יצא פסק דין נגדי: מה לעשות?!

קול הישראלים בבריטניה

הורידו כאן את הגיליון הדיגיטלי האחרון של מגזין עלונדון

(28/04/23- 00:01)

מחפשים אירועים ישראליים בלונדון ובבריטניה? פתחו את יומן הקהילה!

(04/09/19- 10:10)
חוק ומשפט, תוכן מקדם
06:00 27/07/21

יצא פסק דין נגדי: מה לעשות?!

מה קורה כשהליכי משפט מסתיימים, אבל הפתרון לבעיה הוא לא מספיק טוב? כל מה שרציתם לדעת על ערעור לבית המשפט באנגליה

ערעור על פסק דין והחלטת שופט בבית משפט באנגליה, לונדון, בריטניה
בית המשפט פסק נגדכם? עדיין אפשר לערער. אילוסטרציה: freepik.com

הליכים משפטיים הם לא דבר נעים, אבל כאשר מסתיימים לשביעות רצון או עם צו "שאפשר לחיות איתו", ניתן בדרך כלל להירגע ולהמשיך בשגרת החיים. אולם, יש לעיתים מצבים שבהם המצב הוא אחר: מצב שבו ההליכים הסתיימו באופן שלא נותן פתרון מספיק טוב לבעיה. למצב כזה לפעמים נולד פתרון הערעור. ערעור הינו דרך לומר לבית המשפט: ״אני לא מסכים עם ההחלטה ואני רוצה שתבדוק מחדש ואולי אז תגיע להחלטה אחרת״.

אז איך עושים את זה?

החוק קובע שערעור ניתן להגיש על בסיס טעות של בית המשפט בפירוש או התעלמות מהחוק או מהפסיקה, או מעובדה מהותית. כדי שניתן יהיה להגיש ערעור, יש לבקש רשות מבית המשפט שנתן את הפסיקה. רצוי לבקש זאת בדיון עצמו לאחר שהשופט קרא את ההחלטה. חשוב מאוד לבדוק האם יש בסיס להגשת הערעור. הגשת ערעור ללא בסיס מוצדק עלולה לגרור הוצאות אם תדחה.

אם לא ביקשתם להגיש ערעור בדיון, יש להגיש בקשת רשות לערער ולהסביר למה צריך לאפשר לכם לערער וזאת בתוך 21 יום ממתן ההחלטה. לאחר מכן, יש לכם 14 יום להגיש טיעונים מלאים. אי-עמידה בזמנים עלולה לגרום לסירוב לערעור, ולכן חשוב להחליט מהר האם אתם מעוניינים לערער או לא לאחר קבלת ההחלטה.

מה קרה כשאשתו של א׳ הגישה בקשה להוציא את הילדים מאנגליה?

בינתיים – עד כמה שקשה – אבל עד קביעת בית המשפט בערעור יש חובה למלא אחר הצו. ישנה אופציה, כאשר מגישים בקשת רשות לערער בקשה לצו זמני, לעיכוב הליכים עד שישמע הערעור. זה כדי למנוע נזק שעלול לקרות אם תמלאו אחר הצו.

דוגמה לכך היא מקרה שקרה לא׳. אשתו של א׳ הגישה בקשה להוצאת הילדים מאנגליה. בית המשפט פסק שהילדים יכולים לצאת, ובאותו יום של הדיון במקרה נודע לא׳ כי אשתו קנתה כרטיסים לישראל. הגשנו בקשה לצו זמני שמחייב את האישה באופן זמני להישאר באנגליה עד בירור הליכי הערעור, מכיוון שאם תצא מאנגליה, יגרם נזק כי יהיה קשה מאוד להחזיר את הילדים.

דוגמה נוספת היא במקרה של ש׳. במקרה זה, בית המשפט הוציא צו שש׳ צריכה למצוא מקום מגורים חדש ולמכור את הדירה של בני הזוג. הייתה סיבה טובה במקרה הזה לערער וביקשנו לעכב את ביצוע הצו, משום שלאחר שתימכר הדירה לא ניתן יהיה להחזיר את המצב לקדמותו ולאפשר לה ולילדים להישאר באותה דירה.

לא בכל מקרה ניתן להגיש ערעור. חשוב לזכור שאי-הסכמה לכשעצמה עם בית המשפט אינה בסיס מספק לערעור, ועל מנת לקבוע אם יש או אין – כדאי להתייעץ עם עורך דין מומחה בנושא.


אולי תאהבו לקרוא עוד כתבה על בתי משפט באנגליה:

דיון משפטי באנגליה: מה באמת קורה שם?

אתר של ממשלת בריטניה על חוק ומשפט בבריטניה.

מצאתם טעות?
שלומית גלזר - עו״ד בלונדון ואנגליה

שלומית גלזר-ג'ונס

שלומית גלזר היא בעלת רישיון עריכת דין בישראל (החל מ־2003) ובאנגליה (החל מ־2008), שהתמחתה בדיני משפחה ובתיקי גירושים וילדים. משרדה, Glaser Jones Law, הוקם ב־2013 בשיתוף עם בעלה, פרופ׳ טים ג׳ונס, שצבר ניסיון של למעלה מ־30 שנה בתחום המשפט האנגלי. המשרד מורשה ומוסדר על ידי הרשות הרגולטורית של עורכי הדין באנגליה ובוויילס (SRA).
Glaser Jones Law
96 Kensington High Street, W8 4SG
020-7993-7173
07875-337-350
shlomit@glaserjoneslaw.co.uk
www.glaserjoneslaw.co.uk

* אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי.
*‭ *‬כתבה‭ ‬שיווקית

לכתבות נוספות של שלומית גלזר-ג'ונס
תגיות : אנגליה, בריטניה, בתי משפט באנגליה, חוקים באנגליה, לונדון, משפט באנגליה, עורכת דין באנגליה, עורכת דין בבריטניה, עורכת דין בלונדון, עו״ד באנגליה, עו״ד בבריטניה, עו״ד בלונדון, ערעור על החלטת בית משפט, ערעור על החלטת בית משפט באנגליה, שופט באנגליה
יכול לעניין אותך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *