בצד התחתון של רובע איזלינגטון, קצת מעל הסיטי של לונדון, נמצאת שכונה שהייתה כבר מזמן צריכה להיכנס לפנתאון השכונות המגניבות או המתויירות בלונדון, אבל יש שיגידו שטוב שכך, ושזה מה ששומר עליה להישאר קצת יותר ״מקומית״.
השכונה זכתה לכמה פיצ׳רים מגניבים, בין אם בהרכב אוכלוסייה מגוון, עם בעלי מקצועות חופשיים לצד אמנים צעירים, ויש בה לא מעט חנויות, בתי קפה, מסעדות, ברים ואפילו תעלה פסטורלית, אבל גם כמה בתי קולנוע, קניון גדול, תיאטרון פרינג׳ ומדרחוב צבעוני וכיפי. יש בה גם שוק (סתמי למדי יש להודות) והכל פרוס פחות או יותר לצידי הרחוב הראשי הארוך ועמוס החנויות שלה.
אנג׳ל התחילה את דרכה כמעין צומת כניסה צפון-מזרחית לסיטי העתיקה של לונדון, מעין צומת גלילות או מסובים אם תרצו, ועמדה על דרך עמוסה בסוסים וכרכרות, שהובילו אנשים וסחורות מאזורי הכפר היישר לתוך הסיטי של לונדון. אחד מפונדקי הדרכים (ובהמשך פאב) כונה Angel Inn, ועל שמו בסופו של דבר נקראה השכונה במאה ה-17. אגב, אנג׳ל היא לא השכונה (ותחנת הטיוב) היחידה בלונדון שנקראת על שם פאב, גם Swiss Cottage ו-Elephant & Castle למשל זכו לכבוד הזה.
אז מה עושים באנג׳ל? הנה כמה המלצות:
ההיי סטריט של השכונה – Upper Street הרחוב הראשי של שכונת אנג׳ל, Upper Street, הוא מהרחובות הראשיים הטובים ביותר בלונדון כולה, וכולל בין השאר סניפים רבים של מסעדות וחנויות שתמצאו לרוב בשכונות טרנדיות אחרות, משורדיץ׳ ועד קנזינגטון. על הרחוב תמצאו בין השאר ריכוז של מאפיות בוטיק דוגמת Jolene ו-Pophams, תיאטראות כמו Almeida ו-Little Angle שמציגים הצגות פרינג׳ והפקות עצמאיות של מיטב קבוצות התיאטרון הצעירות בלונדון, ובית הקולנוע Screen on the Green שמציע סרטים אלטרנטיבים לצד הוליוודים, באווירה קהילתית.
ברחוב תמצאו גם מרכזי קניות כמו Islington Square שבו חנויות עיצוב מיוחדות, ואת Angel Central שבו סניפים לרשתות מובילות כמו Muji ויוניקלו. לאורך הרחוב תמצאו המון חנויות עצמאיות איכותיות לעיצוב הבית, ריהוט, בגדי מעצבים, ילדים ועוד ועוד. הרחוב הארוך משתרע מתחנת אנג׳ל ועד לתחנת Highbury & Islington, וכדאי ללכת מתחילתו ועד סופו כדי לקבל תמונה מלאה של השכונה, ולגלות את החנויות והמסעדות שמעטרות אותו. הרחוב מושך אליו גם לא מעט סלבס, ואם תשבו באחד מהפאבים הרבים באזור, אולי תזכו להופעה חיה ספונטנית, כמו שקרה לקהל בר המזל של הפאב Slim Jim’s Liquor Store, שזכו להופעה בהפתעה של סולן גרין דיי.
View this post on Instagram
Duncan Terrace Garden – דנקן טראס גארדן
גינה קהילתית שהוקמה ב-1893, שהפכה אזור חשוך ועגום לגינה ציבורית מקסימה שנעים לשבת ולהירגע בה. אפשר למצוא בה בתי גידול מעשה ידי אדם במטרה לעודד חרקים שונים להשתקע ולתמוך במאזן האקולוגי המאפשר לגינה עצמה להמשיך ולפתח את עצמה במרוצת השנים.
איזלינגטון הוא המחוז עם הכמות הקטנה ביותר של אזורים ירוקים מכל מחוזות לונדון כך שכל אזור ירוק הוא משמעותי ביותר לתושבים בשכונה, ולכן מדובר בפרוייקט חשוב במיוחד. הפרויקט הזה עירב את התושבים בשלבים השונים: משלב התכנון, הבחירות והביצוע, ועד היום הקהילה מעורבת בתחזוקת הגינה. מדובר ב״אי ירוק״ של שלווה באמצע אזור עירוני מאוד, שמהווה מעין ״חוצץ״ בין אזור הרחוב הראשי לבין התעלות הפסטורליות שממזרח לו.
