הפאונד הבריטי, המכונה גם המטבע המלוכני, שנסחר ביחס של 2.1160 אל מול הדולר רק לפני כחצי שנה והיום שווה פחות משני דולר עבר צניחה של יותר מ 7.0%. היחלשותה של הלירה שטרלינג בולטת גם מול האירו עם יחס של 0.8000 וההערכות בקרב האנליסטים כי בתוך שנה יתקיים שוויון כוחות. והמסקנה המתבקשת היא שלא משתלם להחזיק כסף נזיל. לבקשתם של משקיעים רבים, לפניכם מפת הכוונה לניתוב תיק הנכסים שברשותכם כדי לנסות ולענות על השאלה: מה אפשר לעשות עם 100,000 פאונד?
עליות וירידות בבורסות העולם הן דבר שגרתי, אך התנודתיות של החודשים האחרונים בשוקי ההון והסחורות יצרה תקדימים חדשים בכלכלה העולמית. אין ספק שמשקיעים עם כסף נזיל עשויים למצוא מגוון נכסים להשקעה במחירי מציאה, החל משוק המניות, הסחורות והמטח. לא פעם טוענים ייעוצי השקעות שההשקעה החכמה ביותר היא פיזור הכסף במספר אפיקים לטובת צמצום הסיכון. תיק נכסים המשלב השקעה במטח, סחורות ומדדי מניות לצד אפיקי השקעה סולידיים מסתמן כמנצח.
20 אחוז השקעה במטח
עבור שוק המטח השנה האחרונה הייתה התנודתית והמעניינת ביותר מזה זמן רב. סוחרים רבים מצאו לנכון לנתב השקעות רבות משוק המניות לשוק המטח כאשר ההצלחה של הסוחר היא למצוא את המטבע המנצח. עניין רב מושך השטרלינג המאבד מערכו במהירות, ההנחה הרווחת בקרב האנליסטים היא לירידות חדות אף יותר במעמדו של המטבע המלוכני. אפשרות ראשונה היא גידור באמצעות אופציית PUT לטווח ארוך שעשויה לשאת פרי. אופציה כזו מסכנת אך ורק את עלות הפרמיה תמורת רווח בלתי מוגבל, ומתאימה בעיקר לאנשים הצופים תקבולים עתידיים בפאונד וחוששים כי עם הזמן כספם יאבד מערכו. בשוק המטח ניתן לנצל הזדמנויות רבות ועם שימוש במסחר ממונף ללא ספק הכסף יכול לעבוד בשבילך.
20 אחוז השקעה במדדי מניות
להרוויח גם כשהשוק יורד, זאת על ידי מכירה בחסר של מדדים מובילים – ובניהם ה FTSE הפוטסי הלונדוני – עשויה להניב תוצאות, זאת על רקע חשיפתו הרבה למגזר הפיננסי אשר מצוי בקשיים בחודשים האחרונים. כעת המדד נסחר סביב רמות הגבוהות במעט מ-6100 נק’, כאשר אנליסטים רואים את המדד מגיע ל-6000 נק’ כבר במהלך השנה הנוכחית. הנחה זו מתבססת על רקע הערכות להאטה בצמיחה בבריטניה, שאותותיה כבר באים לידי ביטוי עם פיטורים של אלפי עובדים בסיטי.
20 אחוז השקעה בסחורות
מחירי הנפט מאמירים אל מעבר ל-130 דולר לחבית – רמת שיא של כל הזמנים, לשם המחשה אציין כי המחיר בתחילת 07′ היה 60 דולר לחבית. הזהב אף הוא מושך מעלה יחד עם מרבית המתכות, עם עלייה של יותר מ 12.0% מתחילת 08′. שוק הסחורות מבעבע ומשקיעים רבים אינם מהססים לגזור קופון מעליות אלו וכן מאלו הצפויות לבוא. מכאן נשאלת השאלה: האם המגמה תימשך עם העלייה החדה בביקוש לאנרגיה, חומרי גלם ומזון – בעיקר מכיוונה של סין הצומחת בקצב מסחרר – וכן מדינות מתפתחות נוספות, כדוגמת הודו ודרום אפריקה? סיבה נוספת הדוחפת את מחירי הסחורות צפונה היא חולשתו של הדולר בזירה הגלובלית. השטר הירוק נסחר ברמות נמוכות אל מול האירו עם נטייה לירידות נוספות בחודשים הבאים, העובדה כי מחירי הסחורות נקובות בדולרים יוצרת לחץ קניות מיידי עם היחלשותו של הדולר.
40 אחוז השקעה בנכסים בטוחים
נכסים חסרי סיכון, כגון אגח ממשלתיות, מקמים ונכסים דומים, מניבים תשואה נמוכה יחסית שמבחינה ריאלית עשוי להיות אפילו אפסית, בהינתן לחצי האינפלציה הנוכחים נפנה לכיוונן של אגח צמודות מדד. אל נשכח כי אנשי מפתח בכלכלה העולמית כגון זי’אן קלוד טרישה והמשקיע האגדי ג’ורג’ סורוס ממשיכים לספק תחזיות יחסית קודרות המרמזות כי אנו עוד עשויים לראות את האדום הבוהק בבורסות העולם. מגמה זו עשויה אף היא להעלות את הביקוש ובהתאם, את התשואה על אגחים ההופכים אטרקטיביים בזמנים סוערים.