הכל על ביטוחים

שיטת הביטוח לסוגיו בבריטניה אינה שונה מהותית מזו הקיימת בישראל, ועם זאת ישנם הבדלים דקים שכדאי לדעת בבואך לבחור בתכנית ביטוח כזו או אחרת, וכאשר הנך נושא ונותן עם המעביד לגבי הטבות ותנאים סוציאליים.

כמו בארץ, ניתן לקבל יעוץ פיננסי מחברות הביטוח עצמן, מן הבנקים השונים ומסוכני ביטוח עצמאיים, אשר בדכ מייצגים כמה חברות ויש ביכולתם להשוות בין התכניות השונות ולמצוא עבור הלקוח את התכנית המתאימה לו ביותר.

ביטוח מנהלים:

בבריטניה לא קיימת חבילת ביטוח הדומה לביטוח המנהלים, ובמרבית מקומות העבודה ביטוח חיים וביטוח בריאות אינם חלק מחבילת ההטבות המוצעת לעובדים. עובדים בכירים יכולים לנהל משא ומתן לגבי ביטוחים אלו. יש מקומות עבודה הרוכשים בצוותא את הביטוח הרפואי – דבר המוזיל את עלותו, אולם לעתים העובד מתבקש לממן עלות זו (חלקה או כולה). לעומת זאת, ביטוח פרישה (בנוסף לביטוח הלאומי) מוצע במרבית מקומות העבודה, וכמו בישראל, על פי רוב המעביד והעובד מתחלקים בתשלום זה.

ביטוחי חיים וסיכון:

רוב חברות הביטוח מציעות כמה סוגים של ביטוחי חיים וסיכון:

ביטוח חיים ו/או מחלות קריטיות:

עלונדון אצלכם במייל ובדואר
הרשמו עכשיו

ניתן לרכוש פוליסה לתקופה קצובה או לכל החיים. כמו כן, ניתן להפריד בין שני המרכיבים או לאחדם בפוליסה אחת. ביטוח מסוג זה הנו זול בהשוואה לזה המוצע בארץ ומרבית הפוליסות מכסות גם מבוטח החי בישראל.

ביטוח אובדן כושר עבודה Income replacement:

תכניות הביטוח מן הסוג הזה המוצעות בבריטניה דומות לאלו הקיימות בישראל. בדכ הן מכסות את תקופת חיי העבודה של המבוטח. ניתן לבחור בתכנית שתסתיים בין הגילאים 50 עד 65. על פי רוב תכניות אלו אינן מכסות מבוטח המתגורר מחוץ לגבולות בריטניה.

ביטוח רפואי פרטי:

ראה סקירתנו בפרק שירותי הבריאות.

ביטוח פרישה:

ביטוח פרישה ניתן כיום בבריטניה ברוב מקומות העבודה, כחלק מן ההטבות המוצעות לעובדים. זהו ביטוח המיועד לפנסיונרים מגיל 50 ומעלה. בשונה מהשיטה הנהוגה בישראל, אין בבריטניה קרנות פנסיה המגיעות לבשלות אחרי 15 שנים. ההפרשה לקרן הפנסיה פטורה ממס.

—————————————————————————————

דפי המידע הינם יוזמה משותפת של ארגון הגג של יהדות בריטניה ועלנודון.נט.

© כל הזכויות שמורות

כתבות נוספות של תמר מאור