צעירים לא תמיד יודעים מה יעשו כשיהיו גדולים, אבל כבר בגיל 14 שלומית גלזר־ג׳ונס הייתה בטוחה שהיא רוצה להיות עורכת דין! היא גרה בתל אביב יחד עם אימה, בדירה מוגנת בשכר דירה, ובשנות ה־80׳ הפכה הקרקע ליקרה. אז בעל הבית ניסה להוציא אותן, מבלי לבחול באמצעים משפטיים. אימה הפסידה במשפט, מכיוון שעורך הדין שייצג אותה בהתנדבות, התרשל. ״כשראיתי את אימא שלי בוכה ובעל הבית צוחק, הבטחתי לה שיום אחד אהיה עורכת דין ושהיא לא תצטרך לחיות בתנאים קשים של חוסר הגנה משפטית״, נזכרת שלומית. 15 שנה מאוחר יותר, זה באמת קרה והיא לא מצטערת לרגע על הבחירה: ״הסיפוק מהעובדה שההשקעה שלי משפרת חיים של אנשים, מראה לי שבחרתי במקצוע הנכון״.
ב־1998 למדה משפטים בישראל, שם פגשה את בעלה לעתיד. אחרי התמחות וקבלת רישיון עריכת דין בארץ, הם עברו לבריטניה ואת הרישיון לעריכת דין באנגליה היא קיבלה ב־2008. לאחר שעבדה במשרד אנגלי לדיני משפחה, פתחה את משרדה ב־2013 בקנסינגטון. ״בחרתי את המיקום הזה מכיוון שהוא נותן אווירה ביתית יותר מאשר משרדים בסיטי. חשוב לי שלקוחות ירגישו בנוח״.
איך נראה סדר היום שלך?
״אם אני לא בבית המשפט, אני מדברת עם לקוחות או נפגשת איתם במשרד. עבודה בדיני משפחה כוללת לעיתים הפתעות שדורשות מענה מיידי. הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי עובדת עד מאוחר, אבל זה מה יש״.
באיזה תחום את מתמחה?
״אני מתמחה בדיני משפחה וכל מה שעולה מההליך הפורמלי של הגירושין או הפרידה; חלוקת כספים ורכוש, הסדרי ראייה בין ילדים להורה, מקרים שבהם אחד מבני הזוג מעוניין לקחת את הילדים איתו לארץ אחרת וכדומה״.
אילו תכונות לדעתך נדרשות להצלחה בתחום?
״אכפתיות ויכולת לתקשר טוב עם הזולת. עו״ד טוב לדיני משפחה חייב שיהיו לו תכונות של פסיכולוג. אם מבינים למה אנשים מתנהגים בצורה מסוימת, ניתן לתכנן אסטרטגיה וליצור פתרונות עבור הלקוח״.
אמנות המשפט
בנוסף לתשוקה הגדולה שלה לעולם המשפטים, שלומית אוהבת מוזיקה קלאסית ומנגנת על פסנתר, רוקדת פלמנקו, לומדת שפות ומבקרת בגלריות ומוזיאונים (כשאפשר), ואף סיימה תואר בתולדות האמנות.
מהו ה”אני מאמין שלך”?
״כסף זה לא הכל. אבל אכפתיות, עבודה קשה על תיק של לקוחות, נאמנות לו, ולהיות שם ברגעים קשים בשבילוה – שווה זהב. תמיד להגיד את האמת ללקוח, אפילו אם היא קשה. אם אני מאמינה שאין לאן ללכת עם התיק, אני אגיד ללקוחות את זה ואחסוך להם כסף. אם הלקוחות ירגישו שהם בידיים טובות – עשיתי הרבה״.
מי הקהל שפונה אליך?
״הקהל שלי מורכב מלקוחות עם קשר לישראל, לאנגליה או לשתי המדינות: ישראלים שחיים כאן ונקלעו למצב של פרידה, שהופך קשה יותר בשל הניתוק מישראל. או ישראלים שנישאו לאנגלים ומעוניינים לחזור לישראל עם הילדים בעקבות פרידה, או להסדיר בעיות כלכליות עם מי שחי באנגליה. לאחרונה קיבל המשרד כתב מינוי ממשרד המשפטים לעזרה לישראלים באכיפת פסקי דין ישראליים באנגליה בנושא מזונות ילדים. אנחנו עוזרים למשרד המשפטים בטיפול בתיקים של חייבים ישראלים שנעלמו לאנגליה ומסרבים לשלם מזונות. בנוסף, יש לנו עורכי דין בישראל שמייצגים בארץ בתחום דיני המשפחה ואכיפת פסיקה אנגלית״.
מהם היתרונות שלך בתחום?
״מכיוון שעבדתי בארץ, אני מבינה את האינטראקציה בין המשפט הישראלי והאנגלי. אותה בעיה יכולה להיפתר לעיתים באנגליה הרבה יותר מהר ולטובת הלקוח מאשר בישראל, והפוך. כאשר יודעים את החוק בשתי המדינות, ניתן ליצור אסטרטגיה טובה שמותאמת לאנשים בשתי המדינות״.
* צרו קשר עם שלומית גלזר־ג׳ונס באימייל: shlomit@glaserjoneslaw.co.uk
הכתבה הזו פורסמה במגזין המודפס של עלונדון. הורידו כאן את הגיליון הדיגיטלי >>> https://alondon.net/new-site/מגזין-עלונדון-המהדורה-הדיגיטלית/