מה שונה במופע החדש
שחר: המופע הזה שונה מהרבה סיבות והכל מרגש ומלחיץ כמו בהתחלה. אולי אפילו יותר. לפני מספר חודשים, החלטנו ליצור קהילה של שחקנים תחת קורת הגג של ‘הקברט היהודי’ כחלק מתהליך היצירה לקראת המופע הקרוב. הבנו שמה שיש לנו במתכונת הנוכחית, מוצלח ככל שיהיה, לא מספיק לנו. לכן החלטנו להפוך את הקברט לבית ולעבוד עם שחקנים קבועים, שחולקים איתנו תשוקה דומה לתיאטרון ולקהילה
דיוויד: היה לנו מאוד חשוב ליצור מרחב, שבו שחקנים יוכלו להתנסות ביצירה בסביבה תומכת. במהותו, עולם אומנויות הבמה הוא עולם חברתי וקהילתי. אך בעיר עצומה כמו לונדון, הניכור נותן את אותותיו גם בו.
שחר: כישראלים (ואולי כיהודים) אנחנו נוטים להיות מאוד קהילתיים. תמיד חשתי צורך בחיי קהילה, ומגיל צעיר הבנתי שלקהילה יש כוח, וכך הרגיש גם דיוויד. כסטודנט לקחתי חלק ב”קהילת קצי”ר” – קבוצת צעירים שהתנהלה כקהילה ושנפגשה אחת לשבוע לארוחת שישי וללימוד משותף. זה היה שילוב של חברות, אידיאולוגיה ופעילות התנדבותית אינטנסיבית משותפת, שעיקרה לעזור לנוער בסיכון בשכונה לרכוש השכלה (בגרות) בהצלחה, וכן להעלות את שיעור הגיוס לצה”ל. מאז, הקהילה התפזרה ואני עברתי ללמוד ולחיות בלונדון. אבל הצורך בקהילה עודנו נשאר.
דיוויד: בנוסף לפן האישי, בעיניי תחושת קהילה היא בלתי נפרדת מיצירה. יצירה היא צורת תקשורת. מה שיש לנו לומר קשור באופן מהותי למי שאנחנו מתקשרים איתו. קהילה היא מה שהופכת יצירה לרלוונטית, מורכבת וספציפית. בנוסף, יש כוח בקבוצה. כולנו מכירים את הדוגמה של תיאטרון הבימה ואיך הוא הוקם. יש גם דוגמאות מודרניות יותר, כמו תיאטרון החאן, קבוצת התיאטרון הירושלמי, ציפורל’ה… כשיוצרים מתוך עושר של פרספקטיבות שונות, היצירה נעשית עשירה יותר, מעניינת יותר ונועזת יותר.
שחר: וכך יצרנו מסגרת שבה, בדומה לקהילה בקרית היובל, גם קבוצת השחקנים של הקברט נפגשה בכל יום שישי לשיחה מפרה על הנושא שעליו אנחנו מתמקדים בהפקה הנוכחית – אהבה. כל אחד מאיתנו שיתף מההתנסויות שלו ושל חבריו, וביחד חשפנו רשת מורכבת של רגשות ואינספור סיפורים לא קונבנציונליים של אהבה – התלבטויות ותהליך גילוי עצמי של נטייה מינית, מערכות יחסים פתוחות, משברי אמונה או אפילו התנסויות בצדדים הפחות מוכרים של המיניות.
איך מחליטים מה ייכנס לעלילה של המחזמר
דיוויד: המפגשים השבועיים הפכו ליותר יצירתיים ונכנסנו לעבודת דמויות, סצנות, אימפרוביזציה ועוד. מתוך הדמויות והמניעים שלהן נוצר סיפור, שבאמצעותו אנחנו כקהל עוברים תהליך יחד עם הדמויות.
שחר: בעצם יצא שזיקקנו את הסיפורים שהכי עניינו אותנו – אלה שהרגשנו שמקבלים פחות ייצוג בתיאטרון ובשיח הציבורי.
דיוויד: כמעט כל הדמויות מכילות אלמנטים אוטוביוגרפיים. הדמויות עצמן אינן מבוססות על אנשים ספציפיים, אבל השאלות שהן מתמודדות איתן הן שאלות שכולנו מאוד מחוברים אליהן אישית. הדמות של ברכה, לדוגמה; אני גדלתי במסגרת דתית ומאוד רציתי לתאר בצורה כנה את ההתמודדות של מישהי עם אהבה עזה לאלוהים מחד, וקושי אמיתי לחיות על פי האמונה האורתודוקסית מאידך. ברכה היא לא דמות “אמיתית”. אבל אני מכיר הרבה מאוד אנשים ונשים כמו ברכה, ורציתי להביא לבמה את הסיפור שלהם ושלהן.
שחר: בדומה לנו, השחקנים, גם הדמויות מוקפות בקהילה המקומית בשכונה שלהם, שבה אנחנו רואים אותם חווים, מתרגשים וגדלים יחד.
מהו הסגנון המוזיקלי
שחר: במופע פורים שילבנו שירים ממחזות זמר ושירים פופולרים נוספים של אומנים, כמו מדונה, אלוויס ועוד. הפעם כתבנו למחזמר שירים מקוריים! בתקופה האחרונה כתבתי יותר שירים מאי-פעם בחיי. מאז שהתחלתי ליצור עבור הקברט, אני מרגיש שהחיים שלי מובילים אותי יותר ויותר לכיוון של יצירה, ופחות למקום של הופעה.
דיוויד: הסגנון המוזיקלי של השירים שכתבנו נוטה לכיוון פופ ורוק. אבל האמת היא שכל שיר קיבל אופי מאוד שונה בהתאם לדמות, לסיפור ולסיטואציה. המטרה של השירים היא לספר סיפורים שהקהל יתרגש ויצחק מהם.
שחר ודיוויד: בואו לתמוך ביצירה ובקהילה שלנו, ואנחנו מבטיחים שלא תוכלו להפסיק לזמזם שירים עם מסר של אהבה.
פרטי המחזמר בלונדון ?Jew You Love Me
מתי: ו’-א’, 27 – 29 ביולי, 19:30. א’, 29 ביולי, 14:30.
איפה: תיאטרון ליון אנד יוניקורן, לונדון.
כתובת: The Lion And Unicorn Theatre, 42-44 Gaisford St, Kentish Town, London, NW5 2ED
כמה: 14 פאונד. הנחה לקוראי עלונדון (12 פאונד) עם הקוד: InTheNose – קנו כרטיסים כאן.