בחיים משותפים יש ציפייה לתמיכה בין בני הזוג. לפעמים יש אפילו תלות, שבה מסתמכים על השני שיהיה שם בשבילך. אולם, ישנם סוגים אחרים של תלות, שיכולים להטות את הכף במאזן התפקידים במערכת היחסים וליצור לחץ. לרוב, זו לא סיבה עיקרית לגירושים, אך הלחץ לא עוזר. פתאום השני לא נמצא שם בשבילך ויש מצב חדש שצריך להתרגל אליו, ואין על מי לסמוך. מכיוון שהחוק מתחשב בתמיכה קיימת בבן הזוג (בתשלומי מזונות, לדוגמה), חשוב לדעת מה כדאי לעשות, כדי שלא ליצור לחץ או פגיעה מיותרת, שיקשו על יציאה קלה יותר ממערכת היחסים.
אז איך עושים את זה?
טיפ ראשון
שמרו על מי שאתם, למרות שאתם במערכת יחסים. כשאדם לא מוותר על ה”אני” של עצמו ושומר על עצמאות כספית ומנטלית (כמו כספים ותחביבים שהיו לכם לפני הנישואים), זה יהיה יותר קל להתרגל לפרידה ולחיים ללא בן/ת זוג.
טיפ שני
הגדירו את רצונכם וציפיותיכם מבני זוגכם לפני שאתם נישאים. נסו לדבר על מה אתם מתכוננים לעשות ביחד ולחוד. למשל, דונו על הנושא של שמירת חשבונות נפרדים או פתיחת חשבון משותף. קבלו גם ייעוץ משפטי לגבי המשמעות הכלכלית של כל תסריט כזה. חשוב לדעת איך החיים המשותפים ישפיעו על עתידכם המשותף. שקלו בחיוב עריכת הסכם ממון. הרבה אנשים פוחדים מההסכם הזה מתוך אמונה שהוא שם מקלות בגלגלי האהבה. למעשה, אין קשר. הסכם זה מגדיר את עצמאותכם הכלכלית במקרה של פרידה, ותו לא. הוא שומר על נכסיכם ומונע את הפחד מלעזוב קשר שקשה לכם להיות בו או שכבר לא ניתן לתקן בו את הפגמים.
אם התחתנתם ללא הסכם ממון – חתמו על הסכם במהלך הנישואים. הסכם כזה נושא אופי משפטי של חוזה בדומה להסכם ממון ובית המשפט ייקח אותו בחשבון במהלך דיונים על חלוקת רכוש.
ישנם מקרים רבים של בן זוג שתלוי כלכלית בבן זוגו. לדוגמה, נשים שהלכו אחרי בעליהן לחיות בבריטניה (או להפך), ובעקבות זאת ויתרו על קריירה משלהן. במהלך השנים, נשים כאלה מצאו את עצמן במצב של פרידה מבן הזוג, עם ילדים ובלי מקורות מחייה. הגדרה של מה צריך לקרות אם מוותרים על קריירה כדי להיות בבית ולגדל ילדים היא חשובה על מנת להימנע ממצב כזה.
טיפ שלישי
אל תפחדו לקבל החלטות לבד. לאחר שנים של זוגיות, קבלת החלטות משותפת הופכת להיות למצב אוטומטי. כשנפרדים, קשה לעכל את העובדה שצריך לקבל החלטות לבד וזה לא קל גם לראות את הצד החיובי בעניין. זכרו שלא נולדתם עם בני זוגכם ושהיו לכם חיים לפני. אתם אנשים אינטיליגנטים ולאחר התייעצות עם אנשי מקצוע לגבי שאלות (שטבעי שיש) – אתם יכולים לעשות את זה! חשוב שתזכרו שהאינטרסים שלכם עלולים להיות שונים משל בן זוגכם עכשיו. נסו למצוא את שביל הזהב – בין שמירה על האינטרסים שלכם והימנעות מפגיעה בבן זוגכם.
כמו שקרה במדיתנו, היה קשה להתחיל לבד, אבל מתוך הקשיים והמלחמות יצאנו חזקים ומצליחים לתרום רבות לעולם.
חג עצמאות שמח מכולנו במשרד עורכי הדין גלזר-ג’ונס!