לטור הזה יש שתי מטרות אבל שתיהן קשורות ב”מה השתנה”. בחודשים האחרונים, אני מקבלת המון פניות קצת שונות מבעבר. בעבר, היו פונים אליי עם דעה מגובשת על מסלול ההגירה המתאים לפונה. בחודשים האחרונים, הפניות הן יותר כמו: אני רוצה להגר, יש איזה מסלול שמתאים לי?
בנוסף, באפריל התקבלו שינויים בחוקי ההגירה. אז שני שינויים בחודשים האחרונים הביאו אותי לעדכן את הטור הזה.
איך ניתן להגר לממלכה אחרי הברקסיט ולא דרך ויזת משפחה?
כמה נקודות מקדמיות בהן אין כל שינוי;
1. אין אפשרות לגור בממלכה כנווד דיגיטלי. כל שהייה מעבר לשישה חודשים על ויזת תייר דורשת ויזת מתאימה.
2. לא ניתן לגור בממלכה כתייר. בכל ביקור אפשר להישאר מקסימום שישה חודשים אבל אסור בתכלית האיסור לגור דרך ביקורים דחופים. מה גם, שפרקטית זה ממש בלתי אפשרי כי לא ניתן לשכור דירה, לפתוח חשבון בנק, לרשום ילדים למסגרות פרטיות או לא, וכדומה.
3. לא ניתן לפתוח חברה בממלכה, למצוא אזרח בריטי שיעבוד חצי משרה ויעסיק אותך. זה נקרא; להערים/לרמות על/את חוקי ההגירה וזו עבירה שבגינה ניתן להיות מסורבי כניסה לזמן ארוך.
4. כל עבודה שמקבלים בממלכה צריכה להיות אמיתית וכנה (genuine vacancy). לא מומלץ ליצור מצב שבא החברה שוכרת אותך, אתה משלם לה וכדומה. שוב, זו רמאות (ראו 3 לעיל).
5. אני בוחרת לדבר גם על נישואים/זוגיות פיקטיביים כי זו עבירה חמורה ואני נשאלת על האופציה הזו, לצערי. נישואים פיקטיביים הם אסורים בתכלית האיסור ושני הצדדים עלולים להיות מושפעים ממנה. ויזת נישואין/בני זוג לא נשואים דורשת שבני הזוג יהיו במערכת יחסים אמיתית, כנה ויציבה. הם גם נדרשים לגור ביחד ולהגיש הוכחות בעת בקשת ההארכה.
אז אילו מסלולים כן אפשריים?
1. האם באמת אתם לא יכולים להגר תחת חוקי האיחוד האירופי? אם אתם נשואים או במערכת יחסים של לפחות שנתיים מלפני הברקסיט ובן הזוג הוא אירופאי שגר הממלכה מלפני הברקסיט, אז יש מצב לקבל ויזת בן זוג אירופאי.
2. ויזת עבודה ספונסרשיפ – ויזת עבודה על כל שלוחותיה. הצעת עבודה ממעסיק שמחזיק ברישיון להעסיק עובדים זרים. כבר כתבתי על זה פה. יש כמה שינויים שעדין לא עודכנו בכתבה כמו שכר מינימום של £26,200. הכתבה תעודכן בהמשך אבל כל העקרונות נשארו אותו הדבר. עוד כדאי לציין כי המקצועות הנדרשים התרחבו מאוד. זו כבר לא ויזה לעובדים משכילים בדרגות גבוהות!
3. ויזת הרחבת חברה.
4. ויזת סטארט-אפ – המסלול הזה בוטל.
6. ויזת Scale-up – שכר המינימום הועלה.
7. ויזת כישרון ייחודי – כתבתי על ויזת אמן אבל גם ניתן להגיש כאיש טכנולוגיה, מחקר ואקדמיה.
8. ויזת סטודנט – קבלה למוסד מוכר בממלכה כסטודנט בינלאומי. ניתן לעבוד 20 שעות בשבוע ומשרה מלאה בחופשות.
9. ויזת תייר ל-11 חודשים לשם לימוד אנגלית. הוויזה הזו לא מאפשרת עבודה כסטודנט אלא שהייה הממלכה ל-11 חודשים ואפשרות לשכור דירה.
המסר העיקרי שלי הוא שיש הרבה מסלולי הגירה לממלכה. עכשיו שיש לכם את המידע הכללי, יש לכם יותר כלים להחליט מה אולי מתאים לכם ולהתייעץ עם יועץ הגירה מוסמך בממלכה המאוחדת.