלה והוא נחשב 'חופשי מחוקי ההגירה' (Free of Immigration Control).
ההבדל העיקרי הוא שמי שלא מחזיק באזרחות לא יכול להצביע, ברוב המקרים, ובנוסף הוא יכול לאבד את התושבות שלו בכמה מקרים:
1. שהייה רצופה מחוץ לממלכה במשך חמש שנים (אם תושבות הקבע התקבלה דרך מעמד אירופאי) או שנתיים (בכל שאר המקרים). 2. עבירה פלילית חמורה שבגינה ההום אופיס מתחיל תהליך של ביטול מעמד וגירוש. 3. הכרזה עצמית שהמחזיק לא צריך את המעמד הזה יותר. דרישת 'האופי הטוב' היא אחד הגורמים הנפוצים לסירוב של בקשת התאזרחות. בחוק עצמו, הדרישה היא מאד לקונית. המבקש צריך להיות בעל אופי טוב '...of good character '. הגיידנס בנושא מפרט מה הוא 'אופי טוב' וזה נתון לשינויים, פרשנות ומרווח פעולה של מקבל ההחלטות. הגיידנס מגדיר בעייתיות באופי במקרה שלמבקש יש רישום פלילי מהעשר השנים האחרונות. בחלק מהמקרים, צריך לחכות שלוש שנים, ובחלק, גם עשר שנים. עבירות חמורות שגררו מאסרים ארוכים, במקרה שלא בוצע גירוש, לא יאפשרו לקבל אזרחות לצמיתות. עבירות מכל סוג שהוא נשקלות במעמד בקשת ההתאזרחות. ההום אופיס שוקל כל עבירה לכשעצמה וגם שוקל את המכלול. למשל, דוחות חנייה ששולמו ללא משפט לא אמורות להשפיע על הבקשה. אבל אם המבקש הוא עבריין חנייה סדרתי עם דוחות חנייה רבים זה יכול להעיד על אדם שלא מציית לחוקי המקום ולכן ייתכן ויסורב תחת דרישת 'האופי הטוב'. עוד דרישה תחת הגיידנס הזה היא שהמבקש ישהה בצורה חוקית בממלכה בחמש האחרונות. בעבר, ההום אופיס הכניס את דרישת העשר שנים תחת קטגוריית 'האופי הטוב', אבל זה בוטל והגיידנס הותאם לדרישות החוק.
האם לדווח על כל עבירה?
רבים שואלים אותי ״האם לדווח על כל עבירה?״. התשובה היא: ״כן!״. ניתן להתמודד עם העבירה עצמה, להגיש תצהיר, ציטוטי פסקי דין, הצדקות והקלות ולבקש את שיקול הדעת של מקבל ההחלטות. מאוד-מאוד קשה להתמודד עם הסתרת מידע והדבר עלול לגרור סירוב בשנים הקרובות. כפי שציינתי, בבקשת התאזרחות אין אלמנט של זכויות אדם ולכן סירוב לא יגרור זכות ערעור, אלא בקשה לשקילה נוספת שאם תימצא מוצדקת, לא ייגבה תשלום. אם גם זה סורב, ניתן לבקש Administrative Review. הצעד הבא הוא פנייה לבית משפט גבוה דרך הליך שנקרא Judicial Review, שבו ניתן לטעון שהרשות השלטונית, בהתעקשותה לסרב את בקשת האזרחות, נוהגת באי-סבירות. זהו הליך יותר מסובך שדורש חוות דעת של משפטן על סיכויי ההצלחה (Merit) כמו בכל הקטגוריות, גם בקשות להתאזרחות מתעכבות. חשוב להבין, שקבלת אזרחות היא לא בקשת הגירה וניתן לצאת ולהיכנס לבריטניה, להמשיך לעבוד ולחיות בממלכה.

ויזת משפחה לבריטניה: להגיש מתוך הממלכה או מחוצה לה?

