לאחר שצפתה בבכורה העולמית של המחזמר הנושא את שמה, נפגשה טינה טרנר עם עיתונאים והכריזה חגיגית: “מצאתי את ממלאת המקום שלי… עכשיו אוכל לפרוש!”. היא התכונה כמובן לשחקנית שגילמה את דמותה, אדריאן וורן, ובכך למעשה סיכמה את הלך הרוח בקרב הנוכחים שהיו תמימי דעים כי וורן אכן החזיקה על כתפיה הצנומות את המיוזיקל לכל אורכו. היא לא רק גילמה את טרנר, היא הייתה טרנר בכבודה ובעצמה.
הדיווה האמריקאית גם סיפרה כי חששה מהמוצר המוגמר. “אחרי הכל, קשה לצפות במישהו אחר העושה את מה שאני עשיתי במשך 40 שנה משום שאני פרפקציוניסטית. אולם מה שראיתי מילא אותי בגאווה”. אבל טרנר לא יכולה הייתה להיות מופתעת. היא עצמה הרי הייתה מעורבת בהפקה במשך שלוש שנים רצופות ושמה אפילו מופיע בתוכנית כמפיקה-מנהלת. היא אף הייתה שותפה לבחירת הבמאית ושלטה גם בדיאלוגים המבוססים על ביוגרפיה מוכרת שכתבה עליה בשעתו קאטורי הול. מיותר לציין שגם וורן, שחקנית שאינה מוכרת מחוץ לארצות הברית, הייתה בחירה שלה. השתיים בילו חודשים תמימים יחד עד שהיו לאחת.
סיפור חייה הוא הוכחה שאפשר להפוך רעל לתרופה
“טינה” בווסט-אנד הייתה רק שאלה של זמן. בעצם, יש להתפלא שלא עלתה עד כה על במות ברודווי, למרות הסרט עטור הפרסים “אני טינה”, שמבוסס על ספרה. סיפור חייה עשוי מחומרים מרתקים. היא נולדה למשפחה ענייה מרודה בגטו השחור של העיר נאטבוש, מדינת טנסי. פרנסה את משפחתה בניקוי רצפות. ננטשה על ידי אמה. ילדה בן בגיל הבגרות. התגלתה על ידי בעלה לעתיד, שהיה אלים ונרקומן. ניסתה להתאבד ולא הגיעה אל המנוחה והתהילה, אלא רק לאחר שנים רבות של מאבק הישרדות. אותו בעל, אייק, לא רק שהפליא בה את מכותיו על בסיס יומיומי, אלא גם כפה עליה את שמה הנוכחי (היא נולדה בשם אנה-מיי בולוק) ואפילו התחתן עמה כנגד רצונה.
לאחר שהצליחה להשתחרר ממנו לאחר שנים רבות, הוא לא פסק מניסיונותיו לשוב אליה, בעיקר לאחר שכוכבה דרך ברחבי העולם. לא בכדי עלתה טינה המקורית על הבמה בסיומה של אותה בכורה ואמרה לקהל הנלהב כי סיפור חייה הוא הוכחה חיה לכך ש”אפשר להפוך רעל לתרופה”. היא הבטיחה כי תשוב מדי פעם לתיאטרון אלדוויץ’ כדי ליהנות מהמופע.
טינה הייתה יותר מדי מעורבת
מי שהגיע כדי להאזין ללהיטים שעשו אותה במהלך העשורים האחרונים קיבל את שלו. Proud Mary ,The Best ,I Can’t Stand the Rain, למשל. וכמובן, What’s Love Got to Do With It האולטימטיבי. מעניין שהלהיט האחרון הוצג בפניה באולפני “אבי רואד” בלונדון, בניסיון של הרגע האחרון להציל לה את הקריירה על ידי מפיק שוחר טוב, ולמרבה הפלא היא דחתה אותו תחילה על הסף.
האנרגיות העצומות של וורן, המדליקה את התיאטרון בכישרון וירטואוזי, מכסות על דיאלוגים מאכזבים משהו, שפוגמים קמעא באיכותו של הספקטקל. הם צפויים ולא דרמטיים דיים וייתכן כי ידה של טינה היותר-מדי-מעורבת הייתה בדבר. על כך יש להתפלא ולו רק בשל העובדה כי הבמאית, פילידה לויד, ביימה את “מאמה מיה” המתקרב כבר לשנתו ה-19 על במת הווסט-אנד. כל זה אינו מוריד מערכו של הסיפור אודות הזמרת שמכרה מעל 200 מיליון תקליטים ונכנסה לספר השיאים של גינס בגלל הופעה מול 180,000 איש בברזיל. וורן, במשך שעתיים וארבעים דקות עושה עמה צדק.
האם אכן טרנר תפרוש? בגיל 78? לילות יגידו.
פרטי המחזמר בלונדון
מתי: עד 16 בפברואר, 2019. ב’-ש’, 19:30. ה’, ש’, 14:30.
איפה: תיאטרון אלדוויץ’, לונדון.
כתובת: Aldwych Theatre, Aldwych, London, WC2B 4DF
מחיר: 10 – 99.50 פאונד.
* נסו את מזלכם בהגרלה באתר הרשמי לקניית כרטיסים ב-15 פאונד.