מי לא מכיר את אותו הרגע, מישהו מהמשפחה מודיע על ביקור מישראל ומטר בקשות נוחת עליו ללא הודעה מוקדמת. לפתע מוצרי שופרסל שהמעטנו בערכם הפכו להיות יהלומים יקרי ערך, וסמרטוטי הרצפה שכל כך חסרים בממלכה, שולחים אותות הגעה מהארץ. בין ביקור לביקור, הגעגוע למוצרים האהובים עולה על גדותיו, ואנחנו נחושים למצוא תחליפים. אז נכון שקרמבו מוקה לא מצאנו בשום מקום, ושום דבר לא באמת משתווה לגבינת קוטג' 5% של תנובה, אבל מיום ליום אנחנו מגלים שיש בממלכה המון חלופות לא פחות טובות מהמקור.
קרמבו
חורף ישראלי הוא ללא ספק מילה נרדפת לקרמבו. זה לא משנה אם אתם חובבי וניל או מוקה, אם אתם אלה שמתחילים בעוגייה ומסיימים עם הקצפת. מה שלא יהיה, אם יש לכם מספר תעודת זהות יש לכם אהבה לממתק המדהים הזה. בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000, סופר ירדן בשכונת גולדרס גרין היה מפנק את המקומיים במעדן הנחשק, אבל מאז נעלמו עקבותיו של הסופר ויחד איתו גם עקבותיו של הקרמבו. התחליף המקומי מספר את אותו הסיפור, ויש כאלה שיגידו, אפילו בגרסה טובה יותר. ה – CAKE TEA האנגלי מורכב גם מעוגיה נימוחה עם הר קצפת מתוק (לדעתנו יתר על מידה) והכל בציפוי שוקולד עשיר.
האם המרקם זהה? לא. האם הטעם אותו הטעם? ממש לא. אבל הוא עונה על הצורך במשהו מפנק, עם מעט יותר קלוריות מאשר במקור, 164 קלוריות ביחידה, ביחס לקרמבו עם 105 קלוריות בלבד.
שמנת מתוקה או שמנת להקצפה?
עד היום, רוב חברותי לא יודעת מתי משתמשים ב Double Cream, מתי משתמשים ב Single Cream ומתי לא משתמשים לא בזה ולא בזה. אז בואו נעשה קצת סדר, כי גם לשמנת 38% של תנובה יש מענה אנגלי. לבישול מנות מלוחות כמו פשטידות ורטבים ל פסטה, אנחנו משתמשים ב Single Cream והוא בהחלט מספיק עשיר. כשכתוב במתכון של מנה מתוקה בעברית "שמנת מתוקה" אנחנו ואוהבים להשתמש ב Double Cream וכשמחפשים קצפת ממש סמיכה ועשירה, נשתמש ב Whipping Cream. שמנת חמוצה זה Sour Cream ו Crème fraîche זה מוצר שבארץ אין לו באמת תחליף.
שניצל טבעול
נכון, אפשר למצוא מוצרי טבעול בחלק נכבד מהסופרים אבל בואו נדמיין לרגע שאתם לא גרים ב NW.
אנחנו לא חסידי מזון קפוא אבל יש רגעים בחיים שאין ברירה, וכשאין ברירה שניצל טבעול נכנס לתמונה. שימו את פתיתי התירס בצד, הסירו את הברוקולי מהצלחת וקבלו בברכה את שניצל הכרובית האולטימטיבי, זה שלא יבייש כל פשטידת כרובית מוצלחת שעברה בדרככם. Hashbrowns Cauliflower מבית Roots Strong הם ספק לביבה ספק קציצת כרובית שדורשת בסה"כ 20 דקות בתנור חם. עוד בסדרה, נגיסי תרד ולביבת דלעת. הטעם אמנם לא אחד לאחד אבל במחיר של קצת יותר מ 3 פאונד לשקית אפשר לפחות לנסות.
גולדסטאר
לפני שתתחילו עם הערות על התעוזה שלנו לציין בכלל שם של בירה ישראלית בכתבה שמתפרסמת בלונדון, יש דברים שאי אפשר להסביר במילים והאהבה שלנו לבירת גודלסטאר צוננת היא בהחלט אחד מהם. גולדסאטר היא בירה קלה ועמוקה בו זמנית והיא ללא ספק אחד מסימני הגאווה של ישראל. אם מצאתם את עצמכם בערב קיצי נעים, עם רגל על רגל וחשקה נפשכם בלא פחות מבירת גודלסטאר, אל דאגה כי החלופות המקומיות לא נגמרות. הבירה הפופולארית ביותר בלונדון היא אמנם גינס, אבל מלבדה הפאבים ומדפי הסופרמרקטים עמוסים ביהלומים כמו ,Pride London, Hells Camden ועוד ועוד.
טחינה הר ברכה
העולם מתחלק לשניים. חסידי החומוס ואוהבי הטחינה. ואם מדברים על טחינה, מי לא מכיר את אחד המותגים המצליחים ביותר בישראל, טחינה הר ברכה. הטחינה האהובה מיוצרת בקריית לוזה שבהר גריזים כבר מעל 20 שנה והפכה למותג מצליח, בדיוק כמו הטחינה עצמה. גם אנחנו חובבי טחינה מושבעים ומצאנו הרבה יותר מרק חלופות נהדרות שלא יביישו אף פיתה או קבב. אם נתקלתם במותג בלאז'ו Belazu והטעם היה לכם מוכר, לא טעיתם. טחינת בלאזו – זו טחינת הר ברכה. מצחיק שעדיין יש שמתעקשים שזה לא בדיוק אותו הדבר, כמו במבה באריזה כתומה או באריזת תינוק. מצאנו עוד טחינה מצוינת שלא נופלת מהרף, טחינת Al Nakhik עם הפקק הירוק, אותה אפשר למצוא בשפע בחנות של הטורקי. לא משנה איזה טורקי.
דגני בוקר כריות
אם הייתם הורים לילדים קטנים בזמן שגרתם בארץ, שתפו אותנו כמה פעמים התפללתם שדגני הבוקר כריות של תלמה יהיו ברשימת המוצרים מישראל שכושר קינגדום יציעו. אז נכון, חלק מסניפי המכולת הכשרה אכן מייבאים את המוצר האהוב, אבל במחיר של 13 פאונד לשקית של 500 גרם, היינו חייבים למצוא תחליף ובדקנו אם לקלוגס יש מה להציע. מצאנו שכן.
זה נראה בדיוק אותו הדבר, זה מריח בדיוק אותו הדבר, ואם תשננו איזה משפט מפתח שישכנע את הילדים שאכן מדובר באותם דגנים, Krave של קלוגס עומדים להפוך לכוכב על שולחן ארוחת הבוקר שלכם.
עמבה
מי לא מתגעגע לרוטב העמבה הכתמתם, שברוב פאר והדר מקשט כל מנה בפיתה לתפארת? אחרי שנים של שווארמה יבשה גילינו שמקור העמבה הרבה יותר קרוב ממה שחשבנו. פלחיי המנגו הכבושים יוצאו מהמטבח בדרום הודו והגיעו בדרך לא דרך אל המטבח העירקי באמצעות סוחרי נתיבי הים. אותם סוחרים, בריטים בשורשיהם ניצלו את הקשרים המקומיים והפכו את הרוטב הסמיך למעדן בקרב האוכלוסייה המקומית. לגבי תחליפים, עם ריכוז הודים כל כך גבוה בממלכה, האפשרויות הן אין-סופיות. צנצנות הצ'אטני מנגו שיש לסופרמרקטים המקומיים על המדפים לא נגמרות, ואנחנו אומרים- נסו עד שתמצאו את הכי מוצלחת בעיניכם.
פתיתים
עד לא מזמן לא היה ניתן להשיג את פתיתי הפתיתים של אוסם בחנויות הכשרות ובמשך שנים נאלצנו לחפש חלופות. ואפילו היום שכבר ניתן למצוא את שקיות הפתיתים מבצבצות מהמדפים בחלק מהחנויות, חשוב לציין את התחליפים שיש לסופר המקומי להציע. אנחנו זוכרים את הפתיתים על צלחת ארוחת הצהרים , ככדורי חיטה קטנטנים בתיבול עדין. פה אפשר למצוא אותם בשם אחר. מסעדות מהשורה הראשונה מציגים את הפתיתים
שלנו בשם איזראלי קוסוקוס אפשר למצוא בחנויות טורקיות ומרוקאיות ברחבי העיר. לעיתים אותם כדורים היו מתחלפים בפתיתי ם ארוכים שנראו בדיוק כמו אורז אך היו עשויים מחיטה. גם לאי טלקים יש כזו מנה. חפשו Orzo על מדפי החנויות, ובשלו אותם בדיוק כמו שהייתם מבשלים פתיתים.
ויטמינציק
אנחנו לא יודעים איך זה היה אצלכם אבל אצלינו, לא משנה באיזה טעם היה תרכיז, קראנו לו מיץ פטל. מבחר הויטמינצ'יקים ע צום והטעמים לא נגמרים. מאננס לתפוחים, ענבים והפטל האגדי, חיפשנו תחליף הולם וסירופ המתוק שכל ילד ישראלי גדל עליו. לצערינו , בממלכה לא שמעו על האלטרנטיבות ל blackcurrant הנצחי, והיה מאד קשה למצוא טעמים אחרים. תתפלאו לשמוע שהגרסה של רשת סיינסבורי, היא הכי פחות מתוקה (שזה טוב), והכי קרובה למקור הישראלי שלנו.
טוויסט
חובבי שוקולד ישראלי מושבעים? טוויסט מבחינתכם זה גולת הכותרת במחלקת המתוקים? מצאנו את האלטרנטיבה המקומית. אנחנו לא חסידי חטיפי שוקולד ובטח לא כאלה שישבו יותר מדי זמן בשמש, איך שלא תסתכלו על זה, חטיף הטוויסט יבש יתר על המידה, אבל כשטעמנו את ה Caramel של חברה s'Tunnock הסקוטית, הבנו שטוויסט הישראלי לא לבד ויש עוד שוקולדים יבשים בעולם.
כבר מזמן הבנו שעם כל החלטה שלוקחים, יש מחיר לשלם ולפעמים המחיר מתבטא ברשימת הקניות שלנו לסופר. אם נפתח את הראש, ונרחיב אופקים נגלה שלהמון פריטי מזון שיקירם לליבנו יש חלופות לא פחות ממצוינות ולכו תדעו, אולי בפעם הבאה שתבקרו בארץ, משהו יבקש מכם להביא Krave מטסקו.
ישנם מוצרים מישראל שלא משנה מה, ולא משנה כמה ננסה, כנראה שלא נמצא להם תחליף הולם לעולם. מוצרים כמו שוקו בשקית, קוטג', גבינה לבנה, עוגיות עבאדי, סמרטוטי רצפה… רק תזכרו את החוק הבא: אם במקרה מצאתם תחליף טוב לאחד מהם, מחובתכם לשתף גם אותנו.