ניסיון הנפל לעצור את ראש האופוזיציה לשעבר בלונדון ממשיך להכות גלים בשתי המדינות ובעקבות שיחתו הבהולה של גורדון בראון עם עמיתו הישראלי מסתמנת האפשרות שבניגוד להבטחות השווא של העבר, הפעם ינקטו הבריטים פעולה.
נראה כי שר החוץ דיוויד מיליבנד ימליץ בפני ראש הממשלה להורות לרשויות המשפט שלא לעצור פוליטיקאים בכירים ללא אישור מוקדם של סמכות עליונה ומרכזית. השניים הדגישו את העובדה שדווקא פוליטיקאית בכירה התומכת בפיתרון שני עמים עלולה הייתה למצוא את עצמה מאחורי סורג ובריח.
דניאל מחובר (בתמונה), העוד שעמד מאחורי היוזמות למעצרם של אישים ישראלים בלונדון, הביע שאט נפש ממה שכינה התערבות פוליטית בהחלטות של שופטים.
המעצר שלא היה וההחלטה הבריטית להמליץ על סימון מוצרים מהתנחלויות הביאה כמה חברי כנסת ליזום הצעת חוק שתתמוך בהחרמה של מוצרים בריטיים. כמה מהם בחרו להשתמש במונח סימון מוצרים יהודיים כדי לרמוז לשיקולים הנובעים מאנטישמיות.
נתניהו מצידו ערך מחווה ללבני, עימה היו לו יחסים מתוחים. הוא נפגש עימה והעניק לה גיבוי מלא. כך גם יריבה לראשות המפלגה, שאול מופז. פרשנים בישראל מתלוצצים כי מופז עמד מאחורי היוזמה, אולם בפועל לבני לא הייתה כה פופולארית משני צידי המתרס הפוליטי. אחד מהם אף כתב כי היא צריכה לשלוח פרחים למי שיזם את מעצרה בלונדון. הצו העמיד אותה, לדבריו, בשורה אחת עם הרמטכלים לשעבר ברק ויעלון שגם נגדם הוצא צו מעצר.
ה’דיילי טלגרף’, במאמר מערכת, כתב כי משרד החוץ צריך להתנצל בפני לבני על מה שהתרחש.