קאלי נולדה בתל אביב וגדלה ביפו העתיקה. מוזיקה בשבילה היא חלום ומגיל צעיר שרה, מנגנת ומלחינה על פסנתר. היא בלונדון, או יותר נכון על הקו – מזה עשור. את ישראל היא אוהבת מאוד, אבל יש משהו בתרבות המוזיקלית האנגלית ובאסתטיקה שלה שמשך אותה לפה מהרגע שהגיעה לראשונה בטיול שלפני צבא.
“המוזיקה שאני אוהבת וכותבת היא בהשראת סיפורים קלטיים ופסקולים של סרטים. שילוב של קייט בוש, טורי איימוס ופלורנס וולש”, היא מסבירה. “אני רואה את עתידי המוזיקלי כאן, ומאוד מתחברת עם האמנות שיוצאת מבריטניה”.
נקודת הפתיחה שלה היתה בקונסרבטוריון תל אביב, שם החלה ללמוד אופרה בגיל 8. בניו יורק למדה אצל מורה האופרה הידוע ג׳ים קארסון, והצעד הראשון שלה בלונדון היה בית הספר ICMP בקילבורן. “זאת היתה נקודת פתיחה מעולה, הכרתי מלא אנשים ומאוד אהבתי את החיים בעיר, המון הזדמנויות חדשות והיבט לתוך תרבות מוזיקה עשירה בטירוף ושונה מאוד מכל מה שהכרתי עד אז. אנשים צמאים למוסיקה חדשה כל הזמן”, היא מספרת. היא אוהבת להופיע בפני גילאים שונים. “כולם מבלים יחד בפאב, גם תינוקות, זה משהו יוצא דופן בעיניי באנגליה” והיא מתחברת לכולם. “הכרתי פה אנשים מוכשרים מאוד, המתופף של דיוויד בואי, התחברתי עם הגיטריסט של איימי ויינהאוס, רובין בנרג׳י, והופענו יחד”. קלי הביאה אותו גם לארץ לסיבוב הופעות עם הלהקה, לקראת התערוכה על איימי ווינהאוס בבית התפוצות. “היו קטעים”, היא אומרת, “הוא מאוד אהב את ישראל, במיוחד את המופע האקוסטי שעשינו שם ואת האוכל”… איך לא!
המנטליות האנגלית בעולם המוזיקה
“גם לקח לי זמן להתרגל למנטליות האנגלית בעולם המוזיקה. קודם כל, שבע זה שבע! הגעתי לכמה הופעות בשעה איחור ופספסתי את ההופעה לגמרי! אז הבנתי שהם רציניים עם הדייקנות שלהם”, היא מחייכת. “ובעיקר הפורמט הסטנדרטי כאן הוא ארבעה-חמישה אמנים שעושים מוזיקה מקורית בערב אחד, וזה קונספט זר לחלוטין בישראל. אבל כאן זה עובד פצצה” היא מסכמת, “וחוצמזה, אני חולה על ג׳אז ומוטאון סול, אז אני מופיעה המון ברחבי לונדון ואנגליה עם הרכבים שונים”.
כיום היא עובדת במקביל על כמה דברים: מלחינה מוסיקה לטלוויזיה ולסרטים, וחתמה כאן עם מו״ל על חלק מהחומרים, ואת זה היא הכי אוהבת לעשות: www.axiomaticmusic.com. יש לה גם אתר, שם תמצאו מוזיקה מקורית ואת האלבום שהוציאה: calirivlin.com
• *קאלי תופיע באירוע ראש השנה של מועדון העסקים הישראלי בלונדון שיתקיים ב-12.9 באזור הסיטי. לפרטים על רכישת כרטיסים, פנו ליפה רוג’ר מנהלת המועדון במייל: hamoadon@ibclondon.com. פרטים נוספים ביומן האירועים של הקהילה הישראלית בלונדון.