נפל לי האסימון. אולי שש שנים מאוחר מדי ואולי לא – זהו אסימון שלא יכול היה ליפול אצלי קודם. זה התבשל והיה מסביב כל הזמן. עכשיו הוא התבהר. אנחנו מגיעים לארץ חדשה, לתרבות אחרת, לשפה ולמנהגים שונים. ואנחנו ישראלים. גדלנו בארץ, חווינו את הטוב ואת הרע, את היופי והכיעור, אבל זה שלנו. אנחנו מרגישים שייכים ולא משנה איפה נהיה בעולם ולא משנה לכמה זמן נתנתק – הישראליות טבועה בנו עמוק, חרוטה על האופי שלנו, על האישיות שלנו והיא ברורה כשמש. את זה ידעתי כבר מההתחלה שלנו בלונדון. הבנתי את זה ואני חווה את זה יומיום. שלמה עם זה ואוהבת את זה. אבל, מה עם הילדים שלנו?
הילדים – זה כבר סיפור אחר. הם מגיעים איתנו כשהם קטנים (חלקם אפילו נולדים כאן) והישראליות שלהם כבר לא מובנת מאליה. היא קיימת בבית – כשמדברים עברית, כשבוואטסאפ עם המשפחה בארץ, כשחוגגים חגים וכשנפגשים עם חברים. אבל היא כבר לא שורשית כמו אצלנו. באופן טבעי, הילדים שלנו גדלים לתוך עולם אחר, סופגים תרבות שונה ומעצבים את הזהות שלהם תוך שימוש במציאות אותה הם חווים, שהיא ברובה לא ישראלית.
ואני כהורה, רוצה, מאוד רוצה, שהילדים שלי יהיו ישראלים. למה? כי אלו השורשים שלהם, כי אני אוהבת את הישראליות, כי אני חושבת שיש באופי הישראלי כל כך הרבה דברים טובים, אמיתיים, יצירתיים. זו אנרגיה מסוג אחר ממה שאני רואה כאן – היא מדרבנת, מחוספסת ומחברת ומשפחתית. ואת זה אני רוצה לשמר ולהעצים, כי באמת מאמינה שלא משנה איפה בעולם יבחרו הילדים שלי להיות, הישראליות שבהם תעזור להם, תיתן להם משענת ותמיכה וכלים להתמודד.
ויש לי סוד.
למזלי (וכאן מגיע הקטע של האסימון), בלונדון ישנה מסגרת ששואפת למצות בדיוק את זה – את הצורך לקבל ולנשום ישראליות. מסגרת שנותנת את התמצית המיוחדת הזאת, שכמה טיפות ממנה תעשה אותך (ואת הילדים שלך) ישראלי יותר אסלי – הצופים.
כמו שאני מתחילה לראות את זה, שבט חלוץ, שהוקם בלונדון לפני עשר שנים, צריך להיות הלב של הקהילה הישראלית כאן. הוא נותן את החיבור שכל מי שעושה מעבר מהארץ מחפש עבור הילדים שלו. הוא הדרך לשמר ולזקק את הישראליות הזאת שדיברתי עליה ושכל כך חיונית לדעתי.
ואל תטעו. זו לא עוד מסגרת או חוג שהילדים ידברו בהם עברית וילמדו על החגים. זאת תנועת נוער והיא כל כך הרבה יותר. היא אמורה להעניק לילדים כישורים חברתיים, להחדיר ערכים, לטפח יכולות מנהיגות ולחשוף אותם לחשיבה ישראלית ליצירתיות, להתמודדות עם בעיות וליזמות. ובמיוחד כאן, בצופים יתחדד ההבדל בין חוצפה סתם לחוצפה ישראלית, בין כללי נימוס כללים לערכי חברות עמוקים ובין מצב ייאוש ותחושת הפסד לתכונת הנופל וקם הישראלית.