את הטור הזה החלטתי לכתוב בעקבות ויכוח שהתנהל באחת מקבוצות הפייסבוק שבהן אני חברה. הכותבת הכריזה שכולם אמרו לה שלא ניתן להגיש בקשה לוויזת משפחה (בן/בת זוג של אזרח בריטי) מתוך הממלכה כשהיא על ויזת תייר, והיא אכן קיבלה. בסוף הפוסט, הכותבת ציינה שיש לה ארבעה ילדים קטינים בממלכה. וזה משנה את כל המשוואה. אז האם אפשר להגיש בקשה להישאר בממלכה כשהמבקש נמצא פה כתייר או כשוהה בלתי חוקי? התשובה הכללית היא: לא! לא ניתן לשנות סטטוס מתוך הממלכה כשהמבקר שוהה בממלכה ללא אשרת שהייה ארוכת טווח. אבל לכל כלל יש חריגים.
אז מתי אפשר לבקש בקשה להאריך שהות בעודך על ויזת תייר או שוהה בלתי חוקי?
1. בקשת הגנה, פליטות (asylum). בקשת פליטות צריכה להיות מוגשת בהזדמנות הראשונה כשהסכנה למבקש מתבררת. הבקשה יכולה להתבצע עם ההגעה לממלכה והפגישה הראשונה עם משטרת הגבולות בשדה למשל או במעבר הימי. יש מקרים שהסכנה מתבררת מאוחר יותר. למשל, המבקשת נמצאת בממלכה בביקור ובזמן הזה היא מקבלת מידע שבני המשפחה מבקשים לפגוע בה בשל פגיעה, לכאורה, בכבוד המשפחה. אז בקשת ההגנה תתבצע כשהיא בממלכה על ויזת תייר. 2. בקשה שהיא מחוץ לחוקי ההגירה וקשורה בזכויות אדם (Application outside the immigration Rules). זוהי בקשה שהיא בשל סיבה שלא מפורטת בחוק אבל נדרשת התייחסות. למשל, בעת ביקור, אדם נפצע ונדרש לטיפול רפואי דחוף ובן משפחה צריך להישאר איתו, ילד שההורה שלו נכנס לכלא בזמן הביקור והילד צריך להישאר פה עם בן משפחה, או הורה מבוגר שהגיע לביקור בממלכה ובן המשפחה שם לב להידרדרות במצבו ומבקש להשאיר אותו בממלכה כי אין טיפול רפואי ראוי במדינת המוצא. 3. ויזת בן משפחה שממלאת אחרי דרישות ה-EX.1 (ונקרא Appendix FM). וזה קשור לויכוח שציינתי לעיל: בן זוג מבקר (או שוהה בלתי חוקי) את בן זוגו הבריטי בממלכה ומחליט להגיש בקשה לוויזת משפחה בלי הצורך לחזור למדינה המוצא ולהגיש משם, או ילד שנולד לשוהים בלתי חוקיים והגיע לגיל 7. התשובה היא; הבקשה כנראה לא תתקבל, אלא אם כן המבקש יעמוד בדרישות ה EX.1 שהן: האם ניתן לקיים חיי משפחה במדינה המוצא? או במילים יותר פשוטות: האם סביר לבקש מהזוג וילדיהם לעזוב למדינת המוצא והאם זה יפגע בזכותם לחיי משפחה?
ילד קטין:
a) (i) the applicant has a genuine and subsisting parental relationship with a child who- (aa) is under the age of 18 years, or was under the age of 18 years when the applicant was first granted leave on the basis that this paragraph applied; (bb) is in the UK; (cc) is a British Citizen or has lived in the UK continuously for at least the 