יוצאים מהאיחוד: דרישות חדשות לוויזת עבודה לבריטניה

כל מה שצריך לדעת על הכללים החדשים, במיוחד לגבי קבלת ויזת עבודה בבריטניה

הממשלה פרסמה באחרונה מסמך של 500 עמודים הכוללים שינויים לחוקי ההגירה. החלק הארי ייכנס לתוקף בתאריך 01/12/2020 ושאר השינויים – במיוחד אלו הנוגעים לאזרחי האיחוד אחרי הברקסיט – ייכנסו לתוקפם אחרי סוף השנה האזרחית ב-31/12/2020, ליל היציאה של הממלכה מהאיחוד. השינויים הללו ייצרו את הבסיס למערכת החוקים המבוססת על שיטת הנקודות (points-based system), שתיכנס לתוקף ב-01/12/2020. הטור הזה יעסוק בשינויים העיקריים לוויזת העבודה Tier 2, שמעתה תיקרא: Skilled Workers.

רישיון להעסקת עובדים זרים – Sponsorship licence

כל חברה שרוצה להעסיק עובדים זרים* חייבת להחזיק ברישיון. קבלת הרישיון נעשית על ידי הגשת בקשה למשרד הפנים הבריטי (הום אופיס), שבה מבקשים אישור להעסיק עובדים זרים. החברה צריכה להגיש מסמכים שמראים כי זו חברה אקטיבית שפועלת ומבצעת פעולות עסקיות בממלכה.

לאחר שמגישים את הבקשה אונליין, צריך לשלוח להום אופיס ארבעה מסמכים מתוך רשימה שאותה אפשר למצוא במדריך של ההום אופיס. המסמכים האלה צריכים להיות מאושרים כנאמנים למקור. אם הבקשה לרישיון מסורבת, הסירוב לעיתים גורר תקופת המתנה (cooling off period) של 12 חודשים שאי-אפשר להגיש במהלכה בקשה נוספת. זו תוצאה שעלולה כמובן לפגוע בתפקוד העסקי של החברה. רק אחרי שהחברה מקבלת את הרשיון היא יכולה להציע עבודה לעובדים זרים.

ברקסיט - החוקים החדשים לקבלת ויזת עבודה בבריטניה אחרי היציאה מהאיחוד האירופי

התכוננו לשינויים בחוקי ההגירה החל מדצמבר 2020 בעקבות הברקסיט

היכרות עם שיטת הנקודות

המאפיינים העיקריים של המסלול הזה דומים למסלול הקודם; מגיש הבקשה (העובד) צריך לקבל ספונסרשיפ מחברה שיש לה רישיון להעסיק עובדים זרים. ההצעה צריכה לכלול תפקיד שנמצא ברשימה המקצועות ושמותאם ליכולות של העובד וברמת השכר המתאימה. ההבדלים בין המסלול הנוכחי למסלול החדש הם:

עלונדון אצלכם במייל ובדואר
הרשמו עכשיו

1. הכישורים המינימליים הורדו מכישורים הדורשים השכלה אקדמית לכאלו שדורשים הכשרה מקצועית או רמת כישורים שנרכשו. בנוסף, מגיש הבקשה לא צריך להיות בעל השכלה פורמלית בנושא, ורמת הכישורים שלו למלא את התפקיד היא זו שנמדדת.
2. סף המינימום של השכר הורד מ-30,000 פאונד ל-25,600 פאונד לשנה, או לסף המינימלי שנקבע לאותו המקצוע, מה שגבוה יותר מביניהם.
3. אם התשלום נמוך מהמצויין לעיל, המעסיק יכול לפצות על אובדן נקודות בשל שכר נמוך. מגיש הבקשה צריך לצבור 70 נקודות בסך הכל – 50 נקודות חובה (ספונסר, רמת כישורים נכונה והוכחת יכולת לתקשר באנגלית) ועוד 20 נקודות הן גמישות וניתן לקבלן אם השכר הוא ברמה הנדרשת ואם התפקיד מוגדר כמקצוע נדרש (shortage occupation) או PhD שמותאם לתפקיד הספציפי.
4. מכסות העסקת עובדים זרים כרגע מוקפאות. אין הגבלה על כמות הוויזות שהממלכה מוכנה להנפיק.
5. אין צורך לפרסם את המשרה ל-28 ימים לפני שמציעים אותה לעובד זר. הדבר יצמצם את התהליך לקבלת הוויזה לזמן ממוצע של ארבעה שבועות.
6. תקופת הצינון של 12 חודשים בין ויזת עבודה אחת לויזת עבודה שנייה בוטלה.
7. דרישת השכר הקבוע (35,800 פאונד) שנדרשה עד היום לשם קבלת תושבות קבע (ILR) בוטלה, ובמקום זאת נקבע שכר מינימום של 25,600 פאונד, או שכר מינימום לאותו המקצוע.

גם קטגוריית המעבר בין חברות (inter company transfer) עודכנה:

1. תקופת הצינון בין שהייה על הוויזה הזו לבין מעבר לוויזת עבודה רגילה בוטלה.
2. יש אפשרות לעבוד לקטגוריה החדשה על ידי הגשת בקשה מתוך הממלכה.

באופן כללי, ניתן להגיש בקשה לאישור עבודה מתוך הממלכה כמעט מכל קטגוריה אחרת, למעט ויזת תייר או ויזת לימודים קצרה.

חברות יכולות להכין את עצמן ולהגיש בקשה לרישיון ללא המתנה לצורך ממשי. ההום אופיס בפירוש אישר שניתן לבקש בקשה לרישיון ואפילו מעודד חברות לעשות כך, וזאת מתוך הכרה שהשוק בממלכה המאוחדת כנראה יסבול מחוסר בכוח אדם כתוצאה מהברקסיט.

אם תרצו לקבל מידע נוסף, אתם מוזמנים להירשם לוובינר שיתקיים ב-05/12/2020 ושמאורגן על ידי Easy LandOn (סוכנות ייעוץ לרילוקיישן לאנגליה). לפרטים ולהרשמה, צרו קשר עם דנה.

* במסמך זה, הכוונה לעובדים זרים. כלומר, כל מי שאינו מחזיק באישור שהייה בממלכה, שכולל אישור לעבוד.

אפרת שמש אידלסון – סוליסיטור, מתמחה בהגירה לממלכה, Branch Austin McCormick LLP.
es@branchaustinmccormick.com

למאמרים נוספים מאת אפרת‭ ‬שמש‭ ‬אידלסון
תגיות:
אשרה לאנגליה
אשרה לבריטניה
אשרת שהייה לבריטניה
ברקזיט
ברקסיט
הגירה לאנגליה
הגירה לבריטניה
הגירה ללונדון
ויזה לבריטניה
ויזת עבודה לבריטניה
יציאה מהאיחוד האירופי
עורך דין באנגליה
עורך דין להגירה בבריטניה
עורכת דין להגירה בבריטניה
רילוקיישן לאנגליה
רילוקיישן לבריטניה
רילוקיישן ללונדון

קרא עוד