וגם… הרבה, אבל הרבה כיף ישראלי!
אז עבור אלו שמגיעים ללונדון עכשיו ותוהים מה תעשה החוויה של המעבר לילדים, הצופים ישמרו את הקשר הישראלי ויתנו את האיזון הנדרש.
ועבור אלו שכבר כאן ומרגישים שהישראליות שלהם ושל הילדים שלהם מתמסמסת, הצופים, לדעתי, הם חובה – אם מטעמים ציוניים ואם מתוך הרגשה כי שם יתחדד האופי הישראלי ויתעבו השורשים או יתחדשו הגנים הישראליים. שם הילדים שלכם יקבלו סט של כלים שאנחנו, ה”באמת ישראלים” מכירים כל כך טוב, ומשתמשים ביומיום כמובן מאליו.
הילדים שלכם יקבלו סט של כלים שאנחנו, ה”באמת ישראלים” מכירים כל כך טוב, ומשתמשים ביומיום כמובן מאליו. בתמונות: מבין שלל פעילויות הצופים בלונדון
אז איך חווים את כל זה?
לצופים הישראלים באנגליה יש פעילות שבועית קבועה לקבוצות בגילאי כיתות year 2-13. בנוסף לפעילות השבועית, במהלך השנה יוצאים החניכים לטיולים ולמחנות, ויוזמים אירועים קהילתיים, לדוגמה מסיבות בחגים וטקסי זיכרון. כמו כל תנועת נוער אמיתית, המדריכים הם שכב”גיסטים (נוער מהשכבה הבוגרת). פעילות השבט נתמכת על ידי שינשינים – חבר’ה צעירים מישראל הנמצאים בשנת שירות בלונדון ויחד איתם מרכזת בוגרת אחרי צבא. את הפעילות מלווה גם מערך המתנדבים של הצופים – ראש שבט (הורה בשבט) וקבוצת הורים פעילים. עם רשת ישראלית תומכת כל כך נרחבת, בשילוב של בני נוער איכותיים ומלאי מוטיבציה, נוצר מול החניכים החיבור הכל כך מדהים הזה לישראל ולישראליות.
בשנה שעברה, מול אתגרי הקורונה, הותאמה הפעילות והועברה בחלקה בזום ובסופה במפגשי פנים מול פנים תחת הנחיות הממשלה שאפשרו זאת. האתגרים שהוצבו בפני צוותי ההדרכה היו עצומים ויצרו הזדמנויות וחוויות מיוחדות לכולם.
איזה כיף שהשבט מתחיל את שנת הפעילות החדשה פנים מול פנים בקרוב! הפעילות מתוכננת תחת הנחיות הקורונה שפרסמה הממשלה ותתקיים בקבוצות של עד 15 חניכים. כדי לאפשר פעילות שעומדת בהנחיות ולקיים אותה גם בשעות האור ובחלל החוץ, זמן הפעילות של שבט חלוץ עבר לימי ראשון אחה”צ, בשעות 16:00-18:00. המיקום הוא בפינצ׳לי סנטרל.
לשבט יש גם שלוחת צופיכיף (גילאי כיתות year 2-3), הפועלת בימי חמישי בשעות 17:00-18:30 באזור המפסטד.
אנחנו מזמינים אתכם לבוא ולהתרשם בעצמכם!
כדי להירשם לפעילות, גשו לאתר הצופים בלונדון בקישור www.tzofim-uk.org/register ודרך האתר ניתן גם לפנות אלינו לגבי שאלות והבהרות שונות.
בנוסף, אנחנו מזמינים אתכם לחגוג איתנו את השנה חדשה ופתיחת שנת הפעילות של הצופים באירוע פתיחת שנה – ״המסע למטמון״ משחק כייפי בעיר בו קבוצות של עד שישה משתתפים משחקים בשטח תחת כללי הריחוק החברתי! לפרטים והרשמה: www.tzofim-uk.org/events