ב-2013 קבלו רשויות המס בבריטניה סמכויות לבדוק כרטיסי אשראי וכרטיסי דביט שהובילו לחקירת 14,000 אזרחים שהעלימו הכנסות. ועתה הוחלו סמכויות נוספות שיאפשרו להן לאסוף פרטים על מיליוני עסקאות מקוונות מחברות שונות, כולל פייפאל, איביי, Airbnb ואתרי הזמנת מלונות כמו Booking.com.
התוכנית היא לאסוף מידע מחברות מקוונות כדי לבדוק אלפי מעלימים שאינם מדווחים על הכנסתם מעסקאות אלה וכך גורעים מקופת האוצר הבריטית מיליארדי לישט בשנה. הסמכות תאפשר לרשויות המיסוי לבדוק שמות, כתובות והיקפי הכנסות.
כמו כן, מלבד הגישה למידע מפייפאל, ואתרים להשוואת מחירי חופשות ובתי מלון, תתאפשר גישה לאפליקציות של חנויות שמנהלות אפל וגוגל ולמגוון מקורות של קמעונאים מקוונים אחרים. המשמעות: אלפי בריטים המשכירים את בתיהם באינטרנט או מוכרים מוצרים ברשת מבלי לשלם מס ייכנסו מתחת לרדאר של הרשויות. בשיחה עם הגרדיאן אמרה רבקה רדינג, שותפה בענקית ראיית החשבון בייקר טילי, כי מדובר באחת מפשיטות המס הגדולות בהיסטוריה.
אתרים רבים משמשים בריטים בני מעמד הביניים שהקימו עסקים קטנים מקוונים כדי להגדיל את הכנסתם. כך, למשל, הם משתמשים באתרים כמו airbnb כדי להשכיר את בתיהם לתיירים.
בחלק מהמקרים, רשויות המיסוי מתמקדות גם באנשים עם רווחים קטנים באינטרנט. כל רווח מעל הקצבה האישית של פרט הפטור ממס שעומד על 10,600£ לשנת 2015-16 חייב במס, אם הכסף נחשב כרווח עסקי.
ישנן חששות לגבי איך ה-HMRC יתמודד עם כל כך הרבה נתונים ומידע. ב’טלגרף’ נכתב כי כבר עכשיו הם קורסים תחת העומס של החזרי מס פשוטים, אז איך למעשה הם יתמודדו עם כמות עצומה כזו של מידע.
ב’אינדיפנדנט’ נכתב כי הדבר יאפשר הגדלת ההכנסה ממיסוי ב-860 מיליון פאונד בחמש שנים הקרובות.