שלושה בסירה אחת

קול הישראלים בבריטניה

הורידו כאן את הגיליון הדיגיטלי האחרון של מגזין עלונדון

(14/09/23- 19:00)

מחפשים אירועים ישראליים בלונדון ובבריטניה? פתחו את יומן הקהילה!

(04/09/19- 10:10)
חוק ומשפט, ישראלים בלונדון ובבריטניה, תוכן מקדם
11:11 11/11/21

שלושה בסירה אחת

התגרשת או לפני גירושים? דברים שחשוב לדעת על שירותי הרווחה באנגליה

שירותי רווחה לונדון אנגליה בריטניה
הבעל התלונן שהאם לא מסוגלת לטפל בילדים וקיבל נזיפה (אילוסטרציה: Racool_studio/www.freepik.com)

שירותי הרווחה הוקמו כדי לתת עזרה למצבי מצוקה במשפחה. אבל מתי כדאי לפנות אליהם ואיך להשתמש בשירותים שהם מציעים בדרך הטובה ביותר להשגת המטרות שלכם?

קודם כל, חשוב להבין את הגופים השונים שקיימים במערכת ומהווים את שירותי הרווחה. באנגליה קיימים שני גופים: Social Services ו-Cafcass, ובשניהם יש עובדים סוציאליים, אבל תפקידם בהליך הגירושים הוא שונה. ״קפקז״ הוא גוף שמטרתו להעריך את המצב במשפחה במהלך הגירושים ולתת דוח לבית המשפט.

לעומת זאת, ה-Social services נכנסים לתמונה במצבים של אלימות במשפחה בצורות שונות ויכולים לייעץ ולתת הכוונה לפתרון בעיות שונות, כמו במצב של א׳. א׳ עבד שעות רבות כשאשתו נשארה בבית עם הילד. כאשר התגרשו, נקבע שהילד ימשיך לגור עם אמו ושיהיה עם א' כל סופשבוע שני לילות. עם הזמן, הוא ראה שהילד מגיע אליו מוזנח עם בגדים מלוכלכים. הילד סיפר לאביו שאמו יוצאת בלילה ומשאירה אותו ללא השגחה ושהוא נשאר לבד בבית למרות שהיה רק בן 7. המלצתי לא' להתקשר לעובדים הסוציאליים. א' באמת סיפר זאת לעובדת הסוציאלית (ב-social services), שהגיעה לאם כדי לבדוק ואכן מצאה שהתנאים בבית לא מתאימים לילד. א' פתח בהליכי העברת משמורת ואכן הילד עבר לחיות אצל א'.

כדאי לחשוב פעמיים לפני שפונים לשירותי רווחה באנגליה

כאשר יש לכם יסוד להאמין שהילד מוזנח אצל ההורה השני, יש אפשרות לדבר עם העובדים הסוציאליים, והם יפעלו. אבל האם כדאי? קחו בחשבון שכאשר מעורבים שירותי הרווחה מאוד קשה "להוציא אותם מהסיפור". הם לא תמיד מיישמים את הפתרונות שאתם מציעים ולכן כדאי לחשוב פעמיים לפני שאתם פונים אליהם. הערכת המצב שלהם יכולה להיות שונה לחלוטין מהתמונה שהצטיירה לכם והם עלולים לפעמים שלא להעריך מספיק או בצורה לא נכונה את מה שאתם מספרים להם.

לא כל המקרים דומים למקרה של א' ואם הם מקבלים רושם מוטעה, עמדתכם יכולה להיפגע מכך, למשל במקרה של מ'. בעלה של מ' התקשר לעובדים הסוציאליים והתלונן שאינה מסוגלת לטפל בילדים, להאכיל ולהישאר איתם לבד בבית, ושהיא תמיד זקוקה לעזרה. כאשר העובדת הסוציאלית הגיעה, היא גילתה שמ' יותר ממסוגלת לטפל בילדים והאוכל שהילדים אוכלים הוא מזין והם בריאים. הבאנו את זה במהלך המשפט, והשופט נזף בבעל על שימוש שלא לצורך בשירותי הרווחה.

לכן, כדאי תמיד לפנות לעורך דין להערכת מצב לפני שאתם פונים אליהם כדי שיכוון אתכם איך לפנות והאם בכלל כדאי לפנות אליהם במקרה שלכם.

על Cafcass אספר במאמר הבא.


הקליקו כאן לכל הטורים של שלומית גלזר-ג׳ונס – עורכת הדין לענייני משפחה וגירושים בלונדון, אנגליה ובריטניה 

מצאתם טעות?
שלומית גלזר - עו״ד בלונדון ואנגליה

שלומית גלזר-ג'ונס

שלומית גלזר היא בעלת רישיון עריכת דין בישראל (החל מ־2003) ובאנגליה (החל מ־2008), שהתמחתה בדיני משפחה ובתיקי גירושים וילדים. משרדה, Glaser Jones Law, הוקם ב־2013 בשיתוף עם בעלה, פרופ׳ טים ג׳ונס, שצבר ניסיון של למעלה מ־30 שנה בתחום המשפט האנגלי. המשרד מורשה ומוסדר על ידי הרשות הרגולטורית של עורכי הדין באנגליה ובוויילס (SRA).
Glaser Jones Law
96 Kensington High Street, W8 4SG
020-7993-7173
07875-337-350
shlomit@glaserjoneslaw.co.uk
www.glaserjoneslaw.co.uk

* אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי.
*‭ *‬כתבה‭ ‬שיווקית

לכתבות נוספות של שלומית גלזר-ג'ונס
תגיות : אנגליה, בריטניה, גירושים באנגליה, גירושים בבריטניה, גירושין באנגליה, הממלכה המאוחדת, הקהילה הישראלית בלונדון, ישראלים באנגליה, ישראלים בבריטניה, ישראלים בלונדון, לונדון, עובדים סוציאליים באנגליה, עובדים סוציאליים בבריטניה, עובדים סוציאליים בלונדון, עורך דין, עורך דין באנגליה, עורך דין בבריטניה, עורך דין בלונדון, עורך דין גירושים, עורך דין גירושין, עורך דין משפחה, עורך דין משפחה באנגליה, עורך דין שמתמחה בדיני משפחה, עורכת דין באנגליה, עורכת דין בבריטניה, עורכת דין בלונדון, שירותי רווחה באנגליה, שירותי רווחה בבריטניה, שירותי רווחה בלונדון
יכול לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *