בעקבות הזעזוע של מתקפת הטרור ב7- באוקטובר, התגייסתי לעבודת התנדבות אינטנסיבית למען ההסברה
הישראלית. כישראלית החיה בלונדון, ארט דיירקטורית ואמנית, העוסקת בתחום הפרסום, לא יכולתי להישאר אדישה, במיוחד לאור עליית האנטישמיות החדה בזירת המדיה החברתית ובין הקולגות שלי מתחום האמנות.
בתחילת אוקטובר הובלתי קמפיין שלטי חוצות גלובלי, הקורא להחזרתם של החטופים, בשיתוף קבוצה מדהימה של מתנדבים מלונדון, ישראל וארה”ב. בניהם: שירונה פרתם – יזמת סטארט אפ, רועי כהן- מנהל קריאייטיב בכיר שעובד באמזון, ציפי רוזנבלום- יזמית תוכן ויוצרת וטמיר אהרוני – אנימטור בוגר ה-RCA. ב19- באוקטובר, בלב טיים סקוור בניו יורק, במהלך עצרת תמיכה בישראל הקמפיין הוצג על יותר מ15 מסכים בטיים סקוור בו זמנית.
אחרי שסיימנו את הפרויקט הרגשתי שאני חייבת להמשיך בעשיית ההסברה… ולכן שמחתי כשדניאל אופק, יזמת הייטק ויזמת חברתית, מייסדת Angle פנתה אליי על מנת לשתף פעולה בקמפיין מחאה כנגד ארגון הנשים של האו״ם.
יחד עם דניאל ורועי, נטאלי ליבסקי- מומחית לאסטרטגיה ושיווק, אלעד בעדני-ארט דיירטוק וקריאטיב, ואסקף
אברהם- צלם להקת בת-שבע ועוד אנשים מוכשרים, יצרנו קמפיין מחאתי כנגד התנהלות הארגון והעוול הנורא
שנעשה לנשים ונערות במתקפת הטרור אשר הוכפל והתעצם על ידי ההתעלמות של ארגון הנשים של האו”ם, שלא גינה את הטבח, האונס וההתעללות.
המטרה של הקמפיין היא, להשמיע את זעקתן של הנשים שאינן מסוגלות להשמיע את קולן עוד. ובנוסף שליחת מסר מחזק לנשים יהודיות בישראל ובעולם כולו. מסר של איחוד ואחוות נשים, יחד אנחנו קול חזק שאי אפשר להתעלם ממנו.
את השפה החזותית גיבשתי בהשראת, האמנית ברברה קרוגר הידועה בשפת המחאה הנוקבת של עבודותיה ובין השאר במסרים פמיניסטים. את סגנון צילומי הוידאו בקמפיין אני מגדירה כ- ׳סטילס נושם׳ וידאו כמעט סטטי שמכיל בתוכו שתיקה רועמת. המחשבה מאחורי הבחירה הצבעונית היתה לייצר הבדלה מקמפיינים רבים של התקופה שמשתמשים בעיקר בשחור לבן ואדום אבל להישאר בצבעי מחאה חמים חזקים התואמים את הנושא הקשה בו אנו עוסקים.
בנוסף לשפה החזותית, לקמפיין עוד שני מרכיבים חשובים. האחד הוא יצירת ההאש טאג
jew_A_UR_Unless_MeToo הקושר את הקמפיין לתנועת ה-too me העולמית ושם דגש על הפן האנטישמי
שעולה מהשתיקה הסלקטיבית. ההאש טאג הפך במהרה לויראלי ואני שמחה לראות שגם קמפיינים אחרים שעוסקים בנושא משתשמים בו. המרכיב השני הוא השימוש במשחק המילים על שמו של הארגון, UN.
UN Believable UN Justified, UN Forgivable.
הפרויקט תפץ תאוצה ויראלית והביא ל200 אלף חתימות על העצומה בפחות מ48 שעות.
לפרויקט הצטלמו נשים עם קשר ישיר לארועים כדוגמה למעיין צין ששני בנותיה נחפטו לעזה, כמו כן נשות תקשורת, שחקניות, נשות הייטק כגון: יובל שרף, אשרת קטלר, נלי תגר ועוד רבות.
הקמפיין מתרחב ופונה לקהילה בינלאומית, עם שילטי חוצות דיגטלים מול בינין האום בניו-יורק ובקרוב בטיימס
סקוור. לקראת מחר, יום המאבק הבין-לאומי באלימות כלפי נשים של הא״ום, חשוב להזכיר להן שוב ושוב שאין שום תרוץ לשתיקה שלהם.
לירון קרול היא ארט דיירקטורית ואמנית עם מעל 20 שנה של ניסיון. קרול עבדה בסוכנויות מובילות בעולם עבור
מותגי ענק כגון ה-ביביסי, פורש ופייסבוק. קרול היא אמנית זוכת פרסים בתחום הצילום והוידאו ארט, עבודותיה הוצגו בגלריות רחבי העולם והוצאות לאור בינלאומיות.
קרדיט לתמונה ראשית: אסקף אברהם.
Liron Kroll
Insta: @lironkroll
www.lironkroll.com
liron@lironkroll.com