קמרון הודיע כי החליט להקים פאנל בדיקה מדוע כל כך מעט תרופות אנטיביוטיות נוספו למערכת הבריאות הממלכתית.
הכלכלן, ג’ים אוניל יוביל פנל מומחים מתחום המדע, פיננסים, תעשייה ובריאות העולמית בכדי להגדיר תוכניות לעידוד הפיתוח והמחקר של תרופות אנטיביוטיות חדשות.
לקחת אחריות ולמצוא פתרון
ראש הממשלה, קמרון במסר חד: אם לא נפעל, אנחנו צופים בתרחיש כמעט בלתי מתקבל על הדעת שבו אנטיביוטיקה לא תשפיע, ואנחנו חוזרים חזרה לחשכת ימי הביניים של רפואה שבו זיהומים ופציעות שניתן לטפל בהן – יהרגו שוב.
מר קמרון אמר שהוא דן בנושא בפגישת מנהיגי ה-G7 בבריסל בתחילת החודש וקיבל תמיכה מנשיא ארהב, ברק אובמה וקנצלרית גרמניה, אנג’לה מרקל.
יש לקוות כי ההצעות שיתקבלו עי הפאנל בבריטניה, ידונו בפסגת ה-G7 בשנה הבאה, אשר תהיה בחסות גרמניה.
פניצילין היה המצאה בריטית שהתגלתה על ידי אלכסנדר פלמינג בחזרה ב1928, מר קמרון אמר לבי.בי.סי זה חיובי שבריטניה מובילה את הנושא, כדי לפתור את מה שאחרת עלולה להיות בעיה בריאותית גלובלית באמת רצינית.
הפאנל ידון בשלושה נושאים מרכזיים: העלייה בזנים עמידים לתרופות של חיידקים, כשל השוק בפיתוח של של אנטיביוטיקות חדשות במשך יותר מ 25 שנים, ושימוש יתר באנטיביוטיקה באופן גלובלי.
‘פצצת זמן’
ההערכה היא כי זנים עמידים של חיידקים אחראים ל-5,000 מקרי מוות בשנה בבריטניה ו-25,000 מקרי מוות בשנה באירופה.
הרופאה הראשית של אנגליה, פרופ’ סאלי דייויס, דמות מפתח שעוזרת להעלות את הנושא בממשלה וסדר היום העולמי תיארה את האיום של עמידות מיקרוביאלית כפצצת זמן מתקתקת, שצריכה להיות מדורגת כסכנה כגון טרור.
אנטיביוטיקה חדשה שתפותח על ידי תעשיית הביוטכנולוגיה והתרופות תהיה מרכזית לפתרון המשבר הזה שישפיע על כל תחומי הרפואה מודרנית.
ג’רמי פראר, מנהל של קרן Wellcome מצטרף לקריאה. עמידות לתרופות חיידקים, וירוסים וטפילים מובילה למשבר בריאות עולמי.
הוא מאיים לא רק את היכולת שלנו לטיפול בזיהומים קטלניים, אבל כמעט בכל היבט של רפואה מודרנית: מטיפול בסרטן לניתוחים קיסריים, טיפולים שיצילו חייהם של אלפים בכל יום בהסתמך על אנטיביוטיקה שעלול ללכת לאיבוד ברגע.
כשל שוק
אנטיביוטיקה הייתה סיפור הצלחה מדהים, אבל בסופו של דבר חיידקים הצילחו לפתח עמידות באמצעות מוטציה.
דוגמא אחת היא ה’סופר באג’ MRSA, אשר מהווה איום מרכזי במשך שנים בבתי חולים. הוא עמיד לכל, לאנטיביוטיקה חזקה ביותר, והנשק העיקרי נגדו הוא היגיינה משופרת, אשר חותכת את ההזדמנות לזיהום להתפשט.
ללא אנטיביוטיקה, מערך ניתוחים שלם יהיה בסכנה, מהחלפות מפרק ירך, לכימותרפיה לסרטן והשתלות איברים.
לפני האנטיביוטיקה, נשים רבות מתו לאחר הלידה לאחר שפתחו זיהום חיידקים פשוט.
יש כשל שוק; תעשיית התרופות לא מפתחת סוגים חדשים של אנטיביוטיקה, ולכן אנחנו צריכים ליצור תמריצים.
ג’רמי פראר אמר: זה לא רק אתגר מדעי ורפואי, אך גם כלכלי וחברתי שיחייב ניתוח של מערכות רגולציה ושינויים התנהגותיים כדי לפתור אותו.
פורסם בחדשות הבי.בי.סי