על כל ההליכים הקשורים בעניני משפחה חלה חובת סודיות כלומר רק לצדדים,לבאי כוחם ולמעורבים בתיק מטעם המערכת המשפטית יש אפשרות לדעת מה הולך בדיון ובכל ההליכים שסובבים אותו. הדבר קורה בייחוד בכל מה שקשור לילדים. בהליכים שקשורים בכספים, חובת הסודיות קיימת ככלל, אבל צד יכול לבקש מבית המשפט להסיר את החובה. זה יכול לקרות במקרים שבהם ישנה פגיעה בתקנת הציבור או הפרת החוק (לדוגמא כאשר מתגלים במהלך ההליכים, שצד אחד ביצע עבירה פלילית). צד יכול לבקש גם להביא כראיה חלק מההליכים ל”שימוש” בהליכים אחרים. הצד המבקש צריך להראות סיבה טובה ל”הרמת המסך” הזו (הרמת מסך היא הרמת החסינות “המסך” שמסתיר את ההליכים מהציבור), ולכן בית המשפט לא יאפשר במהירות גילוי של מסמכים אבל המקרים קיימים.
לדוגמא במקרה של א’. שותפתו של א’ פתחה בהליך קביעת מזונות ילדים ב-CMS – Child Maintenance Service (הגוף הממשלתי שקובע את המזונות, גוף עצמאי שיש לו בתי משפט פנימיים משלו). לאחר שנעשה גילוי מסמכים פיננסיים בתביעה שהגישה לחלוקת הנכס, היא ביקשה מבית המשפט לחשוף בפני השירות הממשלתי לקביעת מזונות ילדים את המסמכים הללו כדי להראות שיש לו יותר ממה שהוא טען. הפתרון לזה הוא הליך בוררות, כיוון שאין ביכולתו של הבורר להורות על גילוי המסמכים להליך שמתבצע מחוץ להליך הבוררות. חובת הסודיות חלה גם על הצדדים עצמם ועל פי החוק, מי שהוא צד להליכים של גירושים אינו יכול לספר לסביבה מה קורה אצלו בתיק.
מי שעושה זאת צריך לקחת בחשבון שאם הצד השני יפגע מהסיפור ו”יעדכן” את בית המשפט בענין, הדבר יכול להגיע לקביעת בית המשפט, שהתבצעה עבירת בזיון בית דין שבגינה ניתן לפסוק מאסר. דוגמא לכך היה בתיקה של מ’. מ’ ובעלה התגרשו בעקבות בגידה של בעלה. הבעל היה מספר בקביעות את כל המתנהל בתיק למאהבת. לאחר כל “דיווח” שכזה המאהבת היתה מתקשרת למ’ לנזוף בה על התנהגותה בדיון. הבאנו את המצב לתשומת לב השופט שהזהיר את הבעל בדיון. לשמחתנו לאחר האזהרה הדבר לא חזר על עצמו.
לכן במהלך דיונים משפטיים כדאי להיות זהירים ולבדוק עם עורך דינכם האם קיים פוטנציאל בתיק שלכם לחשיפה של ראיה, או חשיפת עצמכם להאשמות, מכיוון הצד השני כדי שהתיק יתנהל ללא פגיעה בכם.
אולי תאהבו לקרוא עוד כתבה על בתי משפט באנגליה:
https://alondon.net/new-site/ערעור-על-פסק-דין-של-בית-משפט-באנגליה/