למי שלא מכיר, בבריטניה הדרך לקבלת כל טיפול רפואי (לא חירום) מתחילה במרפאה המשפחתית באזור בו אתם גרים. הטיפול – שמחויב רישום מראש במרפאת GP General Practitioner)), הוא חינם לתושבי הממלכה, בין אם תקבלו מענה במרפאה עצמה, או תזדקקו להפניה לרופא מומחה.
ד”ר טל הלביץ, מומחה ברפואת משפחה בבריטניה
נפגשתי לשיחה לבבית עם ד”ר טל הלביץ, מומחה ברפואת משפחה) (GP, כדי להבין את היתרונות בשירות החדש שהוא מציע. ד”ר הלביץ סיים את לימודי בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, ובהמשך את תכנית ההתמחות ברפואת משפחה של מכבי באזור המרכז. בתום ההתמחות, לפני כ־ 18 שנה, עבר ללונדון, עם רעייתו עליסה, מומחית בייעוץ אסטרטגי ודוברות. לזוג יש שלושה ילדים.
“כשהגעתי מצאתי את עצמי מהר מאוד עובד כ־ GP במערכת הציבורית”, מספר ד”ר הלביץ, “זו המקבילה של מומחה ברפואת משפחה בארץ. עבדתי כשותף במרפאה גדולה בצפון לונדון במשך שנים רבות, ולאח־ רונה החלטתי לפתוח מרפאה פרטית ,(The Medical Space) בה אני נותן שירות אישי ומקצועי מתוך זיהוי מצוקה בציבור, ומתוך הבנה של הקושי למצוא תור זמין אצל רופא משפחה כרגע.
“השירות זמין ונוח לכולם, כולל לאנשים שאולי אין להם ביטוח פרטי. השירות שאני מציע מאפשר גישה באותו יום לרופא”, הוא מסביר, “עם חוויית משתמש נוחה, טובה וזמינה לקביעת תור, בין אם זה בטלפון, באימייל, אונליין, או בווטסאפ. בפגישה אני נותן ייעוץ וגם טיפול, ואם יש צורך – הפניה לבדיקות נוספות, או למומחה.
רפואה פרטית בלונדון
המערכת הציבורית פה כרגע בעומס מאוד משמעותי, אבל לא צריך לעזוב את הרפואה הציבורית כדי לבוא אליי. אני זמין כשצריך עזרה, ואני עובד בשיתוף פעולה עם רופא המשפחה הכללי, למקרה שהמטופל רוצה לחזור להמשך טיפול בבעיה דרך ה־ GP שלו ב־ .”NHS ד”ר הלביץ מדגיש את היתרונות שהוא מציע לא רק בזמינות אלא גם בתקשורת בעברית, שנוחה לרבים מקוראי עלונדון. “אני אמנם רופא ישראלי, עם הרבה מאוד שנות ניסיון במערכת הציבורית בבריטניה, אבל גם מכיר את מערכת הרפואה שיש לנו בארץ, ואני מבין את הקושי התרבותי שיש לאנשים שמגיעים לפה, ומנסים להבין את השונות בין שתי המערכות. לפעמים אני יכול לעזור לאנשים לנתב את עצמם – בין אם במערכת הציבורית או הפרטית – ולקבל טיפול מתאים למצבם הרפואי. אם יש צורך בקשר עם רופאים בישראל בשל מצב רפואי קודם אני יכול לעשות את זה בשמחה.
“השירות שאני מציע הוא לא רק לישראלים, אבל כמובן שיש לי בלב פינה מאוד חמה כלפיהם. מאוד נחמד לטפל בישראלים ולדבר בעברית, במיוחד אם הם רק הגיעו לפה ולא מכירים את המערכת. היכולת לתקשר בעברית ולהסביר את עצמך, לבטא את הסימפטומים או את החששות שלך בשפת האם, מאוד משמעותית למטופל. בנוסף, מתוך היכרות רבת שנים בתוך המערכת הציבורית אני יכול להסביר לציבור הישראלי איך היא עובדת. בעברי המקצועי שימשתי במשך מספר שנים בתפקיד בכיר בהנהלה הרפואית של מחוז בארנט, כך שאני יודע איך העניינים עובדים מבחוץ ומבפנים. אני יכול לייעץ איך לנווט בנבכי המערכת הציבורית בצורה המיטבית, ואת היכולת הזאת אני מנגיש למטופלים; מה כדאי להגיד ואיך כדאי לפעול. אני יכול גם להפנות אותם לרופאים שאני מכיר, או ממליץ על מקצועיותם בתחום מסוים. במערכת הפרטית אפשר לבחור איזה מומחה שאתה רוצה והזמינות בדרך כלל די גבוהה”.
ניתן לשוחח גם בווידאו או טלפוני
השירות הפרטי שמציע ד”ר הלביץ (במקביל לעבודתו ב-NHS), הוא שירות חדש שהתחיל לפני כמה חודשים. יש לו כרגע אפשרות לקבלת קהל בביה”ח הפרטי בסנט ג’ונס ווד (St John & St Elizabeth Hospital) פעמים בשבוע בשעות הערב, ובקרוב יינתן במרפאה נוספת במרכז פינצ’לי בשאר השבוע.
“היתרון בפגישה פרטית עם רופא משפחה היא שהזמן שמוקצב לך תלוי בצרכים הרפואיים”, מסביר ד”ר הלביץ. “כשאתם מגיעים למרפאה ציבורית הזמן שמוקצב הוא 10 דקות, ומספיק בד”כ לשיחה על בעיה אחת, שלא תמיד מאפשרת גישה הוליסטית. אני מטפל בכל הגילאים, החל בתינוקות ועד לזקנים. ואולי זה היופי בזה בין אם בישראל או בבריטניה, שאתה רואה את המטופל כחלק מהמשפחה, כחלק מהקהילה, ויכול ללוות אותו לאורך שנים. לצערי, בגלל המחסור בתורים זמינים במרפאה הציבורית, לא תמיד תוכלו לראות את אותו הרופא – במיוחד במרפאות גדולות עם יותר רופאים ואחיות, הסבירות היא שתקבלו בכל פעם רופא אחר”.
ניתן לשוחח עם ד”ר הלביץ גם בווידאו או טלפונית, אך הוא מדגיש שיש חשיבות למפגש פנים מול פנים, ומעדיף שהתור הראשוני יהיה כזה. “אני חושב שבמפגש אישי קיים מרכיב טיפולי משמעותי, הן למטופל והן לרופא המטפל”, הוא מדגיש.
ליצירת קשר:
The Medical Space Dr Tal Helbitz
בווטסאפ (שיחה או טקסט): 020-33693769
info@themedicalspace.co.uk
www.themedicalspace.co.uk