7 years immediately preceding the date of application ;and (ii) taking into account their best interests as a primary consideration, it would not be reasonable to expect the child to leave the UK; נקודת המוצא היא שילד בריטי צריך לחיות בממלכה (כך נקבע בתקדימים בבית משפט גבוה) ולכן, לא יבקשו מילד בריטי לעזוב למדינה אחרת. התוצאה: אם הילד הבריטי פה, סביר להניח שגם ההורה יורשה להישאר והבקשה תאושר. בנוסף, ילד שגדל עד גיל 7 בממלכה, לא סביר לגרש אותו ולכן הוריו יכולים לבקש אשרת שהייה. אבל זה לא מספיק. צריך להראות גם את המעורבות היומיומית של ההורה בחיי הילד, מגורים משותפים, או ביקורים קבועים במקרה שהילד גר עם ההורה האחר, צריך להראות קשר כן עם הילד.
בן זוג:
כאן כבר צריך להגיש הוכחות שמראות על קושי רציני לקיים חיי משפחה, אם בכלל, במדינת המוצא. ההגדרה מופיעה גם היא בחוק: (b) the applicant has a genuine and subsisting relationship with a partner who is in the UK and is a British Citizen, settled in the UK… and there are insurmountable obstacles to family life with that partner continuing outside “insurmountable obstacles” means the very significant difficulties which would be faced by the applicant or their partner in continuing their family life together outside the UK למשל, זוג חד מיני שלא יוכל לחיות חיים פתוחים במדינת המוצא של המבקש, מדינת המוצא של המבקש לא מקבלת זרים או לא מאפשרת להם זכויות בסיסיות כמו הזכות לעבוד, להתחתן עם בן המקום או גישה לשירותי המדינה. במקרים כאלו, צריך להגיש הוכחות סובייקטיביות של מערכת יחסים אמיתית ואובייקטיביות לגבי ארץ המוצא. חשוב לציין, שבכל אחת מהקטגוריות הללו, אם תינתן אשרה היא תינתן במסלול ה-10 שנים לתושבות קבע. כשלמבקש יש אשרת שהייה, הוא יכול להגיש בקשה נוספת ולהיכנס למסלול ה-5 שנים, אבל ייאלץ לשלם את כל האגרות מחדש. בנוסף, במקרים רבים אין יכולת לשלם ל״פריוריטי סרוויס״ וזמן ההמתנה להחלטה הוא ארוך (שישה חודשים ומעלה) שבמהלכו אסור לצאת מהממלכה. אז אחזור להתחלה. אני תמיד ממליצה ללקוחות שלי ששוהים פה על ויזת תייר או שוהים בלתי חוקיים, שמבקשים ויזת משפחה מתוך הממלכה, אם אפשר לצאת ולהגיש מחוץ למדינה - זה מומלץ! (כדאי גם לציין ששהייה בלתי חוקית אינה כשלעצמה עילה לסירוב במקרה של ויזת משפחה). לגבי שאר הקטגוריות, בדרך כלל זה לא רלוונטי וחייבים להגיש מתוך הממלכה. אולי תרצו לקרוא עוד כתבה על ויזה לבריטניה: https://alondon.net/new-site/%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/

מה השתנה?

לטור הזה יש שתי מטרות אבל שתיהן קשורות ב"מה השתנה". בחודשים האחרונים, אני מקבלת המון פניות קצת שונות מבעבר. בעבר, היו פונים אליי עם דעה מגובשת על מסלול ההגירה המתאים לפונה. בחודשים האחרונים, הפניות הן יותר כמו: אני רוצה להגר, יש איזה מסלול שמתאים לי? בנוסף, באפריל התקבלו שינויים בחוקי ההגירה. אז שני שינויים בחודשים האחרונים הביאו אותי לעדכן את הטור הזה.
איך ניתן להגר לממלכה אחרי הברקסיט ולא דרך ויזת משפחה?
כמה נקודות מקדמיות בהן אין כל שינוי;
1. אין אפשרות לגור בממלכה כנווד דיגיטלי. כל שהייה מעבר לשישה חודשים על ויזת תייר דורשת ויזת מתאימה. 2. לא ניתן לגור בממלכה כתייר. בכל ביקור אפשר להישאר מקסימום שישה חודשים אבל אסור בתכלית האיסור לגור דרך ביקורים דחופים. מה גם, שפרקטית זה ממש בלתי אפשרי כי לא ניתן לשכור דירה, לפתוח חשבון בנק, לרשום ילדים למסגרות פרטיות או לא, וכדומה. 3. לא ניתן לפתוח חברה בממלכה, למצוא אזרח בריטי שיעבוד חצי משרה ויעסיק אותך. זה נקרא; להערים/לרמות על/את חוקי ההגירה וזו עבירה שבגינה ניתן להיות מסורבי כניסה לזמן ארוך. 4. כל עבודה שמקבלים בממלכה צריכה להיות אמיתית וכנה (genuine vacancy). לא מומלץ ליצור מצב שבא החברה שוכרת אותך, אתה משלם לה וכדומה. שוב, זו רמאות (ראו 3 לעיל). 5. אני בוחרת לדבר גם על נישואים/זוגיות פיקטיביים כי זו עבירה חמורה ואני נשאלת על האופציה הזו, לצערי. נישואים פיקטיביים הם אסורים בתכלית האיסור ושני הצדדים עלולים להיות מושפעים ממנה. ויזת נישואין/בני זוג לא נשואים דורשת שבני הזוג יהיו במערכת יחסים אמיתית, כנה ויציבה. הם גם נדרשים לגור ביחד ולהגיש הוכחות בעת בקשת ההארכה.
אז אילו מסלולים כן אפשריים?
1. האם באמת אתם לא יכולים להגר תחת חוקי האיחוד האירופי? אם אתם נשואים או במערכת יחסים של לפחות שנתיים מלפני הברקסיט ובן הזוג הוא אירופאי שגר הממלכה מלפני הברקסיט, אז יש מצב לקבל ויזת בן זוג אירופאי. 2. ויזת עבודה ספונסרשיפ - ויזת עבודה על כל שלוחותיה. הצעת עבודה ממעסיק שמחזיק ברישיון להעסיק עובדים זרים. כבר כתבתי על זה פה. יש כמה שינויים שעדין לא עודכנו בכתבה כמו שכר מינימום של £26,200. הכתבה תעודכן בהמשך אבל כל העקרונות נשארו אותו הדבר. עוד כדאי לציין כי המקצועות הנדרשים התרחבו מאוד. זו כבר לא ויזה לעובדים משכילים בדרגות גבוהות! 3. ויזת הרחבת חברה. 4. ויזת סטארט-אפ - המסלול הזה בוטל. 5. ויזת יזם/יזמית חדשנות. 6. ויזת Scale-up - שכר המינימום הועלה. 7. ויזת כישרון ייחודי - כתבתי על ויזת אמן אבל גם ניתן להגיש כאיש טכנולוגיה, מחקר ואקדמיה. 8. ויזת סטודנט - קבלה למוסד מוכר בממלכה כסטודנט בינלאומי. ניתן לעבוד 20 שעות בשבוע ומשרה מלאה בחופשות. 9. ויזת תייר ל-11 חודשים לשם לימוד אנגלית. הוויזה הזו לא מאפשרת עבודה כסטודנט אלא שהייה הממלכה ל-11 חודשים ואפשרות לשכור דירה. המסר העיקרי שלי הוא שיש הרבה מסלולי הגירה לממלכה. עכשיו שיש לכם את המידע הכללי, יש לכם יותר כלים להחליט מה אולי מתאים לכם ולהתייעץ עם יועץ הגירה מוסמך בממלכה המאוחדת.

