שירותי הרווחה בבריטניה במהלך גירושין: חלק 2

קול הישראלים בבריטניה

הורידו כאן את הגיליון הדיגיטלי האחרון של מגזין עלונדון

(14/09/23- 19:00)

מחפשים אירועים ישראליים בלונדון ובבריטניה? פתחו את יומן הקהילה!

(04/09/19- 10:10)
הורות, חוק ומשפט, תוכן מקדם
15:23 04/03/22

שירותי הרווחה בבריטניה במהלך גירושין: חלק 2

כל מה שצריך לדעת על הגוף הבריטי שנקרא ״קאפקז״. טור שני בנושא שירותי הרווחה בבריטניה למי שעומד להתגרש או נמצא בהליך גירושין

גירושים בלונדון אנגליה בריטניה
״ההמלצות של קאפקז הן עבור בית המשפט בבחינת עשרת הדיברות״. אילוסטרציה: freepik - www.freepik.com

בפעם הקודמת שכתבתי על הנושא של שירותי הרווחה בבריטניה, הזכרתי את הגוף הזה שנקרא ״קאפקז״ (Cafcass). אז מהו הגוף הזה, מה יכול לקרות כאשר הוא נכנס לתמונה ואיך להתנהל מולו?

קאפקז הינו גוף ממשלתי שמורכב מעובדים סוציאליים, אולם הוא אינו שייך לשירותי הרווחה. זהו גוף שפועל עצמאית להערכת מצבם של ילדים עבור בית המשפט. הם מתערבים כאשר תיק בנושא הסדרי ראייה נפתח בבית המשפט והשופט זקוק לחוות דעת של גורם חיצוני כדי לייעץ לבית המשפט מה טובת הילד במקרה.

בשלב ראשון, הם יבדקו האם ישנן שאלות של בטיחות. לדוגמה, האם לאחד ההורים יש עבר פלילי, מהם התנאים שהילד חי בהם והאם הוא\היא נמצאים בסכנה כלשהי – נפשית או פיזית – והם יכתבו לבית המשפט מכתב שנקרא safeguarding letter.

רק כאשר יקבל בית המשפט את המכתב הזה עם ההמלצות, ימשיך הלאה עם התיק. לאחר שהוגש הדוח או בשמו האחר מכתב, ישמע השופט את טענות הצדדים ואם יש צורך ימנה את העובד של קאפקז להגיש דוח נוסף שנקרא דוח 7. בדוח זה, ייתן העובד המלצות לבית המשפט לקביעת הסדרי הראייה לאחר שראיין את ההורים והילדים ובדק את רצון הילד, בין השאר.

ישנם מספר דברים שכדאי לזכור אם עובד מטעם קאפקז מונה לעניינכם:

1. ההמלצות של קאפקז הן עבור בית המשפט בבחינת עשרת הדיברות. או במילים אחרות, על פיהם בדרך כלל יקום דבר, ודי קשה להזיז את בית המשפט לקבל עמדה שונה מעמדת קאפקז. לכן, כדאי להתייעץ עם עורך דינכם לפני הפגישה עם קאפקז כדי להתכונן לפגישה. לכל תיק משפטי יש את התנאים שלו ועורך דינכם יכול לייעץ לפי התנאים במקרה שלכם על מנת שתוכלו להציג את העמדה שלכם לקאפקז בצורה הטובה ביותר.

2. העובד הסוציאלי מטעם קאפקז אינו פסיכולוג. הוא\היא יגיעו אליכם כדי לראות את ההתנהלות של הילד איתכם ולהיפך, ולשמוע מה דעתכם על המקרה. כאשר אני אומרת הוא אינו פסיכולוג, אני מתכוונת שהשאלות אינן מכוונות לעזור לכם לפתור בעיות למרות שכך אפשר לחשוב מהתנהגות העובד של קאפקז. לדוגמה, השאלות יכולות להיות מוסוות במסווה של "אני כאן לעזור". אבל חשוב לזכור שהם עוזרים בראש ובראשונה לבית המשפט. לכן, אחזור ואומר שכדאי לבדוק עם עורך דין מה יכולות להיות השאלות ואיך לענות עליהן במצב שלכם.

3. לעולם לא להכפיש את הצד השני. לעיתים קרובות, ישנם כעסים וחוסר צדק או הליכה לקראתכם מהצד השני. גם אם זה המקרה, בית המשפט וקאפקז יסתכלו על המצב והתנהלות הצדדים מזווית של מה שלדעתם יהיה טוב לילד והרבה פעמים תפישה זו לא תואמת את המצב והתגלגלות העניינים כפי שאתם רואים אותה ומה שקרה והם עלולים להתעלם מכך ולבקר אתכם. שוב, עורך הדין שלכם יכול להסביר איך כדי להציג את עמדתכם בצורה הטובה ביותר.

מאחלת לכם הרבה הצלחה!

מצאתם טעות?
שלומית גלזר - עו״ד בלונדון ואנגליה

שלומית גלזר-ג'ונס

שלומית גלזר היא בעלת רישיון עריכת דין בישראל (החל מ־2003) ובאנגליה (החל מ־2008), שהתמחתה בדיני משפחה ובתיקי גירושים וילדים. משרדה, Glaser Jones Law, הוקם ב־2013 בשיתוף עם בעלה, פרופ׳ טים ג׳ונס, שצבר ניסיון של למעלה מ־30 שנה בתחום המשפט האנגלי. המשרד מורשה ומוסדר על ידי הרשות הרגולטורית של עורכי הדין באנגליה ובוויילס (SRA).
Glaser Jones Law
96 Kensington High Street, W8 4SG
020-7993-7173
07875-337-350
shlomit@glaserjoneslaw.co.uk
www.glaserjoneslaw.co.uk

* אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי.
*‭ *‬כתבה‭ ‬שיווקית

לכתבות נוספות של שלומית גלזר-ג'ונס
תגיות : אנגליה, בריטניה, גירושים באנגליה, גירושים בבריטניה, גירושים בלונדון, גירושין באנגליה, גירושין בבריטניה, גירושין בלונדון, חוק ומשפט באנגליה, חוק ומשפט בבריטניה, חוק ומשפט בלונדון, לונדון, עו"ד גירושים, עורך דין גירושים, עורך דין גירושין, עורכת דין באנגליה, עורכת דין בבריטניה, עורכת דין בלונדון, עו״ד באנגליה, עו״ד בבריטניה, עו״ד בלונדון, עו״ד משפחה, שירותי רווחה באנגליה, שירותי רווחה בבריטניה, שירותי רווחה בלונדון
יכול לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *