בית התקליט

זהו לא סוד ששוק תקליטי הויניל, שכמעט ונעלם לרגע, חזר לפעילות רחבה ורווחית. חנויות תקליטים חדשות צצות בבירות העולם כמו פטריות אחרי הגשם והחנויות הוותיקות הפכו לאתרי עלייה לרגל בקרב חובבי המוסיקה והאספנים, אפילו בעידן הדיגיטלי. ברי כהן מביא לכם את רשימת חנויות התקליטים השוות בלונדון

בשנת 2007 ציינו לראשונה בארצות הברית את RSD הידוע בישראל כ"יום חנויות התקליטים", קמפיין שנועד לעודד צרכנים לרכוש תקליטים מחנויות תקליטים עצמאיות ולהגדיל את התמיכה בעסקים מקומיים אלה. מאז, RSD הפך למסורת וחג בינלאומי בו חנויות התקליטים ברחבי העולם מציעות את מרכולתן במבצעים משתלמים לצד מכירת פריטים מיוחדים שיוצאים במיוחד ליום הזה. מאז התקופה ההיא בה היה צורך בעידוד וחיזוק הענף החלש והקטן השתנו דברים רבים בשוק ובהרגלי הצריכה של חובבי המוסיקה ברחבי העולם. בכל שנה שעוברת מכירות התקליטים שוברות שיאים חדשים בארה"ב ובעולם כולו, שחקניות חדשות נכנסות לזירה במטרה לשים ידן על נתח מהעוגה ואפילו רשת מכירת התקליטים הענקית Tower Records שפשטה רגל לפני כ-15 שנים הודיעה לאחרונה כי היא מחדשת את פעילותה ובינתיים השיקה אתר מכירות און-ליין.

נתוני מכירות התקליטים של השנה החולפת הדהימו את כל העולם. על פי ה-RIAA, איגוד תעשיית המוסיקה האמריקאי, ב-2020 מספר מכירות תקליטי הויניל גבר על מספר מכירות הדיסקים, שיא הכנסות שעומד על 232 מיליון דולר, שיא חדש מאז שנות השמונים. בשבוע שקדם לכריסטמס, נמכרו בארצות הברית יותר מ-2 מיליון תקליטים, מספר מכירות התקליטים (לשבוע) הגבוה ביותר בהיסטוריה.

ומה קורה בבריטניה (ועוד בתקופת הקורונה)?

גם בממלכה המאוחדת נשבר שיא, הארגון שמייצג את תעשיית המוסיקה בממלכה, ה-BPI, מדווח כי במהלך שנת 2020 נמכרו חמישה מיליון תקליטי ויניל, שיא מכירות התקליטים בממלכה המאוחדת מאז תחילת שנות התשעים של המאה הקודמת. מה גרם לכך? אין סיבה וודאית אך ככל הנראה הזמן הפנוי בבית שנכפה על כולנו, גרם לחובבי מוסיקה רבים לרכוש יותר תקליטים בכדי לכפות על כך שלא התקיימו הופעות במהלך השנה או בכדי למלא ולהנעים את הזמן בבית במהלך הסגרים. ומה עם חנויות התקליטים? חלק גדול מאוד מהן הבינו שאם לא יפעלו מהר לבניית מודל מכירות און-ליין הן יהיו בבעיה, רוב החנויות כן עברו להפעלת מכירת תקליטים ברשת אך סבורני שככל הנראה כמו בכל ענף אחר, גם בקרב חנויות התקליטים העצמאיות ודאי יש נפגעים.

בעיניי, אין תחליף למוצר הפיזי, החוויה שבחיפוש אחר תקליט מסוים, טקס הנחת התקליט על הפטיפון, ההאזנה הקשובה לרצף המוסיקלי בלי לדלג על רצועות האלבום, העטיפה, שרוול התקליט וחוברת המילים והקרדיטים, כל אלה הופכים דבר פשוט ויום-יומי לרגע מרוכז ומכובד. לא פעם נכנסתי לחנות תקליטים במטרה לרכוש תקליט מסוים ויצאתי עם תקליטים אחרים, עם סיפור או אנקדוטה חדשה שלמדתי על אלבום או אמן, ובמקרה הטוב ביותר – גיליתי מוסיקה חדשה ומצוינת שלא הכרתי קודם לכן. אני מאמין שבעלי חנויות תקליטים והמוכרים בהן לא שם בכדי להרוויח, הם שם כי העיסוק הזה עושה להם טוב על הנשמה, כי הם מאמינים במוסיקה ובהפצה שלה לאוזניים רבות ככל האפשר שכן מוסיקה היא בשבילם (ובשבילי) האומנות העילאית ביותר.

עלונדון אצלכם במייל ובדואר
הרשמו עכשיו
חנויות התקליטים השוות בלונדון

חנות שהיא לייבל שהוא מוסד

המלצות לחנויות התקליטים השוות בלונדון – מוזמנים לתמוך בעסקים מקומיים:

1. Flashback Records

שלושה סניפים של "פלאשבק" ממוקמים ברחבי העיר (איזלינגטון, שורדיץ' וקראוצ'-אנד), בשגרה לקוחות בעלי טעם מוסיקלי מסוים היו הולכים לחנות מסוימת ששמה דגש על סגנונות מסוימים אבל בקורונה, בחנות האון-ליין, יש הכל.

  1. Soul Jazz Records

חנות התקליטים שממוקמת בסוהו שייכת לחברת התקליטים המצוינת בעלת אותו השם. חברת הבוטיק מוציאה לאור מחדש אוצרות מוסיקליים אבודים מאפריקה, המזרח התיכון ודרום אמריקה.

  1. Honest Jon's

מוסד ידוע בקרב אספני התקליטים, חנות המתמחה בין היתר בג'אז, סול, רגאיי ומוסיקת עולם.

  1. Rough Trade

בחירת העורך! חנות מיתולוגית שהיא גם לייבל מיתולוגי המתמחה ברוק, אלקטרוניקה ושאר אלטרנטיבות.

  1. All Ages Records

אחת מחנויות תקליטי הפאנק הוותיקות והידועות ביותר בלונדון, מעבר למבחר הגדול והמגוון של רוק ניתן למצוא גם מרצ'נדייז ופריטי פאנק ייחודיים.

ברי כהן הוא שדרן רדיו (KZRadio), יוצר פודקאסטים ודיג'יי. את תחילת דרכו ברדיו ובתקשורת הישראלית עשה בתחנת "קול הקמפוס 106fm" (ז''ל) וב-"כאן גימל", תאגיד השידור הציבורי "כאן". בשנת 2017 ברי וזוגתו עברו להתגורר בברלין, גרמניה ב-Job Relocation. בברלין ברי הקים וניהל את "תכל'ס ברלין FM" תחנת הרדיו האינטרנטית של הישראלים בברלין ובמקביל תיקלט מוסיקה באירועים ויצר את סדרת הפודקאסטים של מוסיקאי הג'אז המוערך אבישי כהן "For the Record".לפני חודשיים עברה המשפחה ללונדון בעקבות הצעת עבודה חדשה. בלונדון החל ברי לשדר את התכנית החודשית Batov Records Show ברדיו האינטרנטי Netil Radio ומחפש את האתגר הבא. מדי שבוע, כמו בכל שבוע בחמש השנים האחרונות, משדר ברי את תוכניתו "מטרונום" ב-KZRadio"רדיו הקצה", תל-אביב, בה הוא משמיע את מוסיקת הגרוב והג'אז החדשה ביותר.

למאמרים נוספים מאת ברי כהן
תגיות:
ברי כהן
הופעת מוזיקה בלונדון
חנויות בלונדון
חנויות התקליטים השוות בלונדון
חנויות מומלצות בלונדון
חנויות שוות בלונדון
חנויות תקליטים שוות בלונדון
יום חנויות התקליטים בבריטניה
מוזיקה באנגליה
מוזיקה בבריטניה
מוזיקה בלונדון
קניות בלונדון

קרא עוד