טוב לחזור קצת למגזין מודפס. התגעגענו קצת האמת למשהו שאפשר להחזיק ולדפדף, אז החלטנו להשתתף בחגיגות ה־70 למדינה ולהוציא גיליון מיוחד ליום העצמאות. פרטים על כמה מהמסיבות המעניינות בלונדון תוכלו לקרוא בעמ׳ 18.
החלטנו גם להציג בגיליון הזה כמה מהכותבים העיקריים באתר המחודש שלנו: לירון שקל כותבת לאתר ביקורות על הצגות ומחזות זמר בלונדון וגם מראיינת שחקנים ידועים מעולם התיאטרון. אם עדיין לא קראתם את הראיונות המרתקים שלה עם דיוויד מוריסי ולוסיאן מסמטי – עצרו הכל וקראו אותם עכשיו באתר. כאן היא כתבה את סיפורה האישי ומפגשיה המעניינים עם אנשי התיאטרון בנשיונל ת׳יאטר – שחקנים, במאים וגם משתפת בשיחה שלה על סיגריה עם דיימון אלברן, הסולן של הלהקות ״בלר״ ו״הגורילז״. עמ׳ 16.
זו הזדמנות גם להכיר (אם עדיין לא הכרתם) את הכתב שלנו, שמכנה את עצמו מיסטר בין. ״בין״ במובן של פח (Bin), להבדיל מאיש השעועית. הטלנו עליו משימה לא קלה של מציאת 70 דברים שגורמים לנו להיזכר בעובדה שאנחנו ישראלים שגרים בבריטניה. לפעמים שוכחים… עמ׳ 12.
עוד טור ששווה לעקוב אחריו הוא של אודי שפירא, שהחליט החלטה אמיצה ומעוררת השראה יחד עם משפחתו. הם יוצאים מדי סופשבוע לטייל בטירה, באחוזה או באיזשהו מבצר – כל מבנה אפשרי שיש בו איזו חתיכת היסטוריה. ולא חסרים כאלה בבריטניה… אבל אודי לא מסתפק רק בזה. הוא עורך תחקיר שלם על הסיפורים שאופפים את המקום ודולה את כל הפרטים הקטנים מעבר. ביקשנו ממנו למצוא איזשהו מקום עם קשר ישראלי, ובכתבתו תקראו על הטירה שבה נערכו השיחות לפני חתימת הסכמי קמפ־דיוויד בין ישראל ומצרים. עמ׳ 8.
לסיום, עבדכם הנאמן פגש את אנדרו פרסי והופתע לגלות שיש חבר פרלמנט בריטי שלא רק שהתגייר, אלא גם לומד עברית ומתגלה כאדם די משעשע. הוא אפילו הראה לי איך הוא כותב את שמו בעברית. גם בראיון איתו, שהתקיים בדיוק אחרי שהוא חזר מביקור בגבול עם סוריה בגולן, ניסינו לשוחח קצת בעברית. הוא הסביר מה גרם לו להחלטה ויש לו תשובה די מפתיעה על השאלה אם הוא מתכוון לנצל את זכות השיבה… עמ׳ 6.
אל תשכחו לבקר באתר שמתעדכן באופן שוטף והירשמו לניוזלטר השבועי שלנו, שכולל המלצות, הטבות ועדכונים חשובים ומעניינים. קריאה מהנה ויום העצמאות שמח מכל צוות עלונדון!
חפשו את המגזין בנקודות חלוקה שונות בלונדון, כמו במרכז JW3, בבית הקפה ״פלורנטין״ בגולדרס גרין ועוד, והנה המגזין בגרסה הדיגיטלית.