מסלול הגירה עסקי לבריטניה

ויזת יזם/מית חדשנות (Innovator Founder Visa) החליפה את ויזת Innovator מאז אפריל 2023 ומאפשרת ליזמים מעבר לים להביא משהו חדשני לממלכה על ידי הקמה וניהול עסק חדשני. באמצעות מסלול זה, המבקש יוכל לעבוד ולהישאר בממלכה עד שלוש שנים, עם אפשרות להגיש בקשה להארכה נוספת של שלוש שנים. האטרקטיביות של ויזה זו טמונה גם באפשרות לזכות במעמד קבע (settlement) לאחר שלוש שנים בלבד, במקום חמש השנים הרגילות הנדרשות להתיישבות.
ישנן מספר דרישות שיש לעמוד בהן לפני שניתן יהיה להגיש בקשה ל-Innovator Founder:
• על המבקש להיות מייסד חדשן ואמיתי (genuine). • הרעיון העסקי של המבקש חייב להיות חדש, שונה מכל דבר אחר בשוק, בר-קיימא עם פוטנציאל צמיחה שניתן להרחבה. • Endorsment - גוף מאשר יעריך האם דרישות אלו מתקיימות. הגוף המאושר על ידי ההום אופיס ישקול קריטריונים כגון החדשנות של העסק עבור הממלכה, המציאות והקיימות של יעדי העסק, התוכנית ארוכת הטווח של העסק, הצמיחה הפוטנציאלית שלו וכו'. • על המבקש לעמוד בדרישת השפה האנגלית (B2). • על המבקש להחזיק בלפחות 1,270 ליש"ט בחשבון הבנק שלו במשך 28 ימים רצופים לפני הבקשה.
הויזה הראשונית ניתנת ל-3 שנים. לאחר 3 שנים במסגרת מסלול זה, רשאי המבקש להגיש בקשה לתושבות קבע אם הוא עומד בדרישות הבאות:
• העסק פעיל ונסחר. • העסק מציג הישגים משמעותיים מול התוכנית העסקית. • נראה שהעסק בר-קיימא לפחות ל-12 החודשים הבאים, בהתבסס על נכסיו והכנסותיו הצפויות, בשקלול מול הוצאותיו השוטפות והמתוכננות. • מגיש הבקשה הוכיח תפקיד מפתח פעיל בניהול ופיתוח שוטף של העסק. • העסק עמד בשתיים לפחות מהדרישות הבאות: - לפחות 50,000 פאונד הושקעו בעסק והוצאו באופן פעיל בקידום העסק; אוֹ - מספר הלקוחות של העסק הוכפל לפחות ב-3 השנים האחרונות; אוֹ - העסק עסק בפעילות מחקר ופיתוח משמעותית והגיש בקשה להגנת קניין רוחני בממלכה; אוֹ - העסק יצר הכנסה ברוטו שנתית מינימלית של מיליון ליש"ט בשנה המלאה האחרונה המכוסה בחשבונותיו; אוֹ - העסק מייצר הכנסה שנתית מינימלית ברוטו של 500,000 ליש"ט בשנה המלאה האחרונה המכוסה בחשבונות שלו, עם לפחות 100,000 ליש"ט מייצוא לחו"ל; אוֹ - העסק יצר לפחות 10 משרות במשרה מלאה עבור עובדים בממלכה אוֹ - העסק יצר לפחות 5 משרות מלאות לעובדים בממלכה שלכל אחת מהן שכר ממוצע של לפחות 25,000 ליש"ט בשנה (שכר ברוטו). • על המבקש לעמוד בדרישת Knowledge of Life in the UK. • על המבקש להוכיח כי עמד בדרישת המגורים הרציפה. אשרה זו מאפשרת גם לבן זוגו ולילדיו של המבקש להצטרף אליו או להישאר בממלכה כ"תלויים" אם הם עומדים בקריטריונים. המבקש יצטרך להראות מספיק כספים כדי לתמוך בכל המשפחה בממלכה בנוסף ל-1,270 ליש"ט הראשוני שצריך לעמוד בו. הדרישות הכספיות הנוספות הללו כוללות 285 ליש"ט לבן הזוג, 315 ליש"ט לילד אחד ו-200 ליש"ט לכל ילד נוסף, שמוחזקים בחשבון הבנק של המבקש או התלוי במשך 28 ימים לפחות לפני הבקשה. כמובן שיש גם דרישות אופי למבקשים: אם יש רישום פלילי או ענייני של דופי אחרים, הבקשה יכולה להיות מסורבת. לסיום, כדאי לציין כי רק מחזיק האשרה הזו יכול לבקש תושבות קבע אחרי שלוש שנים. בני המשפחה יצטרכו לחכות 5 שנים.
* אולי תרצו לקרוא עוד כתבה על הגירה לבריטניה: https://alondon.net/new-site/שינויים-מהותיים-בחוקי-הגירה-לבריטניה/

שינויים עיקריים בחוקי ההגירה לבריטניה

ראשית, כדאי לציין כי שינויים בחוקי ההגירה הם יחסית נפוצים וקלים למחוקק. אילו אינם חוקים שנחקקים על ידי הפרלמנט, אלא דומים באופיים לחקיקה משנית בישראל. לכן, חשוב לציין שאין פה שינוי מדיניות אלא, פשוט עדכונים או תיקונים של חוקים לא ברורים או לא חד-משמעיים.
השינויים הבאים נכנסים לתוקף בזמנים שונים החל מ-13 באפריל ועד 4 בפברואר 2024.
  1. מסלול הסטארט-אפ מתבטל סופית ב-13 באפריל.
  2. מבקשי הבקשות יכולים לפנות למסלול מעודכן של ויזת החדשנות הנקרא Innovator Founder, שכעיקרון יש לו אותם דרישות עסקיות שהיו עד עכשיו. אך אין דרישת הוכחה של יכולת כלכלית בגובה £50 אלף. הדרישה המעודכנת היא להראות יכולת כלכלית שנדרשת לביצוע התוכנית העסקית.
  3. מחזיק ויזת החדשנות יוכל לעבוד בעבודה משנית מוגבלת, אבל אפשרית.
  4. שינוי בשכר המינימום בויזות העבודה: Skilled worker - £26,200 Global Business Mobility senior and specialist worker - £45,800 Scale-up - £34,600 שימו לב שהשכר המינימלי הוא השכר המקובל בשוק או השכר שמפורט לעיל, הגבוה מביניהם, המחושב לפי 37.5 ולא 39 שעות כפי שהיה עד כה.
  5. שינויים לאפנדיקס חוקי האיחוד Appendix EU Administrative Review במקרה של סירוב לא יהיה אפשרי יותר. במקום זאת, תהיה זכות ערעור רגילה.
  6. שינוי נוסף שאינו מופיע במסמך אבל מצריך התייחסות הוא Global Talent - endorsement by Tech Nation. ״טק ניישן״ איבדו את המימון המוסדי ולכן לא ימשיכו לתת אינדורסמנט. אבל בטווח הקרוב, עד שגוף חליפי יימצא, אינדורסמנט עדיין מוגש ל״טק ניישן״.
כפי שציינתי, אין כאן שינוי מדיניות מהותיים. אבל אם מגישים בקשה שלא עומדת בדרישות החדשות, סביר להניח שהבקשה תסורב.
https://alondon.net/new-site/איך-להגר-לבריטניה-לא-דרך-ויזת-משפחה/

