כילד הוא חלם להיות זמר (בגלל כל ניסיונות השירה אין לי קול), או מקסימום זבן בחנות בגדים. מעצב אופנה היה מעבר לחלומות. בגיל 14 הוא מצא את עצמו מעצב חלונות ראווה. 13 שנה אחרי, הוא כבר עיצב לעצמו חלונות ראווה, כשפתח את ראש אינדיאני. ראש אינדיאני הייתה הצלחה חסרת תקדים, כל דוגמניות ישראל הגיעו. פתאום הבנתי כמה הצלחה יכולה להיות גדולה. אבל זה לא מילא לי את הנפש, חיפשתי ליצור משהו אחר, לא ספורט אלגנט או בגדי יום יום. את שמלת הכלה הראשונה הוא תפר לגיסתו. שמלה משובצת יהלומים, שעלתה לו אז 6000 דולר. זאת הייתה שמלה מדהימה ביופייה, אנשים בחופה היו בשוק. מזרחי שלא למד בחייו אופנה, החליט לפתוח סטודיו ברחוב דיזנגוף בתא. שנה אחרי שפתחתי, הבנתי שכל הדרך שלי שונה. בחלונות הראווה שמתי בדים ולא שמלות. יצרתי פנטזיות. אנשים בהתחלה לא הבינו אם זאת חנות בגדים, רהיטים או גלריה. הבגדים נמכרו דרך קטלוגים.
איך פילסת כל כך מהר את הדרך לצמרת?
הייתה לי חוצפה לעשות דברים לאו דווקא בשיטה המקובלת. העובדה שלעולם לא למדתי עיצוב אופנה גרם לי לגשת לבגד בצורה אחרת, עם יותר נשמה. גם כשלימדתי עיצוב אופנה במשך שלוש שנים בשנקר, היה לי חשוב להעביר לתלמידים שלא תמיד צריך ללכת לפי הספר. חשוב באופנה קודם כל לפנטז ולהפעיל את הדמיון מעבר לגבולות.
בין לקוחותיו של מזרחי נמנות כל נשות האליטה הישראלית. מדוגמניות, כמו שירז טל, אילנית לוי, שחקניות כמו מיכל ינאי, נשות עסקים וחברה, נשות פוליטיקאים ושחקני כדורגל, או כפי שמזרחי מגדיר:כל מי שמחשיבה את עצמה. עד עכשיו גלית גוטמן, שנמצאת בהריון מתקדם, הייתה דוגמנית הבית שלו. לתקופה הקרובה תחליף אותה מלכת היופי לשעבר, אילנית לוי. כשמדברים על גוטמן, מדברים קודם כל על אישיות. גלית עובדת איתי כבר 11 שנה, ונוצר בינינו קשר מיוחד. היא מקור ההשראה שלי ואני מבטיח לך שמחדר הלידה אני שולף אותה לצילומים. חיפשתי הרבה זמן מישהי שתחליף את גלית, ולבסוף החלטתי לקחת את אילנית בגלל הקשר הטוב בינינו והיופי האדיר שלה.
החנות בדיזנגוף נפתחה לפני 19 שנה, ואירופה כלל לא הייתה בתוכניות. מזרחי היה בטוח שמישראל הוא כבר לא יצליח לצאת, עד שיום אחד פנתה חברת דולי, חברה קנדית שמתעסקת במערכות אזעקה, והחליטה שהיא רוצה להשקיע בדני מזרחי ולהפוך אותו למותג עולמי.
הייתה לי שנים קליינטית ישראלית-קנדית, שכל שנה הייתה מגיעה לקנות שמלה ולחדש את הקולקציה האישית שלה, ונוצר בינינו קשר עמוק. סיפרתי לה כחבר, שיש לי מספר קליינטיות בלונדון, ואז היא הציעה לפתוח כאן חנות. וכל השאר זו היסטוריה.
החנות בבונד סטריט נפתחה לפני כחודש בהשקעה של כמעט שני מיליון לישט, כשגם על עיצובה אחראי מזרחי. הקולקציה שונה מהקולקציה בארץ וכוללת שמלות ערב, ג’ינסים ופריטים חתיכיים ליום יום, תכשיטים וחגורות. את החנות מנהלת ורד אהרון, שמתגוררת בלונדון כ-20 שנה. דרך ורד, מזרחי חדר להרבה נשים בעיר,
שהיו מזמינות את הקולקציה שלו דרך קטלוג ומקבלות את המוצר המוגמר הביתה. היום הן כבר יכולות לבקר בחנות. לא כל אחת יכולה להרשות לעצמה לקנות שמלה בעיצוב מזרחי, אבל הוא לא מודאג: מי שרוצה פריט איכותי, מהבדים הטובים ביותר ובעיצוב ייחודי ומדהים, צריכה להוציא כסף.
זה חלום שהתגשם, חנות בלונדון?
לא חלמתי על חנות בלונדון. הרעיון הוא להיות מותג אירופאי ודרכו לחדור גם לאמריקה. אני מקווה שעוד כמה שנים כבר נהיה מותג עולמי וניפתח חנויות בניו יורק, בלוס אנג’לס ובמיאמי.
עד כמה הקהל האירופי שונה מהקהל הישראלי?
הישראליות מאוד פתוחות, נועזות, חוצפניות. בארץ אני לא מוותר על הקשר עם האנשים. המגע הזה נותן לי ביטחון לעשות קולקציות יותר מגוונות. פה אני פונה בשפה אחרת. אמנם האלמנטים חוזרים על עצמם, כי בכל זאת יוצר זה יוצר, אבל הסגנון קצת יותר שונה. הבדים יותר יקרים ועבודות היד מאוד מושקעות. יהיו פה דגמים יותר סגורים, בגלל מזג האוויר, אבל סך הכול אני ממשיך לשמור על הנועזות והסקסיות.
מזרחי מספר שלפני כמה ימים נכנסה אישה עם רעלה ותוך שתי דקות היא יצאה עם שמלה נועזת. זה היה מדהים. הייתי בשוק כמה שניות ולא האמנתי שהיא תקנה את השמלה הזאת. אחרי שהיא יצאה אמרתי לורד שזה מה שמיוחד בלונדון: מגוון האנשים הרחב. מכל הסוגים והמינים.
מאז שנפתחה החנות גם מעצבים מהרחוב הגיעו להתרשם. שני מעצבים איטלקיים ידועים הגיעו וגם צילמו. מזרחי מודע לעובדה שאנשים מעתיקים, אבל זה לא כל כך מפריע לו ואפילו מחמיא: אני בן אדם שחי על תשומת לב. זה מה שמחזיק אותי וגורם לי להמשיך וליצור. לראות אישה במסיבה עם שמלה שלי זאת אורגזמה, לקבל טלפון אחרי אירוע ממלא לי את היום. ואם מישהו גדול מעתיק, זה רק מראה כמה שאני טוב. מזרחי יגיע ללונדון פעם פעמיים בחודש, ובשאר הזמן יתעדכן דרך ורד לפחות כמה פעמים ביום. אני סומך על ורד בעיניים עצומות. היא הגיעה מהתחום העסקי, היא מכירה כאן את כולם, אז לא נורא אם אני לא נמצא, העסק ירוץ מצוין גם בלעדיי.
בחודש מרץ מתוכננות שתי תצוגות אופנה בהן יציג מזרחי. הראשונה לארגון ויצו העולמי, והשנייה לנפגעי הצונמי. אחרי התצוגה הראשונה מתוכננת גם הפתיחה בה תוצג קולקציית קיץ 2005 .
מה לאחל לך לרגל פתיחת החנות?
לכבוש את העולם, ושאנשים ימשיכו לרצות ולאהוב את הדברים