Regent’s Canal – תעלת ריג’נטס
תעלת ריג’נטס שנבנתה בתחילת המאה ה-19 עוברת לאורך צפון מרכז לונדון, וגם בשכונת אנג’ל והיא אלטרנטיבה מצוינת לתמזה, עבור מי שמחפש טיול לצד הנהר. התעלה מקשרת בין תעלת גרנד יוניון לבין נהר התמזה, ועוברת בכמה שכונות מעניינות בלונדון, כשאנג׳ל ביניהם.
בעבר התעלות הושמשו להובלת סחורה, אבל עם המהפכה התעשייתית ופיתוח הרכבות, תעלות כמו ריג’נטס יצאו מכלל שימוש והפכו לתעלות שיט ועגינת סירות, שתוכלו לראות לאורכה. תוכלו לשוטט לאורך התעלה, ואפילו למצוא כמה פאבים, בית קפה, חצר עם גרפיטי ועוד כמה הפתעות.
Canal Lock – מעברים בין מפלסים בתעלה
אחד האתגרים העיקריים שאיתם התמודדו מתכנני התעלות היה להקל על תנועת הסירות במעלה או במורד הרמות השונות של התעלה. הפתרון החדשני לכך היה פיתוח ה”מנעול”. המנגנון הגאוני הזה, שהוא בן מעל 200 שנה, עדיין נמצא בשימוש בתעלות מודרניות. בתוך מערכת המנעולים, השטח הסגור בין השערים מכונה “תא הסכר”. בתעלת ריג’נט באזור אנג’ל תוכלו לראות את הפטנט הזה בפעולה, והוא באמת משהו מיוחד. תקף אתכם רעב? בבית הקפה הצמוד תוכלו לאכול באגט במילוי סי-באס.
Camden Passage – קאמדן פאסג’
אל תתבלבלו עם קמדן טאון, מדובר במדרחוב באנג’ל שאהוב על תושבי השכונה עוד מאז המאה ה-18. שמו נגזר מהפאב Camden Rush שנמצא בפינתו, ויש בו את אחד משווקי העתיקות והאספנים המפורסמים בלונדון (פעיל בימי רביעי, שבת וראשון). חוץ מזה תמצאו שם חנויות בוטיק, בתי קפה, מאפיות, ועוד המון בתי עסק עצמאיים והפתעות. מדובר בפנינה של ממש שמזכירה רובעים עתיקים שכולנו מכירים מערי אירופה. תמצאו בה בין השאר את Egro, מעדניה איטלקית עם סדנאות פיצה מגניבות במיוחד, את בית קפה הוינאי Kipferl, חנות תה וחליטות מגניבה במיוחד, חנות גבינות, דוכני עתיקות ומה לא.
הפאב King’s Head
הפאב בעל השם המקורי משהו, הוא הפאב-תיאטרון העתיק ביותר בלונדון, עוד מתקופת שייקספיר. בימים אלה ממש התיאטרון הצנוע עובר למיקום מרווח יותר, והמופעים אמורים להתחדש ממש בשבועות הקרובים. לפאב יש רישיון להגיש משקאות עד חצות בימי חמישי, שישי ושבת, מה שמושך הרבה מתושבי האזור, כשהרבה מהפאבים נסגרים שעה קודם. מדובר בפאב עתיק יומין (1543!) שאומרים שהנרי השמיני נהג לפקוד בביקורים חשאיים עם מאהבותיו השונות. יפן באנג׳ל אל תפספסו את בית התה היפני המקסים Katsute 100, שיש לו גם חצר קטנה, כפרית ומקסימה. שתו לכם איזו מאצ׳ה או הוג׳יצ׳ה טובה, עם קינוח יפני בצד, ואז תוכלו לבחור מבין לפחות עשרים ברים שונים שפזורים להם לאורךך ה-Upper Street והרחובות היוצאים ממנו. בין אם תבחרו ב-Simmon’s Bar, The Bar with No Name, Flight Club או Homeboy, וזו רק דוגמה, מובטח לכם לילה לונדוני מעניין.
״רעבים בלונדון״ הוא מותג סיורי בוטיק של אוכל, מוזיקה ואמנות רחוב, שמתאים גם למקומיים ומתקדמי לונדון. אפשר לקרוא על הסיורים השונים כאן: www.londonist.co.il/tours
אולי תאהבו לקרוא על עוד סיורים בלונדון:
https://alondon.net/new-site/סיורים-בלונדון-2023/