איך להגר לבריטניה לא דרך ויזת משפחה

הטור הזה נכתב תודות לאיתי. איתי התקשר אליי וביקש מידע בסיסי על הגירה לממלכה. את השיחה קיים איתי לאחר שקיבל מידע שגוי וחסר תקווה. בסוף השיחה, איתי שאל אותי כמה פעמים קיימתי את השיחה הזו. אמרתי לו שלפחות שלוש פעמים ביום בחודשיים האחרונים, אבל תודה כי הרגע נתן לי רעיון לטור החדש פה. את הטור הזה אני כותבת בלשון זכר לכבוד איתי.
איך ניתן להגר לממלכה אחרי הברקסיט ולא דרך ויזת משפחה?
כמה נקודות מקדמיות;
1. אין אפשרות לגור בממלכה כנווד דיגיטלי. כל שהייה מעבר לשישה חודשים על ויזת תייר דורשת ויזה מתאימה. 2. לא ניתן לגור בממלכה כתייר. בכל ביקור אפשר להישאר מקסימום שישה חודשים, אבל אסור בתכלית האיסור לגור דרך ביקורים דחופים. מה גם, שפרקטית זה ממש בלתי אפשרי כי לא ניתן לשכור דירה, לפתוח חשבון בנק, לרשום ילדים למסגרות פרטיות או לא, וכדומה. 3. לא ניתן לפתוח חברה בממלכה, למצוא אזרח בריטי שיעבוד חצי משרה ויעסיק אותך. זה נקרא; להערים/לרמות על/את חוקי ההגירה וזו עבירה שבגינה ניתן להפוך למסורבי כניסה לזמן ארוך. 4. כל עבודה שמקבלים בממלכה צריכה להיות אמיתית וכנה - genuine vacancy. לא מומלץ ליצור מצב שבו החברה שוכרת אותך, אתה משלם לה וכדומה. שוב, זו רמאות (ראו 3 לעיל). 5. אני רוצה לדבר גם על נישואים/זוגיות פיקטיביים כי זו עבירה חמורה ואני נשאלת על האופציה הזו, לצערי. במקרה כזה, אני עונה ואז מסרבת לטפל בלקוח. נישואים פיקטיביים הם אסורים בתכלית האיסור ושני הצדדים עלולים להיות מושפעים ממנה. ויזת נישואין/בני זוג לא נשואים דורשת שבני הזוג יהיו במערכת יחסים אמיתית, כנה ויציבה. הם גם נדרשים לגור ביחד ולהגיש הוכחות בעת בקשת ההארכה.
אז אילו מסלולים כן אפשריים?
1. האם אתם באמת לא יכולים להגר תחת חוקי האיחוד האירופי? אם אתם נשואים או במערכת יחסים של לפחות שנתיים מלפני הברקסיט ובן הזוג הוא אירופאי שגר הממלכה מלפני הברקסיט, אז יש מצב לקבל ויזת בן זוג אירופי. 2. ויזת עבודה ספונסרשיפ - ויזת עבודה על כל שלוחותיה. הצעת עבודה ממעסיק שמחזיק ברשיון להעסיק עובדים זרים. אציין גם כי המקצועות הנדרשים התרחבו מאוד. זו כבר לא רק ויזה לעובדים משכילים בדרגות גבוהות! 3. ויזת הרחבת חברה. 4. ויזת סטארט-אפ / חדשנות. 5. ויזת סקייל-אפ (Scale-up). 6. ויזת כישרון ייחודי (טאלנט). 5. ויזת סטודנט - קבלה למוסד מוכר בממלכה כסטודנט בינלאומי. ניתן לעבוד 20 שעות בשבוע ומשרה מלאה בחופשות. 6. ויזת תייר ל-11 חודשים לשם לימוד אנגלית. הוויזה הזו לא מאפשרת עבודה כסטודנט אלא שהייה בממלכה ל-11 חודשים ואפשרות לשכור דירה. המסר העיקרי שלי הוא שיש הרבה מסלולי הגירה לממלכה המאוחדת. עכשיו שיש לכם את המידע הכללי, יש לכם יותר כלים להחליט מה מתאים לכם ולהתייעץ עם יועץ הגירה מוסמך בממלכה.

