ישראלים שמתגוררים בחו”ל היו נוהגים להגיע לארץ בתקופה זו ולחגוג עם הוריהם – או לחילופין, ההורים שחיים בישראל היו מגיעים ל”תקופת החגים” לבלות את כל התקופה עם הילדים והנכדים בחו”ל. אולם, בשנתיים האחרונות, מגיפת הקורונה טלטלה את המשפחות, ובמקרים רבים אף מנעה את האפשרות להגיע לביקורים בארץ ו/או להורים להגיע לחו”ל – מה שהפך את ציון החגים למשימה מאתגרת ולעיתים מתסכלת, במיוחד עבור ההורים שנאלצים לחגוג את חגי תשרי המסורתיים והמרגשים, בגפם. האתגר גדל שבעתיים עבור מי שהוריו במהלך השנים התבגרו ונעשו פחות ניידים, ונוצרו לעתים קשיי תקשורת בגלל ירידה מנטלית, או בגלל חסמים בתפעול יישומים דיגיטליים לתקשורת מרחוק.
איך אפשר למרות הכל לחוות את החג כחוויה משפחתית, איך מול כל האתגרים נהפוך את התקופה לשמחה ומהנה גם כשמרחק רב מפריד בינינו?
כחלק בלתי נפרד מגישת ניהול הטיפול Care Management שאותה אנו מיישמים במענית קייר, אנו מבינים את האתגרים הרגשיים שמייצרת תקופה זו. אנחנו מלווים, מייעצים ותומכים במשפחות שבהן ההורים חיים בישראל והילדים חיים בחו”ל. במהלך השנים צברנו ניסיון רב, וסייענו למאות משפחות, שהיו זקוקות ברגעי משבר לסיוע המקצועי שלנו בטיפול בהורים, ובין היתר גם לציין את החגים וליצור לעצמן זיכרונות משמעותיים. בחרתי, בגליון חגיגי זה, לשתף אתכם בכמה טיפים והמלצות, שאספתי במהלך השנים – ובעיקר בשנה האחרונה – ממשפחות רבות אותן אנחנו מלווים. אני מקווה שכל אחד ימצא כאן לפחות רעיון אחד שיתאים לו ולמשפחתו.
תפריט ארוחת חג
גם אם המשפחה תחגוג השנה בנפרד, אפשר לתכנן את תפריט ארוחת החג ביחד. התפריט יכלול מאכלים מסורתיים של המשפחה, וכך שולחן החג של המשפחה בכל מקום בעולם יראה דומה.
סעודה משותפת
הורים מבוגרים שלא יכולים לצאת מהבית, ובגלל קורונה עדיף שלא ישבו עם אנשים רבים – מומלץ להביא להם את מאכלי החג בצהרי היום, לסייע להם לערוך שולחן חג, ולדאוג שלפחות בן משפחה אחד יחגוג עמם בערב.
שירה בציבור
אפשר להכין שירון משותף לכל בני המשפחה החוגגים ברחבי הגלובוס, ולתאם מועד שבו כולם מסבים לשולחן ופותחים זום או שיחת וואצאפ לטובת שירה משותפת ומרגשת.
איחולים לחג
תוכלו לארגן הגרלת שמות של בני המשפחה. כל אחד מגריל באופן רנדומלי שם של בן משפחה לו הוא כותב ברכה לחג. בערב החג שולחים אחד לשני את הברכה, או אם רוצים, אפשר לפתוח קבוצת ברכות לראש השנה שבה כולם יוכלו ליהנות מהקראת הברכות.
מתנה לחג
אחת המתנות שהורים מאוד אוהבים לקבל היא אלבום תמונות עם מילים כתובות ותיאורים שכותבים הילדים והנכדים מחו”ל. אלבום זה נשאר בד”כ בסלון על השולחן, וההורים חוזרים ומעלעלים בו כל השנה וגאים להראות אותו למבקרים בביתם.
ההורים לא לבד בחגים
אפשר לדאוג לתורנות רשומה ומסודרת בין כל בני המשפחה כך שלאורך כל תקופת החגים, כל יום, לפחות בן משפחה אחד יתקשר לשיחה נינוחה עם ההורים (תחליף לביקור). זה שווה המון, וחשוב למניעת תחושת הבדידות שיכולה להתגבר בתקופה זו.
שיהיה לכולנו חג שמח ושנה טובה!
אשמח לתת עוד רעיונות, ולסייע מקרוב לכל מי שחווה בימים אלו קושי בליווי ההורים מרחוק. מענית שלזינגר, בעלים ומנכ”ל חברת מענית קייר – admin@maanit-care.co.il.
אולי תאהבו לקרוא עוד טור על טיפול בהורים בישראל:
https://alondon.net/new-site/אבאמא-קייר/