הכתבה, שאותה סיכמנו עבורכם במדור אקטואליה, אפילו לא ציינה את שמה. בעיתון הסאן התפרסמה ידיעה יבשה על התאבדותה בסוף דצמבר, וייתכן שבשל התאריך היא התחמקה מציפורני העיתונות, שרק עכשיו חושפת את מסכת ההאשמות.
כל מי שעבד מול משרד התיירות בארבע השנים האחרונות הכיר את מליסה ראמסדן. בחורה נעימה, נאה ומקצועית. היא גם הייתה אשת הקשר שלנו במערכת עלונדון. מה באמת קרה בין חדרי הלשכה לא נדע. גם לא נוכל לקשור בוודאות את התאבדותה למערכת היחסים העכורה שלה עם מנהל הלשכה בלונדון, רפי שלו. אבל עצוב לנו מאוד לשמוע שלא הייתה התייחסות רצינית בארץ לתלונותיה, כפי שטוענים בנציבות שירות המדינה, ושלא ידענו מוקדם יותר על מצוקתה. יהי זכרה ברוך.
המוח היהודי ממציא לנו פטנטים. לא תמיד כשרים לחלוטין. רשת הבי.בי.סי שידרה בחודש שעבר תחקיר על נצלני פרצה בחוק המאפשרת המרת רישיון נהיגה הונג-קונגי לבריטי מבלי לעבור טסט. מה הקשר המלוכסן? ובכן, זה לא איפה אתה גר, זה איפה גרים החברים שלך. פה מסתתרת התשובה. ואם הם לא חברים אז תמורת 500-700 פאונד הם ישכירו לך כתובת… בסין. רישיון להרוג בשבילו.
שבוע האפרטהייד העולמי שולח פעילים אנטי-ישראלים רבים לתעמולה מאסיבית בקמפוסים הבריטיים. כנגד, מנסים קומץ סטודנטים וישראלית אחת, שהתפרסמה בשל המחאה החברתית בארץ, לספר להם שישראל היא לא מה שהם שומעים, או רואים במקרה של ה-LSE. דפני ליף, בגובה העין, הסבירה על מחאת האוהלים. גם השגריר התרשם לטובה. פרצופה של המדינה.
ואם משווים את ישראל לבריטניה, הרי שבסדרת כתבות שמתחילה בגיליון זה, אנחנו מחפשים את השווה, השונה ומה שביניהם בתחומים שונים. הפעם טיפלנו בנושא הריון ולידה.
ואי אפשר בלי פורים. אפילו רשת גייל’ס מייצרת אוזני המן טעימים במיוחד לקראת החג. על גייל’ס כבר שמעתם? הם נמצאים בדכ בשכונות היוקרה. גם מאחורי המותג המצליח והמאפייה הנקראת דה ברד פקטורי יש מוח ישראלי.
גיליון זה משופע בטורים ורעיונות לבילויים ברחבי העיר. פנו למדריך, למדור התרבות והצעות לטיול בעקבות דיקנס. ולקינוח, תשמעו מה יש לאבי מלר לספר על ההתנהגות השערוריית של קרלוס טבס וג’ון טרי וגם אם אתם לא חובבי ספורט, אתם מוזמנים לקרוא את הפסקה הראשונה שתעלה על פניכם חיוך קל. כיאה לגיליון פורים. וגם מילון מיוחד לדוברי עבריש.
קריאה מהנה (תרתי משמע, גם של המגילה).