ויזת סקייל-אפ: איך לקבל אשרת עבודה לבריטניה

ויזת סקייל-אפ (Scale-up) זו אשרת עבודה המאפשרת למהגר (עובד) להגיע כעובד עם ספונסרשיפ על ידי עסק/חברה בממלכה. החברה צריכה לענות על ההגדרה של חברת Scale-up והמשרה חייבת להיות ברשימת המקצועות הזכאים בחוקי ההגירה.
יש כמה דרישות בסיסיות לפני שניתן להגיש בקשה לויזה/אשרת שהייה:
1. על החברה הנותנת ספונסרשיפ לעמוד בהגדרה של חברת Scale-up: זוהי חברה ש-3 שנים לפני הגשת בקשה (sponsorship licence) גדלה ב-20% בכל שנה בתעסוקה או במחזור ושיש יש לה לפחות 10 עובדים בתחילת התקופה הזו של השלוש שנים. 2. על החברה הנותנת ספונסרשיפ להחזיק ברישיון מתאים Sponsorship licence.
דרישות הויזה:
• המועמד קיבל הצעת עבודה מעסק מאושר • הצעת העבודה הינה ל-6 חודשים לפחות ונמצאת ברשימת המקצועות המתאימים בחוקי ההגירה • למועמד הוקצתה תעודת ספונסרשיפ (CoS) מהמעסיק שלו • למועמד מוצע שכר של לפחות 33,000 ליש"ט לשנה או 10.10 ליש"ט לשעה או "התעריף המקובל" למשרה • על המועמד לעמוד בדרישת השפה האנגלית • למועמד יש מספיק כסף כדי לפרנס את עצמו ואת התלויים בו
אורך הוויזה/האשרה;
אם המבקש עמד בדרישות כעובד עם ספונסרשיפ הוא יקבל אישור כניסה או אישור שהייה למשך שנתיים. אם המבקש עמד בדרישות הבקשה ללא ספונסרשיפ, הוא יקבל אישור כניסה או אישור שהייה למשך 3 שנים. לציין, לא ניתן להתחיל את הויזה הזו ללא ספונסרשיפ! חייבים תקופה של לפחות 6 חודשים עם ספונסר לפני שעוברים למסלול עצמאי. מסלול זה מוביל לתושבות קבע כל עוד העובד גר בממלכה תקופה רצופה של 5 שנים. התקופה הזו יכולה להיות בכל אחד מהמסלולים הבאים או כל שילוב ביניהם: Scale-up; or Skilled Worker; or Global Talent; or Innovator; or T2 Minister of Religion; or International Sportsperson; or Representative of an Overseas Business; or as a Tier 1 Migrant, other than Tier 1 - Graduate Entrepreneur
ההבדל בין מסלול עם או בלי ספונסרשיפ:
לאחר התקופה הראשונית של 6 חודשים בממלכה, בעל אשרת ה-Scale-up יכול להחליף עבודה או מעסיק. זה מאפשר לעובד לחפש הזדמנויות תעסוקה אחרות אצל מעסיקים שאינם מחזיקים ברישיון (עבודה ללא ספונסרשיפ). העובד כן יכול גם לעבוד כעצמאי. המסלול מאפשר גמישות תעסוקתית שאינה נפוצה באף מסלול הגירה. חשוב לציין כי על מנת שהעובד יעמוד בדרישות התושבות קבע הוא חייב להיות שכיר בממלכה עם משכורת המשולמת דרך PAYE של לפחות 33,000 פאונד לשנה. בנוסף, בשלוש שנים האחרונות הקודמות לבקשת תושבות הקבע, הוא חייב להיות בשכר משולם דרך PAYE של לפחות 33,000 פאונד לשנה לאורך 24 חודשים לפחות זהו מסלול הגירה חדש יחסית המאפשר גמישות משמעותית לעובדים בממלכה ולמעסיקים שרוצים להביא עובדים זרים לתקופה קצרה לניסיון ללא התחייבות כלכלית כמו שויזת העבודה הרגילה דורשת.
קראו עוד כתבה על ויזת עבודה לבריטניה: https://alondon.net/new-site/ויזת-עבודה-בבריטניה-מדריך-לברקסיט/

ברוך הבא!

התחברו למשתמש שלכם

יצירת משתמש חדש!

הזן את הפרטים הבאים על מנת להרשם

שכחתי סיסמה

הזן בבקשה שם משתמש או אימייל בשביל לאפס את סיסמתך